TRETMAN I RECENZIJA MESOTRAX MEZONITI


Svakodnevno slušamo i čitamo o nekim najnovijim metodama pomlađivanja i vjerujem da smo se pomalo pogubili u mnoštvu informacija i reklama.
Neke od njih potječu sa Dalekog Istoka,a ako niste znali, Japanke i Koreanke slove kao jedne od najnjegovanijih žena na svijetu,koje se kritički odnose prema europljankama, jer smatraju da nedovoljno pažnje pridonose njezi kože tijekom cijelog svog života. Koreanke kreću brinuti o svojoj koži već u najranijoj mladosti, upotrebljavaju sve metode da koža bude hidratizirana, i da što duže budu bez bora,da spriječe njihovo nastajanje i da što duže zadrže mladenački izgled.
 Danas sam za vas pripremila recenziju jedne od najpopularnijih metoda pomlađivanja širom svijeta, koja je došla i na hrvatsko tržište ljepote ,ali o kojoj naše žene još nedovoljno znaju:Radi se o metodi Mezotrax mezoniti…potiče sa dalekog istoka.
 Metodu zovu najefikasnijom nekirurškom metodom zatezanja kože za određene indikacije,te najefikasnijom nekirurškom metodom rejuvinacije kože.
Naime,najbitnija uloga Mesotrax mezoniti je da se njima postiže toliko važna, jaka hidratacija kože koja se ne može postići korištenjem nijedne kozmetike ili metode.Također mezonitima se ublažavaju ili potpuno nestaju ožiljci i proširene pore,te se time može dovesti do prestanka korištenja agresivne kozmetike za problematiču kožu.Mezoniti koži daju prokrvljenost,glatkoću i sjaj…stvaraju „novi“ sloj vaše kože i sprečavaju stvaranje novih bora.
 Koriste se kod kožnih nabora (znate onaj izgled opuštene i viseće kože, posebno na donjem dijelu lica tzv „viseći jastučići“), bora, nazolabijalnih i mentolabijalnih brazdi, podižu i korigiraju podbradak,blago podižu kapke i obrve, korigiraju bore na čelu, rejuviniraju središnji dio lica. U iskusnim rukama vrhunski educiranog i licenciranog liječnika moguće je učiniti i ozbiljnije korekcije lica koje su nastale zbog bolesti ili ozljeda. Mesotrax mezonitima rješava se opuštena koža vrata, dekoltea i grudiju,što se drugim nekirurškim metodama ne može rješiti.
Više o Mesotrax mezoniti možete pročitati ovdje te pratiti na facebook i instagram profilu.
O mezonitima sam ponešto znala ali ne dovoljno,  zato sam se ovog puta dobro informirala od strane zastupnika za Mesotrax (link).
ŠTO SU MEZONITI? Laički rečeno, radi se o finim iglicama na kojima se nalazi PDS konac  koje se apliciraju u kožu i po njihovom vađenju, u tkivu ostaje PDS konac .
 PDS konac (polydioxanone) je sintetički monofilamentni konac koji se koristi u kirurgiji. Biokompatibilan je, a u cijelosti se razgrađuje u tkivu nakon 6-8 mjeseci ,a cijelo vrijeme zapravo stimulira regeneracijski proces (sinteza kolagena…to je taj novi „sloj“ kože),a konac ujedno čini mehaničku potporu, suspenziju tkiva. Da vam bude jasnije, ti konci rade suspenziju tkiva u najdonjim slojevima kože, tjerajući vlastiti kolagen da se počne proizvoditi i na taj način rade sve nabrojano za našu kožu.
IZVOĐENJE TRETMANA
Prije tretmana obavlja se razgovor sa stručnjakom. Konkretno mene je profesor Budi pitao što želim postići, što me smeta na mom licu i koja su moja očekivanja. Ovaj dio je vrlo važan i moram pohvaliti način na koji to profesor radi jer se temeljito posveti osobi, detaljno sve objasni te nema zavaravanja niti obećanja. Vrlo je važno da vam liječnik da dobru indikaciju jer puno toga ovisi, npr. u kakvom vam je stanju koža, koliko su duboki problemi koje želite riješiti i svaki educirani stručnjak će vam sve objasniti te ukoliko je potrebno, predložiti još neki tretman uz Mesotrax mezoniti, jer se savršeno nadopunjuju. Ono što se meni svidjelo je da nema „uvaljivanja“ tipa: daj da ti napravim i uzmem pare a ti poslije kukaj od razočarenja jer nisi dobila što si očekivala.
Da se vratim na izvođenje tretmana, sestra vam očisti i dezinficira lice i potom ako ste osjetljive na iglice i bol možete dobiti lokalnu anesteziju, no kod mene je korištena anestetska krema, ali napominjem da ja izvrsno podnosim bol, ne bojim se iglica i ovaj tretman ne bih svrstala u bolne već malo neugodne no zaista ništa strašno. Potom mi je profesor Budi posebnom tehnikom postavio iglice na strateške dijelove lica.  Ovaj dio je jako bitan i to je također nešto što nisam znala prije: mezoniti stvaraju kolagenu mrežu pod kožom, stvaraju strukturnu potporu (to kremice kojima se njegujete ili ostale metode ne mogu). Na sljedećim fotografijama možete vidjeti kako je to izgledalo kod mene. Vrijeme izvođenja tretmana iznosi od 30-60 minuta.







