HIMALAYA HERBALS MULTIPURPOSE CREAM I PASTE ZA ZUBE


Himalaya je brend osnovan 1930-te godine a već izvjesno vrijeme dostupan u Hrvatskoj. U svom asortimanu nude proizvode za njegu lica, kose, tijela, zubne paste i dodatke prehrani. Znam već dugo za ovaj brend ali nemam pojma iz kojeg razloga sam ga do sada ignorirala. Nedavno sam dobila paket koji je sadržavao neke od proizvoda ovog prirodnog brenda pa danas želim sa vama podijeliti dojmove.
Paste za zube sadrže prirodni fluor i biljke za jačanje desni, bore se protiv bakterija i lošeg zadaha i  100% su biljnog porijekla. 
Isprobala sam četiri verzije pasti:

Sparkly white se temelji na tehnologiji enzima iz papaje i ananasa.  Namijenjena je nježnom uklanjanju površinskih mrlja sa zubiju u dva tjedna. Moram priznati da mi se ova pasta  najviše svidjela. Naravno, nije izbijelila moje zube barem ne nešto drastično ali koristeći ovu verziju imala sam najbolji "clean" osjećaj u zubima i dugotrajan osjećaj svježine. 
Dental Cream između ostalog sadrži nim. Nim biljka sa snažnim antibakterijskim djelovanjem vrlo čest sastojak ayurvedski pripravaka. Namjenjena je zaštiti zuba i desni te smanjivanju preosjetljivosti i krvarenju desni. Ovu pastu sam poklonila mami koja se bori sa paradentozom i njen komentar je da je čudna  u smislu tamnije boje i teksture no ona još nije probala prirodne paste koje su većinom gušće teksture. Isto tako kaže da je ugodna, lijepo očisti i smiruje desni tako da ima lajk od nas i kod paradentoze.
Mint Fresh biljna pasta za zube sadrži metvicu i indijskog dil koji pomažu sprječavanje lošeg zadaha, Ova pasta me se najmanje dojmila. Lijepo očisti zube ali za moj ukus premalo mente i one svježine na koju sam navikla ali većini bi osoba vjerojatno odgovarala. Napominjem da volim jak mentolast okus.
I zadnja, Himalaya Herbals Complete Care je pasta  koja pruža 12-satnu zaštitu od štetnih bakterija, pomaže u sprječavanju krvarenja desni i nakupljanja plaka na zubima. Uz gore spomenutu Sparkly white, ova mi je također favorit. Najbolje se pjeni od svih pasti mada to nije presudno ali jako mi se sviđa osjećaj nakon pranja: čisto, ispolirano i svježe bez iritacija mojih osjetljivih zubi.
Zaključak, sretna sam da sam probala ove paste jer nisam pojma imala koliko su dobre a uz sve i prirodne tako da ih nastavljam kupovati i dalje. Srećom, DM nudi česte akcije 1+1 gratis tako da se može napraviti i zaliha.

Himalaya multipurpose cream je mala kremica od svega 20 grama ali i vrlo simbolične cijene od 14,90 kn. Na policama DM-a se lako previdi, barem ju ja nikada nisam primjetila a obično stoji negdje kod krema za ruke. Radi se o višenamjenskoj kremi koja se koristi u razne svrhe.Proizvođač kaže ovako: " Umirujuća višenamjenska krema, koja sadrži aloe veru, badem, indijski Madder i druge prirodne sastojke, izvrstan je za liječenje posjekotina, rana, opeklina, osipa, čireva i gljivične infekcije kože."



Tekstura je gusta, nalik  pasti, nježne krem boje. Na koži ostavlja tragove mada se može razmazati da potpuno nestanu ali ja sam ju osobno koristila u nešto debljem sloju i u danima kada sam kod kuće tako da me tragovi kreme nisu smetali. 
Najviše bih ju koristila na raznim ranicama od uboda komaraca, nakon depilacije ili kopanja prištića na licu i tijelu kada znate i sami što se događa: masakr. Nakon takvih kućnih "aktivnosti" debelo bih namazala preko noći i do jutra se crvenilo smirilo a ranice i otekline skoro nestale. Naravno, nije čudotvorna i ne možete očekivati baš da će sve nestati kao rukom odnešeno ali lijepo sanira i regenerira tkivo. Najviše me se dojmila kako umiruje svrbež nakon krvopija ali i činjenica da djeluje antiseptički. Miris joj je ugodan, pretpostavljam po parfemu u sastavu no moram priznati da su me razočarali parabeni koje zaista nisam očekivala u ovako prirodnom proizvodu i iz radionice prirodnog brenda. Nažalost, bez obzira na odličan efekt ipak ću potražiti antiseptik u nekim drugim proizvodima a nadam se da će brend izbaciti parabene te se poslužiti nekim prirodnijim konzervansima.
SASTAV: 

*PR UZORAK
Jeste li isprobali neki proizvod ovog Indijskog brenda? Dojmovi?

Oznake: , , ,