DERMALOGICA REDNESS RELIEF PRIMER


Patim od crvenila i rozacee skoro koliko znam za sebe. S godinama sam se naučila nositi s mojom crvenom kožom te ju pravilno njegovati, no dolaskom hladnijeg godišnjeg doba moje lice postaje osjetljivije a crvenilo je konstantno prisutno bez obzira na ispucane kapilare koje su posvuda na mom licu.  Nažalost, ne postoji krema koja će ih ukloniti ali danas sam vam pripremila recenziju jednog proizvoda koji može puno olakšati. 
UltraCalming linija iz Dermalogice namijenjena je upravo osjetljivoj i reaktivnoj koži a unutar linije nedavno se pojavio novitet Redness relief primer. 
U proljeće i ljeto, moja koža je relativno ok i odmah sam znala da će ovaj proizvod dobro doći tek kada krene hladnije vrijeme a time moji problemi s kožom. 
OPIS PROIZVODA: Ovaj revolucionarni 3 u 1 proizvod neutralizira crvenilo, štiti od štetnog utjecaja UV zraka i odlična je podloga za make-up. Sadrži prirodne minerale iz zemlje i UltraCalming kompleks koji sprječava iritaciju, peckanje i svrbež. Zeleni pigment dobiven iz biljnih ekstrakata neutralizira crvenilo koje često prati nadraženu kožu. Silikonska, baršunasta tekstura pruža mat izgled te štiti lipidnu barijeru od daljnjeg pogoršanja. Lipidna barijera, ne samo da održava optimalnu ravnotežu vode u koži nego i štiti od vanjskih podražaja (mikrobi, kemijska sredstva i fizički faktori). SPF 20 pruža svakodnevnu, snažnu obranu od štetnih UV zraka kako bi se spriječila daljnja upala i osjetljivost kože. Ne sadrži umjetne boje, mirise i parabene.
PAKIRANJE, TEKSTURA, MIRIS: Redness relief primer dolazi u tankoj tubi s šiljastim aplikatorom a sa proizvodom dolazi praktičan slider koji omogućuje istiskivanje proizvoda tako da pomoću njega doslovno možete iscijediti svaku kap iz tube.  Tekstura proizvoda je gusta, polu-pjenasta, vrlo razmaziva i potrebna je jako malo za jedno korištenje, otprilike pola zrna graška je meni dovoljna količina za cijelo lice. Boja proizvoda je svjetlo zelena a dolazi od biljaka iz razloga što zelena boja neutralizira crvenu ali nanošenjem na kožu ne ostavlja zelenu boju već se stopi s bojom tena. 

SASTOJCI: Titanium Dioxide (3.0%), Zinc Oxide (8.5%). Cyclopentasiloxane, Isododecane, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone Crosspolymer, Caprylyl Methicone, Lauryl PEG-10 Tris (Trimethylsiloxy) Silylethyl Dimethicone, Dimethicone/Bis-Isobutyl PPG-20 Crosspolymer, Dimethicone/
Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Water/Aqua/Eau, Polyhydroxystearic
Acid, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Bisabolol, Saccharomyces Lysate Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Boerhavia Diffusa Root Extract, Melia Azadirachta Seed Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Amber Powder, Coccinia Indica Fruit Extract, Solanum Melongena (Eggplant) Fruit Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Ocimum Basilicum (Basil) Flower/ Leaf Extract, Curcuma Longa (Tumeric) Leaf Extract, Pearl Powder, Dodecene, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Silica Dimethyl Silylate, Dimethicone, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Glycerin, Alumina, PEG-10, Stearic Acid, Triethoxycaprylylsilane, Silica, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Iron Oxides CI 77492, CI 77499.
MOJ DOJAM: Kako ste mogli pročitati u opisu, radi se o bazi za lice koja je namijenjena osjetljivoj i crvenilu sklonoj koži. Kao većina baza u sastavu sadrži silikone koji stvaraju sloj, odnosno barijeru na koži kako bi se zaštitila koža od vanjskih utjecaja te puder bolje prionuo i duže se zadržao.  Međutim, ovdje se ne radi o tipičnoj makeup bazi jer sadrži UltraCalming complex koji podržava osjetljivu kožu od iritacija i preosjetljivosti i ja sam ju vrlo često koristila samostalno preko hidratantne kreme ne stavljajući puder i to u danima kada sam željela ublažiti crvenilo a da ne moram koristiti pudere ili BB kreme. Redness relief zaglađuje kožu te svojom zelenkastom bojom neutralizira crvenilo odnosno od crvene kože stvara neutralnu mada ne prekriva ali to joj nije namjena. Naravno, u slučaju jako crvene kože efekt će biti nešto slabiji ali iz iskustva znam da ponekad kod jako crvene kože ne pomaže ni puder jer često puta crvenilo kao da izbije kroz puder  (oni koji imaju sličan problem, razumijeti će o čemu pišem). Kod ove baze sviđa mi se što nema tipičnog osjećaja na licu kao kod sličnih proizvoda, odnosno težeg silikonastog osjećaja kao da koža ne diše već je vrlo prozračna a lice ostavlja baršunastim. Svi koji pate od reaktivne kože znaju koliko promjena temperature kobno djeluje na kožu, na primjer izlazak iz toplog na hladno i obratno često uzrokuje jaki nadražaj i crvenilo a kod ovog proizvoda sviđa mi se što štiti kožu od takvih šokova i korištenjem nisam osjetila da mi je ijedna kapilarica puknula što mi se dogodi nepažnjom kada naglo promijenim temperaturu okoline a sviđa mi se što sadrži fizičku zaštitu spf 20. Što se tiče matiranja, efekt je lagano matiranje ali moram napomenuti da je ova baza namijenjena potrebi kože koja je osjetljiva i crvena i nije joj primarna zadaća matiranje pa ako vam je to primaran problem onda nemojte očekivati čuda. Za informaciju, ja imam masnu T zonu i nije stvorila dodatni sjaj na koži niti začepila pore a često koristim matirajuće pudere pa me taj dio nije smetao. Uostalom, može se nanositi samo na crvene dijelove a ne isključivo na cijelo lice.
CIJENA: 342 kn (22 ml) kojih može potrajati do 6 mjeseci dostupno u Dermacare centrima (popis) ili preko web shopa. 

Borite li se poput mene s crvenilom lica i osjetljivom kožom?  Jeste li otkrili neki proizvod koji vam olakšava život?

Oznake: , , ,