Nakon tretmana osjeća se lagano žarenje u licu i stezanje tako da mi je profesor preporučio da taj dan stavljam hladne obloge što sam ja i napravila. Idućih nekoliko dana osjetila sam samo zatezanje u licu koje nije neugodno no osjeti se kako se nešto „događa“ pod kožom i taj osjećaj je trajao nekih 3-4 dana. Također prva dva dana mi je lice bilo bolno na dodir prilikom umivanja ali uredno sam se šminkala, odlazila na posao i obavljala sve svoje obaveze i fascinantno je da nitko nije ništa primjetio, čak niti prvi dan što mi je super jer zaista mi se nije dalo mami objašnjavati što sam radila s licem.  Moguće modrice se kod mene nisu pojavile osim jedne male na čelu koja se lako prekrila puderom, a ubrzo je nakon 5-6 dana od tretmana nestala. Preporuka je da se tijekom dva tjedna nakon tretmana suzdržava od sportskih aktivnosti, sunčanja odnosno solarija, sauna i lasera čega sam se ja pridržavala, a lice sam uobičajeno njegovala serumima i kremama te blagim pjenama za čišćenje.
Moram naglasiti da je iza tretmana moguće crvenilo ili modrice koje traje kratko ali ne remeti svakodnevne aktivnosti.
UČINAK MESOTRAX MEZONITI se vidi već drugi dan u smislu blagog podizanja kože, no maksimalni efekt vidi se nakon 1-2 mjeseca, međutim njihov učinak kolagenizacije se nastavlja i traje otprilike godinu čak kod nekih osoba i dvije godine.
Slika prije tretmana

Nakon 1 tjedna
Nakon 2 tjedna
Nakon 3 tjedna

 Kao što se vidi na fotografijama, kod mene je došlo do jake regeneracije što je doslovno zategnulo i ispeglalo moje lice, a posebno područje oko usana, očiju i obraza. Znate li koji je osjećaj kada ste užasno umorni, iscrpljeni a svi oko vas komentiraju kako izgledate svježe i lijepo? E to je po meni najveći uspjeh koji se mogao kod mene dogoditi s time da sve izgleda toliko prirodno i nitko u mojoj okolini nije posumnjao da sam napravila neki tretman osim što često čujem svaki dan: „izgledaš kao nova!“. Osim što su moje bore nestale a lice dobilo zategnut izgled, ono što sam ja primjetila na sebi je puno gušća koža i smanjenje proširene pore. Na primjer, neki dan, 3 tjedna od tretmana, krenula sam čistiti moje proširene pore i šokirala sam se kada sam htjela stisnuti kožu na nosu i oko njega a ona je toliko čvrsta da se nije dala prilagoditi mojim prstima tako da od mog kućnog masakra nije bilo ništa. Isto tako, primjetila sam da mi se proizvodi za lice puno teže upijaju te da većinom stvaraju nepotreban sloj na koži te da mi više odgovaraju skroz lagane teksture, jer mi koža više nije tako „žedna“ kao prije. Mislim da fotke govore same za sebe i da ne moram naglašavati koliko sam zadovoljna učinkom i prezahvalna timu Mesotrax –Mezoniti koji su mi otkrili jedan novi svijet i sa pravom, revoluciju u pomlađivanju i poboljšavanju kvalitete kože.
NAPOMENA:

CIJENA: cijena jedne mezoniti iznosi otprilike 100,00 kn s uključenim apliciranjem, no postoje i tzv. Mesotrax COG lift mezoniti koji su nešto više cijene, a radi se o specijalnoj niti koja je nazubljena sa svih strana i samostalno se sidri u koži, ima najjači učinak zatezanja i lifting efekt.
Razlika u odnosu na druge slične metode je, da se Mesotrax mezonitima može postići i lifting efekt ,ali najvažnije je da se njma postiže rejuvenacija kože, dakle jaka hidratacija,stvaranje novog kolagena,popunjavanje starih bora i sprječavanje nastanka novih.
* moj tretman je bio besplatan što ne utječe na moje mišljenje i učinak

Kako vam se svidio ovaj tretman? Jeste li već probali mezoniti? Iskustva?

Oznake: , , , ,