NJEGA TREPAVICA

Mislim da ne postoji žena kojoj trepavice nisu najvažniji dio na licu kojeg treba što jače i bolje naglasiti bez obzira kakvog su oblika ili kvalitete. Svakodnevno korištenje maskara te čišćenje mogu ozbiljno ugroziti kvalitetu naših trepavica. Primjećujete sve više dlačica na blazinici nakon uklanjanja? Na što treba pripaziti:
Kako biste spriječili kidanje i trganje trepavica poželjno je uklanjati makeup s očiju na pravilan način o kojem sam pisala u ovom postu.
Vjerojatno ste mnogo puta čitali o raznim čudotvornim serumima za rast trepavica koji se prodaju po troznamenksatim ciframa i obećavaju trepavice iz snova u samo nekoliko tjedana. Ja sam osobno isprobala nekoliko najhvaljenijih takvih seruma na tržištu i moje oduševljenje je mlako. Nisam primjetila neke posebne pomake niti trepavice kao iz reklama i zato sam davno odustala od takvih precijenjenih preparata.
Jedno od najstarijih i vjerojatno najpopularnijih sredstava za jačanje trepavica je dobro staro ricinusovo ulje. Uvjet je naravno da je hladno prešano inače nema puno svrhe a osim na trepavice, ricinusovo ulje jača korijen kose i obrve. Osim ricinusovog, trepavice možete njegovati i drugim biljnim uljima poput maslinovog ili bademovog i jedno malo poznato a jako djelotvorno kod jačanja korijena dlaka: ulje pšeničnih klica ali postoje pravila a to je -upornost. Ne postoji niti jedan preparat koji daje brze rezultate a posebno ako se radi o nekom hormonalnom disbalansu tako da niti od ulja ne možete očekivati čudo ali možete očekivati pomak i poboljšanje.

Ako ste ikada pokušali njegovati trepavice uljima vjerojatno vam se nije svidio onaj masni osjećaj na očima, zamućen pogled i teško uklanjanje masnih tragova. Tako zaista ne mora biti i nije poanta da obilno nanosite ulja starom četkicom od maskare na kompletne trepavice. Najbolji način je korištenje tankog kista poput onih za nanošenje tuša za oči ali poslužiti će i najtanji kist za vodene bojice kojeg možete pronaći u svakoj knjižari. Tanki kistić uronite u ulje, otresete i lagano nanesete na korijen trepavica. Višak uklonite štapićem za čišćenje ušiju i na ovakav način ulje neće ulaziti u oko te je mogućnost zamagljenog i premasnog osjećaja sveden na minimum. 

Na internetu možete pronaći više recepata za izradu svog preparata za njegu trepavica i obrva. Najčešći i najpopularniji recept glasi ovako
ricinusovo ulje
kokosovo ulje
vitamin E
Vrlo često sam nailazila na recepte gdje se u ricinusovo ulje dodaje sok limuna. Osobno nisam oduševljena stavljanjem limunovog soka u nešto što ide blizu očima i smatram da može jako iritirati stoga ne preporučujem eksperimentiranje takvim receptom.
Na početku sam napisala da sam isprobala nekoliko jako skupih preparata i seruma za jačanje trepavica, iako su moje relativno ok niti sa jednim nisam primjetila revoluciju tako da sam ih proslijedila prijateljicama kojima su trepavice jako oslabile nakon skidanja ekstenzija pa eto prenosim njihovo iskustvo i vama da im također skupocjeni preparati nisu pomogli. Ako znate za neki koji stvarno djeluje, nadam se da ćete podijeliti sa nama a ja bih navela jedino Jane Iredale Pure lash Extender kojeg sam recenzirala u ovom postu i kojeg koristim već treće pakiranje kao bazu za maskaru i povremeno kao noćnu njegu. Sviđa mi se sastav a imam dojam da mi maskare ne isušuju trepavice koristeći ga kao bazu. Za jačanje korijena ipak biram čisto i nerafinirano ricinusovo ulje koje od srca preporučujem i vama.

Njegujete li svoje trepavice? Koji su vaši "čarobni" preparati?

Oznake: ,