CLARISONIC® MIA 2™ RECENZIJA

Svi koji me prate znaju moju opsjednust čišćenju lica a nije tajna koliko volim razne spravice i pomagala koja služe što učinkovitijem čišćenju. Otkad znam za sebe uvijek koristim neke spužvice, četkice i krpice za čišćenje a vrijeme je da napišem napokon recenziju najpoznatijeg svjetskog uređaja za čišćenje Clarisonic Mia. O Clarisonicu sam više puta pisala kroz razne postove i kada sam ga prvi puta probala u ovom postu bilo je samo pitanje vremena kada ću ga kupiti. Na fotografijama možete vidjeti Mia 2 iz limited edition Nautical summer u boji trendy pink ustupljena od Clarisonic Hrvatska tima gdje sam izabrala četku za normalnu kožu obzirom da sam na drugom uređaju isprobala istu ali za osjetljivu kožu. 
Prije svega htjela bih opisati svoju kožu: imam osjetljivu mješovitu kožu, ispucane kapilare i rosaceu dok je T zona baš jako masna i najveći problem mi stvaraju komedoni na bradi kojih se teško riješiti kao i crni miteseri koji se pojavljuju oko i na nosu. Uglavnom, jako zahtjevna koža koja iziskuje puno pažnje i pravilne njege inače se stanje pogorša. Posebno sam oprezna kod agresivnih proizvoda koji mogu na bilo koji način smetati mojim krhkim kapilarama pa sam iz tog razloga izbacila mnoge aparate koji su bili jako agresivni. 
Za Clarisonic Mia 2 kažu: zahvaljujući patentiranoj soničnoj tehnologiji, dokazano čisti kožu šest puta bolje u odnosu na čišćenje proizvoda rukom. Sonična metoda istovremeno je nježna i moćna te djeluje na prirodnu elastičnost kože u cilju temeljitog i dubinskog čišćenja, preobražavajući njezinu teksturu i smanjujući pore. Ten postaje glatkiji, ujednačeniji i blistaviji.
KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU MIA 2 I SLIČNIH PROIZVODA Mia 2 oscilira naprijed-natrag u dvije dostupne brzine pri soničnim vibracijama od preko 300 okretaja u sekundi, nježno uklanjajući nečistoće iz pora. 

SADRŽAJ PAKETA: 
-uređaj Clarisonic Mia 2
-univerzalni punjač
-četka za čišćenje lica 
-gel za čišćenje lica 30 ml
-zaštitnu kutiju za nošenje na put
NAČIN KORIŠTENJA: Kada izvadite Clarisonic iz kutije i krene put svog korištenja, vrlo je važno da se uređaj prvi puta puni 24 sata. Nakon toga je spreman za korištenje a sljedeće punjenje očekujte za cca 2 tjedna mada ovisi koliko ga često koristite. 
Čišćenje traje jednu minutu i pri tome je lice podijeljeno na zone i vrlo je važno da se pridržavate tih zona :  T zona, čelo, brada i obrazi+vrat, te kada upalite Miu ona radi dva puta po 20 sekundi i potom dva puta po 10 sekundi a obavještava vas zvučnim i vibrirajućim signalom da je vrijeme da promijenite zonu. Pomoću gornjeg prekidača možete promijeniti brzinu no meni jača brzina nije bila potrebna te istu preporučujem ako vam je koža jako masna i problematična. 


