DERMIX HAUL

Sjećate li se mog malog blogerskog projekta razmjene proizvoda s drugom blogericom a svrha je da isprobamo proizvode koji nam nisu dostupni. Ja sam s dragom Tijanom sa bloga Sreća je zdravlje razmijenila pakete a više o tom projektu možete pročitati u ovom postu. 
U paketu koji je stigao iz Novog Sada za mene, pronašli su se proizvodi brenda Dermix koji su me posebno obradovali i čim sam ih ugledala znala sam da se radi o nečemu vrlo profesionalnom i korisnom. Naime, posebno me razvesele stvari koje služe poboljšanju zdravlja i pomoć kod svakodnevnih tegoba. 
Dermix brend je kreiran u skladu sa najnovijim dostignućima i osnovnim principima naučne dermatologije. Svi preparati iz kolekcije služe za njegu kože i stimulaciju njene prirodne sposobnosti regeneracije i zaštite. Više o brendu možete pročitati klikom na ovaj link.
Dermix stiže iz Srbije i trenutno nisu dostupni u Hrvatskoj, nisam sigurna za BiH pa ako netko zna neka slobodno napiše.
Moj Dermix haul sastoji se od nekoliko proizvoda pa krenimo redom:


VENEFIT je kremasti gel- Dermovascular solution by Prof. Dr Milojević.
OPIS PROIZVODA:  Saponini i escin iz divljeg kestena u sinergiji sa aktivnim sastojcima arnike ( brđanke) djelotvorno sprečavaju upalne procese na nivou enodtijela vena i kapilara čime se usporava dalja progresija varikoznog sindroma i pojava " popucalih" kapilarnih spletova. Kompleks plemenitih biljnih ulja jojobe, karitea i vitamin E osiguravaju vlažnost i tonus kože nad proširenim venama. Aromatične komponente biljnog porekla efikasno i trenutno otklanjaju osjećaj težine u nogama.
SASTAV: Aqua, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Aesculus hyppocastanum extr., Arnica monatana fluid extr., Hammamelis virginiana Fluidextr., Butyrospermum parkii (Shea Butter) Oil, Theobroma Cacao Oil, Propylene Glycol, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba Seed) Oil, Isopropyl Myristate, Cyclopentasiloxane, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Titanium Doxide, Sodium Benzoate, Camphor., Menthol, Fragrance.
MOJ DOJAM: Puno stojim na poslu a u slobodno vrijeme, nažalost puno sjedim. Prije 15 godina primjetila sam pojavu kapilara na nogama a lagano primjećujem i vene ali ono što mi je najveći problem su bolne noge i osjećaj težine u nogama. Venefit je ugodne, lagane teksture koja se brzo upija i na početku hladi kožu radi mentola u sastavu a taj osjećaj traje svega nekoliko minuta. Sviđa mi se sastav , odnosno činjenica da pored ljekovitih biljaka sadrži ulje jojobe i karite maslaca pa ne isušuje poput sličnih proizvoda. Što se tiče učinka, odlično opušta mišiće nogu a posebno nakon dobre kupke za stopala koju prakticiram barem dva puta tjedno. Naravno, postojeće kapilare ne rješava ali to ne može niti jedan proizvod no potiče cirkulaciju i olakšava neugodan osjećaj. 
ANTIBOL je proizvod koji  djelotvorno uklanja tegobe kod bolova u leđima, ramenima, vratu, koljenima, skočnim i drugim zglobovima, u kratkom roku pospješuje oporavak od povreda nastalih uslijed udaraca, uganuća i drugih sportskih povreda. Odlične rezultate daje i u uklanjanju tegoba kod: artritisa, artroze, gihta kao i kod drugih oboljenja reumatskog porijekla.
SASTAV: Aqua, Glyceryl Stearate SE, Polysorbate 80, PEG 400, Potassium hydroxide, Lanolin, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearic acid, Isopropyl Palmitate, Gaulthiria procumbens Oil, Camphor, Menthol, Benzyl alcochol.
MOJ DOJAM: Antibol je kremaste teksture i nanosi se na mjesta koja želite tretirati u tankom sloju. Mnogo puta sam se žalila na bolove u kralježnici (skolioza) i vjerujte ima dana kada se doslovno ne mogu pomaknuti. Antibol nanošenjem počne grijati kožu i doslovno mogu osjetiti kako prodire duboko a potom počinje hladiti i tim efektom olakšava bol. Nažalost, mnogo puta mi zaista ništa ne pomaže osim lijekova ali ova tubica fantastičnog imena puno puta je uskočila kao dodatna pomoć da se ukočenost i bol a posebno u gornjem dijelu kralježnice podnese bez tablete. 

GOAT MILK SOAP BODY & FACE je univerzalni sapun za lice i tijelo, ručno izrađen te bez konzervansa. Predviđen je za svakodnevnu i čestu upotrebu svih članova obitelji te u svom sastavu sadrži popularno kozje mlijeko.  Sapuni su moja velika ljubav i zaista ih koristim često i to najčešće za pranje tijela. Dermixovu verziju sam koristila prilikom tuširanja što mi se posebno svidjelo jer je vrlo hidratantan. Ne pjeni se jako ali stvara dovoljno bogatu pjenu koja se rasporedi po cijelom tijelu i nježno čisti naslage nečistoće. Miris je vrlo blag, praktički se ne osjeti a osjećaj nakon tuširanja ugodan no kako je moja koža trenutno dehidrirana, uvijek se dodatno mažem nakon pranja. Voljela bih da je količina malo veća, ovako sam ga potrošila za manje od mjesec dana.


BODY BALM je proizvod koji me najviše oduševio. Radi se o gustom, balzamastom mlijeku za tijelo kojeg mogu koristiti apsolutno svi pa čak i mala djeca te trudnice i dojilje. Sastav me posebno oduševio: shea maslac na visokom mjestu, zatim voćne kiseline koje uklanjaju suhe i tvrde nakupine te ostala biljna ulja. Iako gusta tekstura, u dodiru sa kožom se topi i vrlo brzo upija tako da ne morate čekati dugo da se upije ali naravno pod uvjetom da ne pretjerate s količinom. Miris je vrlo blag, miriši na "čisto" ako me razumijete što želim reći odnosno podsjeća me mirisom na neke baby proizvode davno korištene. Trenutno su moje ruke najveći problem odnosno koža na rukama koja je konstantno suha i gruba zato ovaj proizvod čuvam samo za njih i trenutno nema kreme za ruke koja bolje djeluje od ovog balzama na moju kožu. 
SASTAV: Aqua, Vitellaria paradoxa (Shea Butter), Glyceryl stearate, Cetyl palmitate, POE fatty alcohols, Cetearyl alcohol, Cetearyl octanoate, Light liquid paraffin, Glycerol, Simmondsia chinensis (Jojoba oil), Prunus Amygdalus dulcis (Almond oil), Cyclomethylpolysiloxane, Caprylic Capric triglyceride, Carbamidum, Allantoinum, Stearic acid, L-Lactic acid, Ammonium lactate, Tocopherolum, Sodium benzoate, Fragrance.
ZAKLJUČAK: Kako sam već napisala, Dermix me jako iznenadio svojim izgledom, sastavom a nadasve učinkovitim proizvodima. Mana je što nisu dostupni u Hrvatskoj no dobro, nije mi Srbija na kraj svijeta i planiram isprobati još neke proizvode ovog brenda te obnoviti zalihu Antibol-a :) Za sve kojima su dostupni, možete ih pronaći u web trgovini. 

Oznake: , , , ,