PRAVILAN NAČIN KORIŠTENJA SERUMA ZA LICE


Odavno znamo što se serumi za lice no ono što mnoge zbunjuje je način korištenja i pravilna upotreba istih. Prije svega, naglasila bih da je vrlo važan pravilan odabir seruma za svoj tip i/ili stanje kože. Kako pravilno izabrati serum pisala sam u ovom postu. Toplo vam preporučujem da potražite testere onih seruma koji vam se čine najpogodnijim za svoj tip ili stanje kože (klik) te isprobate na vlastitoj koži. Broj seruma u upotrebi ovisi kakve su vaše potrebe kože. Otkako znam za sebe uvijek imam barem tri seruma jer mi istovremeno nedostaje hidratacija a borim se i sa komedonima, proširenim porama te borama. 


Obzirom da je svaka koža drugačija tako je i upotreba seruma individualna. Puno toga ovisi o teksturi samog proizvoda pa krenimo redom:
Hidratacijski serumi (klik)


Serumi sa AHA/BHA kiselinama ili retinolom


Serumi sa C vitaminom i drugim antioksidantima(klik)

Kreme za lice obično se nanose nakon seruma, međutim, nemojte se voditi za tim pravilom jer je sve individualno. Na primjer, imate masnu kožu i hidratantni serum vam je dovoljan, naravno da ne morate koristiti dodatno kremu povrh seruma. Kod seruma i ostalih preparata sa kiselinama i retinolom uvijek glasam za dodatnom hidratantnom kremom jer isti mogu isušivati stoga najbolji savjet je da pratite stanje kože i njegu prilagodite trenutnim potrebama.




Oznake: , , , , ,