četka za normalnu kožu
U uputstvima piše kako se Mia koristi dva puta dnevno, ujutro i navečer no ja sam koristila u sklopu večernje njege iz razloga što ujutro nemam potrebu za dubinskim čišćenjem ali i radi činjenice da mi je koža jako osjetljiva i sklona dehidraciji. Moram napomenuti kako inače ne koristim gadgete za čišćenje svakodnevno pa tako ni Miu već otprilike u zimskim mjesecima 2-3 puta tjedno dok u ljetnim 3-4 puta obzirom da mi se ljeti koža puno više masti. Kao kod svega, vrlo je važno pratiti promjene na koži pa ako osjetite da vam koža burnije reagira treba prilagoditi upotrebu svom tipu i stanju kože. 
Iako sam četku za osjetljivu kožu koristila duže od iste za normalnu, obje su jednako nježne na prvi pogled i osjet, tek nakon dva-tri korištenja osjetite kako je četka za normalnu kožu nekako čvršća ali i dalje iznimno nježna. Ono što je bitno je da četku nikada ne pritišćete uz lice već je dovoljno nježno prisloniti uz kožu i raditi lagane kružne pokrete. Prije upotrebe uglavnom bih skinula šminku micelarnom a potom upotrijebila gel ili pjenu za čišćenje direktno na lice, namočila s malo vode Miu i krenula u akciju. Naravno, Mia čisti i makeup, često sam ju i na taj način koristila ali iz navike čistim prvi sloj micelarnom a potom nastavljam temeljitijim metodama. Četka se lako pere pomoću gela ili sapuna a svakih sedam dana potrebno ju je pošpricati alkoholom. 
četka za normalnu kožu/četka za suhu i osjetljivu kožu
Vrlo često mislimo kako micelarnom ili mlijekom očistimo kožu, ja sam se prvi puta zaista iznenadila koliko je nečistoće ostalo na četki nakon čišćenja dok nisam shvatila da su to dubinske nečistoće koje klasična sredstva ne mogu ukloniti. Svakim danom tih nečistoća je bilo puno manjke no ono što mi se počelo događati bili su sitni prištići na bradi i čeljusti koji su počeli izbijati u prvih sedam dana korištenja ali pročitala sam jako puno recenzija i takav brakeout sam očekivala. Naime, Clarisonic koliko god je nježan istovremeno je vrlo jak tako da možete očekivati da vam lice izbacuje sve ono što čuči ispod kože a klasičnim metodama i istiskivanjima ne možemo izbaciti. Možda kod nekoga izbiju veći prištići, kod nekoga manji a kod nekoga nikakvi, to je individualno ali je moguće i nemojte se uplašiti niti obeshrabriti jer kroz nekoliko dana prođe. 
nakon sedam dana korištenja
nakon 14 dana korištenja
Kako sam napisala, ne koristim svaki dan već dva-tri puta tjedno ali i uz to se vide rezultati a to je vrlo blistava koža i potpuno čiste pore. Ne mogu reći da su pore sužene ali po količini komedona na bradi koji su se znatno smanjili očito je da radi nešto po tom pitanju. Moram naglasiti da ako se radi o hormonskim aknama ne možete očekivati čuda ali ako patite od komedona, onih ružnih bijelih zatvorenih kvrgica i crnih mitesera već kroz mjesec dana vide se poboljšanja a nakon toga pore su potpuno čiste. Toplo preporučujem neki blagi gel za čišćenje, nemojte koristiti nikakve pilinge jer vam zaista nisu potrebni a posebno ne sa uređajem jer možete oštetiti četku.
VAŽNO

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI OD CLARISONICA?
Osim iznimno čiste kože što nam je primaran cilj kako bio ostala zdrava i njegovana, ono što možete najviše očekivati je da će se vaši proizvodi puno bolje upijati u kožu. Naravno, pore su oslobođene svih nečistoća i barikada koje su vidljive i nevidljive zato je logično da će se krema, serum ili ulje dublje upiti što nam je također cilj. Isto tako možete očekivati znatno smanjivanje mitesera i začepljenih pora kako sam već napisala što će prorijediti vaše odlaske kozmetičarima ali ne možete očekivati da će riješiti duboke ožiljke ili ozbiljne probleme sa aknama. U takvoj borbi može pomoći ali bitno je da se liječite na prepisan način uz pomoć dermatologa i endokrinologa. 
CIJENA: 1175 kn u Muller trgovinama Trg B.Josipa Jelačića i CCO Jankomir Zagreb. Četke koje se mijenjaju svaka dva mjeseca također možete kupiti na istim prodajnim mjestima po cijeni od 195 kn. 
Za kraj, jedan mini tutorial čišćenja gdje sam Miom uklonila kompletni makeup.


Koristite li uređaje za čišćenje? Kakva su vaša iskustva?

Oznake: , ,