GIANFRANCO FERRE CAMICIA 113 EDP


Bijela košulja, neizostavan komad odjeće, vječita inspiracija mnogim dizajnerima pa tako G.F.Ferre-u koji je svoju viziju bijele košulje dizajnirao 1982.-e godine a nadahnuta je dvobojima i mačevanju te oblikom ljiljana. Upravo inspiriran tom kreacijom, ove godine stiže nam novi miris naziva Camicia 113 (Košulja 113) a predstavlja vrlo sofisticiran miris.
 Bočica je elegantna, jednostavnog dizajna a čep podsjeća na slavnu kreaciju ovog dizajnera.
Otvara se svježim notama bergamota i božura koje vrlo brzo zamjenjuju top note: iris, ljubičica, magnolija i jasmin sa debelom orijentalnom bazom koju sačinjavaju pačuli i mošus. Međutim, ovaj pačuli i mošus se tek suptilno zalijepe za kožu čineći podlogu ne aldehidnom irisu i kremastoj ljubičici zato ovaj miris nimalo nije drvenast iako spada u kategoriju cvjetno-orijentalnih.
Ferre se ovdje igra cvjetnim nijansama stvarajući savršen prijelaz između svježine bergamota, raskoši magnolije, puderastog irisa do zemljanih elemenata pačulija. Učinak je sličan igri kistova slikara gdje je jasna granica između sjene i objekta. Camicia 113 je nadasve ženstvena, elegantna i zanimljiva kreacija. Vrlo svjetao da ne kažem "bijeli" miris koji iako sadrži suhe note irisa nimalo nije suh već vrlo mazan, puten i kremast. Po meni, ovaj miris spada u klasične cvjetne orijentalce i više mi je proljetni nego zimski, pogodan za svako doba dana i noći bez bojazni da će vas iznevjeriti te da će u svakom trenutku i svakoj odjevnoj kombinaciji zabljesnuti svojom dražesnom svježinom i elegancijom. Iako sam zamišljala ovaj miris na poslovnim ženama, odjevenim u košulje i stroge linije poslovnog look-a, ja koja sam casual tip te me se rijetko može vidjeti u strogim odjevnim kombinacijama moram priznati da Camicia podigne i obogati svaku kombinaciju tako da ga mogu preporučiti svima a posebno ženama koje ne vole gurmanske, zagušujuće note već svježe cvijetne mirise.
Ferre je u ovom mirisu stavio fokus na jasnoću sastojaka, cvjetne note s lucidnom svježinom asocira na finu tkaninu, čistu bijelu košulju. Sillage, odnosno mirisni trag koji ostavlja je osrednji i ovisi od kože. Na primjer, na meni traje nekih 4-5 sati i moram naglasiti da ne guši sve oko sebe niti se nameće nekim napornim notama.
Elegantan, svjež i bijeli G.F.Ferre, dokaz kako kombinacija cvijeća može biti privlačna i "čista", možete pronaći u parfumerijama Martimex u količinama 30 ml (335,80 kn) te 50 ml (435,40 kn) uz prateću liniju za tijelo: gel za tuširanje i body losion u istom mirisu.
*PR PROIZVOD 

Volite li elegantne, prozračne mirise ili ste više ljubitelj teških opojnih i zimskih nota? Koji je vaš omiljeni Ferre miris?


Oznake: , ,