PAULA'S CHOICE RETINOL BOOSTER

Paula's Choice je brend o kojem sam više puta pisala i smatram ga trenutno vodećim kada je u pitanju retinol i općenito njega kože.
Nedavno je na naše tržište stigao novitet kojeg sam među prvima imala priliku isprobati te vam prenijeti svoj dojam.
OPIS PROIZVODANekoliko kapi ovog snažnog boostera s retinolom trenutno povećava benefite koje ima vaša hidratantna krema ili serum u cilju zaglađivanja bora i učvršćivanja kože. Glađa, svjetlija, na izgled dramatično mlađa koža je na dohvat ruke.

TEKSTURA,MIRIS,PRIMJENA: Booster je namijenjen svim tipovima kože i vjerojatno se pitate kako je to moguće? Tekstura je potpuno nemasna i vodenasta, neutralnog mirisa tako da ga možete kombinirati s bilo kojim drugim serumom ili kremom. Na tržištu postoji mnogo proizvoda sa retinolom i vrlo je teško pronaći teksturu koja bi odgovarala svakom tipu kože a pomoću ovog proizvoda možemo apsolutno prilagoditi upotrebu svojoj koži. 

NAČIN KORIŠTENJA: Malu količinu Boostera umiješati u dlanu s omiljenim serumom ili kremom za lice. Pumpica je vrlo kvalitetna i omogućuje precizno doziranje točno onoliko kapljica koliko želite. Paula preporučuje jednu kap za blaži tretman, dvije kapi za umjereni noćni tretman i tri kapi za poseban tretman odnosno intenzivnije probleme.

 RAZLIKE I PREDNOSTI NASPRAM OSTALIH CLINICAL PROIZVODA S RETINOLOM: ovaj booster nije moj prvi PC proizvod s retinolom, prošle godine sam tipkala o Clinical Retinol tratmant čiju recenziju možete pročitati u ovom postu, a osnovnu razliku između ova dva proizvoda vidim u sastavu. Naime, booster ne sadrži nikakve silikone niti hidratantne sastojke ali osim retinola sadrži i antioksidante i umirujuće tvari. Mislim da je Paula upravo htjela postići teksturu koja je idealna za miješanje sa drugim proizvodima i u tome je uspjela jer dodavajući booster u bilo koju kremu ili serum koje trenutno koristim, apsolutno se ne mijenjaju njihova svojstva.
Velika prednost je i ta što ga mogu koristiti svi tipovi kože, od aknaste do suhe i osjetljive, može se koristiti i oko očiju i eto rješenja za tretiranje bora oko očiju i najvažnija prednost boostera je što je odličan izbor za početnike jer lako možete dozirati koncentraciju dok se koža ne navikne a potom pojačati dozu. Preporučujem da ne koristite više od tri kapi jer se radi o moćnom retinolu i nema potrebe za prekomjernom dozom. 
Što se tiče koncentracije retinola, svaka kapljica sadrži 1% retinola a obzirom da znamo kako takva koncentracija može isušivati, dodavanjem u kremu smanjujete mogućnost od isušivanja i iritacija što je super kod osjetljive i kože manje tolerancije na retinol te u konačnici lakše korištenje. Po meni je ovaj booster odličan "izum" a prije svega učinkovit jer ako ste ikada probali i koristili proizvode sa retinolom onda ste se uvjerili u njihovu moć smanjenja bora, mrlja, mitesera i hiperpigmentacija te otkrili8 neku novu, mladu kožu koja je prije svega osjetljiva na UV zrake zato je zaštitna krema must have kod upotrebe retinola i općenito čuvanja zdrave kože.
SASTOJCI: Aqua, Glycereth-7 Triacetate (skin-conditioning agent), Glycerin (skin-repairing ingredient), Carthamus Tinctorius (Safflower) Oleosomes (anti-inflammatory plant-based fatty acids), Isopentyldiol (penetration enhancer/solvent), Polyglyceryl-10 Behenate/Eicosadioate (emulsifier), Butylene Glycol (slip agent), Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract (antioxidant plant extract), Polysorbate 20 (emulsifier), Retinol (cell-communicating ingredient), Polyglyceryl-10 Laurate (emulsifier), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (plant-derived anti-irritant), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (anti-irritant), Ceramide NP (skin-repairing ingredient), Palmitoyl Tripeptide-1 (cell-communicating ingredient), Dipotassium Glycyrrhizate (anti-irritant), Allantoin (anti-irritant), Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract (anti-irritant), Arctium Lappa Root Extract (anti-irritant), Salix Alba (Willow) Bark Extract (anti-irritant), Hydrogenated Lecithin (cell-communicating ingredient), Caprylyl Glycol (emollient), Dipentaerythrityl Tri-Polyhydroxystearate (film-forming agent/emollient), Bis-Glyceryl Ascorbate (antioxidant), Ethylhexyl Methoxycrylene (skin-conditioning agent), Disodium EDTA (stabilizer), Sorbic Acid (preservative), Xanthan Gum (thickener), Phenoxyethanol (preservative). 
CIJENA: Retinol booster možete naručiti na web stranici Paula's Choice Hrvatska  po trenutačnoj cijeni od 386,07 kn (15 ml).
*PR PROIZVOD

Kako vam se sviđa ovaj novitet? Što mislite o mogućnosti doziranja retinola prema vlastitim potrebama?

Oznake: ,