EVE LOM CLEANSER

Eve Lom je brend luksuzne kozmetike i ukoliko pratite beauty trendove vjerojatno ste već čuli za njega a od nedavno je dostupan i u Hrvatskoj
Za Eve Lom sam prvi put čula upravo preko današnjeg proizvoda iz posta a kojeg je Vouge proglasio najboljim čistačem lica na svijetu. Čitala sam također da je upravo ovaj proizvod pokrenuo trend proizvodnje raznih balzama i uljnih čistača i zaista sam bila jako uzbuđena kada sam dobila priliku isprobati ovaj tako hvaljeni proizvod.
OPIS PROIZVODA: višenamjenski melem za dubinsko čišćenje lica bez isušivanja. Uklanja najtvrdokorniji makeup , nježno uklanja odumrle stanice, omekšava i poboljšava cirkulaciju kože.
NAČIN KORIŠTENJA: Proizvod se koristi na vrlo specifičan način: zagrabite dovoljnu količinu, recimo otprilike poput jednog lješnjaka i umasirate na lice uključujući oči. Masirate nekoliko minuta i potom pamučnu krpicu koja ide u kompletu sa cleanserom namočite u vruću vodu i prislonite na lice te ponovite postupak tri puta. Više o načinu korištenja pogledajte u ovom videu.
AMBALAŽA, MIRIS, TEKSTURA: Eve Lom ambalaža je zaista lijepa ali ne previše luksuzna, barem ne moj primjerak od 30 ml. Dakle, bijeli plastični lončić sa zlatnim logom brenda. Elegantno i jednostavno. Sami balzam očekivano je čvrste melemaste  i kako priliči svakom melemu-masne teksture. Miris je prilično intenzivan po eteričnim uljima ali ne isuviše jak, barem ne mom nosu. 
SASTAV: Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Cetearyl Alcohol, PEG-30 Lanolin, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Aluminum Stearate, Theobroma Cacao (Cocoa Butter), PEG-75 Lanolin, Chamomilla Recutita (Chamomile Oil), Eugenia Caryophyllus (Clove Oil), Eucalyptus Globulus (Eucalyptus Oil), Humulus Lupulus (Hops Oil), Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, P-Chloro-M-Cresol, Eugenol, Isoeugenol
CIJENA: 100 ml košta 579 kn, 200 ml cca 900 kn dok za 30 ml nisam mogla saznati cijenu.
MOJ DOJAM: Kada sam dobila ovaj cleanser moram priznati da mojoj radoznalosti nije bilo kraja. Koristila sam ga prema uputstvu nekoliko večeri za redom i moram priznati da je zaista jako mastan stoga ukoliko ga ikada probate ne pretjerujte s količinom jer će se vrlo teško isprati sa lica. Obzirom da na ambalaži nije naveden popis sastojaka (radi se o verziji od 30 ml ) morala sam izguglati sastav i iskreno ostala jako razočarana. Kao što vidite, radi se o mineralnom ulju, lanolinu, kakao maslacu i masnim kiselinama uz dodatak eteričnih ulja. Čitala sam negdje kako je Lisa Eldrige objasnila da se radi o mineralnom ulju visoke kvalitete no moje osobno mišljenje je da je mineralno ulje prejeftina sirovina za ovu cijenu koju traže za ovaj proizvod. Istina, ovaj balzam će vam lijepo ukloniti šminku i zaista možete uživati u masažnim pokretima tijekom korištenja i mirisima eteričnih ulja no to sve možete i sa drugim proizvodima. Moram naglasiti da je ovaj proizvod više pogodan za suhu nego za masnu kožu jer se prilično teško ispire a i samim sastavom više će odgovarati suhokošcima. Druga stvar su ovi silni parabeni koji su jednostavno nedopustivi. Sve u svemu, učinkovit proizvod ali besramno previsoke cijene za ono što nudi. Mislim da je Eve Lom za tu cijenu mogla ubaciti prava biljna ulja i maslace umjesto jeftinog lanolina i mineralnog ulja pa i tada ne znam da li bi toliko vrijedilo. Možda zvučim strogo ali mislim da je u redu da napišem tako nešto obzirom da sam nekada kupovala čistače po istim i višim cijenama a nakon probanih mnogih (pre)skupih i povoljnijih proizvoda moj palac ide dolje ovom proizvodu.
*PR PROIZVOD

Koristite li balzame za čišćenje? Jeste li možda isprobali ovaj proizvod? Dojmovi?

Oznake: , ,