TRENUTNI LOW BUDGET PROIZVODI PO MOM IZBORU

Pokušavam kroz recenzije i postove izbjegavati komentiranje cijena i budžeta jer smatram da je individualna stvar i ne znam koja je to granica da bi nekome nešto bilo skupo ili povoljno. Ipak, iako možete čitati o proizvodima nešto višeg cjenovnog ranga to ne znači da i ja ne pokušavam proći što povoljnije te pronaći što kvalitetnije proizvode po što nižoj cijeni. 
O mojim drogerijskim favoritima sam pisala u ovom postu a danas vam donosim pregled nekih mojih trenutnih favorita koji mogu konkurirati puno skupljim proizvodima. 
Nažalost, nemam fotografije svega o čemu vam planiram tipkati jer sam puno toga potrošila no krenimo redom. 
Byphasse micelarna koja je već opjevana na mnogim blogovima je definitivno nešto što spada u best buy. 500 ml za 39,90 kn odlične tekućine koja temeljito uklanja makeup i nečistoće te može konkurirati puno skupljim sestrama. Isto tako gel za umivanje istog brenda (200 ml-29,90 kn) koji ni po sastojcima niti po učinku ne zaostaje od skupljih proizvoda. Detaljnije recenzije možete pročitati ovdje. 
Dugo sam kupovala (pre)skupe skidače očnog makeup-a ali ovaj Nivein dvofazni nimalo ne zaostaje za npr Clinique i sličnim proizvodima za cijenu od 30-tak kuna. Trenutno je moj najdraži proizvod za skidanje maskare ako ne koristim ulja jer brzo i lako skine i najvodootpornije formule. Recenzija slijedi uskoro. 
Znate i sami da zagovaram enzimske i kemijske pilinge za moju osjetljivu a istovremeno mješovitu kožu stoga sam si dala truda i potražila što drogerije nude. Pronašla sam enzimski piling brenda Ziaja ali odustala ugledavši parabene u sastavu pa sam kupila Balein enzimski piling i mogu reći da je odličan. Lijepo očisti pore i ukloni mrtve naslage sa lica ali obavezno držeti prema uputstvu jer ako premašite vrijeme korištenja može dosta peckati i iritirati. Cijena je nekih 20-tak kuna ako me sjećanje dobro služi. 
Kada me pitaju za preporuku krema za lice drogerijskog ranga, ja se držim Olival krema iz linije Smilje o kojima sam vam pisala u ovom postu i zapravo moram obnoviti zalihe jer je hladnije doba za moju kožu pravo vrijeme za njih. Isto tako njihova maska je po meni trenutno najdraža drogerijska maska mada još tražim neku baš, baš hidratantnu za što nižu cijenu. Do tada, koristim noćnu kremu u debljem sloju umjesto maske i funkcionira. 
Što se tiče seruma, nažalost nemam neku povoljnu preporuku koja me oborila s nogu a posebno ne sa C vitaminom pa ako netko ima prijedlog neka slobodno napiše. 
Njega kose je jako diskutabilna barem u mom slučaju i što se tiče šampona najdraži su mi Alverde i Guhl šamponi a kako od nedavno testiram novu Niveinu liniju, otkrila sam odličan i povoljan regenerator iz nove linije Repair&Targeted Care linije a recenzija slijedi uskoro. Ovaj regenerator košta oko 22 kn a može se koristiti i kao maska. 
Kod tijela nisam baš jako zahtjevna pa tuširalice koristim redom no proizvod kojem sam vjerna mjesecima je maslac od Aldo Vandinija (klik)  za 47,90 kn i 200 ml,  vjerojatno postoji i neki povoljniji maslac ali mislim da je cijena sasvim ok u odnosu na učinak i količinu. 
Kod makeup-a nisam od prevelike pomoći jer ne isprobavam baš puno dekorative i trenutno se recimo ne mogu zakleti u niti jedno povoljno rumenilo da će biti nekomedogeno, držati na licu jer nažalost sva sadrže talk a njega baš ne volim. Isto tako ne znam niti za jedan kvalitetan i povoljan lak za nokte, doduše ne znam niti za skuplje LOL ali jasno mi je da nema izdržljivog laka bez dobre baze i nadlaka. 
Ipak, ono u što sam se uvjerila su npr Avon ruževi, maskare, parfemi, puderi koji nimalo ne zaostaju za skupljim proizvodima kao i Catrice olovke za usne, kamuflaže i korektori a nedavno sam otkrila odličnu, postojanu olovku za oči Deborah mat stick koja na moje veliko iznenađenje izdrži cijeli dan što nije mogao niti Dior ili Chanel.

Koji su vaši trenutni low budget favoriti? Preporuke?




Oznake: