STARSKIN FIRMING I FOAMING PEELING MASKE

Maske za lice su proizvodi koje redovito koristim iako sa njima imam love-hate odnos. Smatram ih posljednjim u nizu potrebnih proizvoda i vrlo mali broj maski radi svoj posao. Više o maskama za lice sam pisala u ovom postu. 
U Hrvatskoj se nedavno pojavio Starskin brend dostupan u parfumerijama Douglas a poznati su upravo po maskama za lice. Na recenziju sam dobila dvije vrste maski : Glowstar Foaming Peeling Perfection Puff i Firming facial maske a u asortimanu je dostupno šest različitih maski namijenjenim različitim tipovima kože i željenom efektu.
Glowstar Foaming Peeling Perfection Puff je jedina Starskin maska koja se može koristiti više od jednog puta, konkretnije, može se koristiti tri puta. Radi se i pilngu na bazi AHA kiselina i dolazi u obliku spužvice. Način korištenja je vrlo jednostavan te je potrebno odrezati vrh maske naliti mrvicu vode te prstima pritiskati vrećicu dok se ne napravi lagana pjena. Nakon toga spužvicom prelazite po licu 2-3 minute koncentrirajući se na T zonu i potom isperete. Ovdje se radi o kemijskom pilingu koji je super izbor za osjetljivu kožu no ipak treba paziti da se ne prekorači preporučenih 2-3 minute jer ne garantiram da osjetljiva koža neće reagirati. Kod mene nije izazvala crvenilo niti iritacije no nisam niti dobila dojam posebno očišćene kože i u tu svrhu mislim da ostajem pri kombinaciji AHA i BHA. Ono što možete očekivati od ovog pilinga je glatko i čisto lice no nemojte misliti da će napraviti neka posebna čuda u smislu mitesera jer nije toliko moćna. Dobar izbor za normalnu kožu kojoj treba instant sjaj ali mene nije posebno oduševila jer sam probala puno učinkovitije proizvode za moju kožu na kojoj više funkcioniraju AHA i BHA kiseline u kombinaciji.

SASTOJCI: 
Firming Bio- Cellulose Sekund skin maska je namijenjena učvršćivanju kože i odmah moram napomenuti, dolazi u obliku kojeg ja ne preferiram previše. 
Starskin je poznat po svojim maskama koje su poput druge kože odnosno maske koje se prislone na kožu. Predviđena je za jednokratnu upotrebu i princip je vrlo jednostavan: izvadite masku iz vrećice, odvojite od folije te prislonite na lice i tako ostavite da djeluje 20-25 minuta. 
Kako sam odmah napisala, nisam ljubitelj ovakvih maski jer me jako hlade što nije loše ali jednostavno ne volim takav osjećaj. Firming maska je jako mokra tako da kad ju namjestite na lice osjeti se kako tekućina u kojoj je bila potopljena doslovno curi niz vrat a takav osjećaj mi se također nimalo ne sviđa no to je moj subjektivan dojam. Nakon korištenja, lice se ne ispire već se višak tekućine od maske umasira u vrat i lice do potpunog upijanja. Uglavnom, na mome licu je ostavila prilično ljepljiv osjećaj nekih 15 minuta od uklanjanja a potom se tekućina potpuno upila. Lice je hidratizirano i čak bih se usudila reći liftingirano (zategnuto) ali nažalost, taj efekt traje nekih sat-dva a potom se vraća na staro. Mislim da je dobar izbor ako želite brz učinak pred neki važan sastanak ili događaj ali nekih dugoročnih efekata nema.
SASTOJCI:
CIJENA: Sve Starskin maske koštaju 80 kn isključivo u Douglas parfumerijama. 
ZAKLJUČAK: Starskin beauty brend kontaktirao me još u srpnju kako bi mi poslali ove maske tako da sam od tada dosta čitala o njima te uočila kako su vrlo hvaljeni među Hollywoodskim zvijezdama te su tako i nastali-u suradnji s dermatolozima koji se brinu o svjetskim zvijezdama. Moram priznati da sam bila vrlo uzbuđena i puno očekivala od ovih proizvoda no na kraju su me ostavili potpuno ravnodušnom. Razlog je što obje maske imaju kratak instant učinak što nije zanemarivo no ja sam pristaša proizvoda koji rade dugoročnije benefite za kožu pa smatram da je cijena od 80 kn za jednu upotrebu osim ako se ne radi o posebnoj prigodi previsoka a posebno jer je preporuka da se neke koriste dva do tri puta tjedno. 80x3 jednako 240 kn za kojih se može kupiti jednako dobar ako ne i bolji proizvod koji će se moći koristiti mjesecima. 

*PR PROIZVOD


Jeste li već uočile ove maske? Probali možda?


Oznake: ,