srijeda, 4. studenoga 2015.

URIAGE HYSEAC SOS PASTA

Koliko god pazili na svoju njegu, skoro da nema osobe bez obzira na tip ili stanje kože da ju ponekad ne posjeti neželjeni podstanar u obliku prištića ili akne. Razlozi su svakojaki: PMS, stres, pogrešna kozmetika, prehrana i opće stanje organizma. 
Kod mene su neželjene akne česti stanovnici i to se pojave baš kad mi najmanje treba, mislim, ne trebaju nikada ali kao za vraga uvijek kada imam neki važan događaj probudim se s vulkanom :(
Moja koža nije aknasta ali je sklona izbijanju zato sam u stalnoj potrazi za proizvodima koji se lokalno nanose i djeluju ali moram uputiti sama sebi kritiku mojim diranjem, kopanjem i istiskivanjem znatno usporavam proces saniranja. 
Uriage je nedavno uveo novitete u svoj asortiman: Uriage Hyseac SOS PASTA, Uriage Hyseac pročišćavajuća maska i Uriage 3-REGULAR EMULZIJA a danas ću vam tipkati o prvom proizvodu, odnosno o SOS pasti. 
OPIS PROIZVODAciljana noćna njega

. ubrzava sazrijevanje i suši prištiće
. djeluje antibakterijski
. sprječava nastajanje ožiljaka
. za teenagere i odrasle
. rezultati nakon 2 noći
. sadrži: Uriage termalnu vodu, ihtiol, zelenu glinu (10%), cink oksid, talk, ekstrakt ulja čajevca
PAKIRANJE, TEKSTURA, MIRIS: Pakiranje je manji lončić od 15 ml no kada probate teksturu biti će vam odmah jasno da je bilo nemoguće upakirati proizvod u bilo koji drugi oblik ambalaže. Radi se o pravoj pasti, odnosno iznimno gustoj, sivkastoj teksturi bez mirisa. Podsjeća na dječje kreme sa cinkom i kao takva se ne upija u koži niti se razmazuje već se takva gusta i bijela nanosi lokalno na gada. Iz tog razloga je noćni tretman jer teško da ćete s takvim bijelim flekama po licu hodati negdje osim ako ste tokom dana u kući i nigdje ne izlazite. Ova druga opcija je meni osobno draža jer vrlo često mi se pojave akne na bradi pa mi se tokom noći dogodi da se proizvod obriše o jastučnicu pa samim time ne djeluje dovoljno dugo. 

DJELOVANJE: Kod proizvoda protiv akni postoje mnogi sastojci no jako je individualno što će nekome bolje djelovati. Nekome više odgovara salicalna kiselina, nekome čajevac itd. Ono što sam ja otkrila kod sebe da savršeno djeluje jest cink. U ovoj pasti osim cinka nalazi se i ihitol, zelena glina i talk tako da se radi o koncentratu sastojaka koje inače koristimo u suzbijanju akni i prištića.  
Kada sam prvi puta isprobala ovaj proizvod sjećam se da sam noć prije koristila kremu koja je jednostavno premasna za moj tip kože i iduće jutro probudila se s svrbežom na lijevoj strani lica blizu nosa. Na tom dijelu mi nikada ne izbijaju nepravilnosti osim ako nisu uzrokovane kozmetikom i znate onaj osjećaj kada točno osjetite da će nešto na tom mjestu izbiti: crvenilo, svrbež a i koža je lagano nabujala na tom dijelu. Uhvatila me panika jer su simptomi najavljivali vulkan! Oprala sam lice, dezinficirala to mjesto Octaniseptom (klik) i namazala Uriage pastu. Srećom, tog dana sam bila slobodna tako da sam pastu držala na tom mjestu pola dana a potom ponovila postupak navečer prije spavanja.  Idućeg dana nesretnih pokazatelja izbijanja katastrofe više nije bilo i ovaj dio je vrlo važan: znači kada osjetite da krenu simptomi izbijanja TADA je vrijeme za ovaj proizvod. Ukoliko pustite da akna nabuja i da izbije na površinu ne mogu vam garantirati da će u jednom danu nestati. Naime, kada sam isti ovaj proizvod namazala na neke postojeće prištiće koji su već sazrijeli nije bilo takvog uspjeha jer nisu nestali tako brzo već se malo posušili kroz dva dana a isto tako ako se radi o upali onda ne preostaje ništa drugo nego pričekati da proces prođe a pastom tretirati da se upala ne širi. Uriage pasti sam pronašla još namjena: dobra je nakon depilacije nadusnice ili bilo kojih dijelova jer brzo umiri nadraženu kožu tako da ako dobijete prištić jednom godišnje pa se bojite da bi vam proizvod bez veze stajao dobro je znati da ima još namjena.
Isto tako, želim naglasiti da ovo nije čudo kao uostalom niti jedan proizvod ali može djelovati čudotvorno ako prepoznate simptome izbijanja i odmah reagirate, također, ovo nije krema za njegu problematične kože i ne nanosi se na cijelo lice jer neće pružati vlagu. U tu svrhu postoji emulzija koja se nanosi kao njega i koju nisam još isprobala te ću tek naknadno pisati o njoj, a pasta je baš ciljani tretman kojeg vrijedi imati u kućnoj postavi za SOS situacije i neka vas ne obeshrabri količina od 15 ml jer radi svoje gustoće ova teglica može potrajati jako dugo.
SASTOJCI: 

CIJENA: 99 kn u svim bolje opskrbljenim ljekarnama ili u Formasana trgovini, Teslina 13, Zagreb
*PR PROIZVOD


Koji je vaš SOS proizvod kod nepozvanih gostiju na licu?

Broj komentara: 9:

  1. Ovo kupujem! U PMS-u mi izbijaju akne, posebno one potkožne, bolne. I da, točno prepoznam kada će izbiti, kao što si opisala. Ovo će biti savršeno. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. U pms mi se uvijek pojave bolne kvrge pa stavim dm Babylove kremicu koja je na bazi zinca ali što kažeš, treba staviti odmah jer ako izraste onda je gotovo :-)+(

    OdgovoriIzbriši
  3. Super za PMS akne.Kupujem!

    OdgovoriIzbriši
  4. Rekla bih da po teksturi dosta podseca na Sudocrem(zastitna krema za bebe) ovako na prvi pogled,koji je duplo jeftiniji,cak I vise jer je pakovanje od 100gr.,isto ga stavljam na akne uvece i dobar je,sve preporuke

    OdgovoriIzbriši
  5. Uvek je zgodno imati ovakav proizvod u kući, mislim da bi mogao da pomogne i kod moje najveće muke - čudovišta koja se stvore oko uraslih dlaka...

    OdgovoriIzbriši
  6. Isprobala sam je jednom za sada i svida mi se, ali moram cekati da se pojavi jos neko cudoviste da vidim bolje kako djeluje :D meni je ovo genijalno jer zapravo rijetko dobijem pristice, ali kad dobijem ufff - poludim haha. :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Oooo, ovo je taman za mene!! Često mi izlete ti nepozvanci od prištića. Inače, nemam ni ja aknasto lice, ali mi kod PMS-a, stresa i sveopćeg stanja organizma često navale mrcine. Aliii, ja volim jako kopati po svom licu i onda to samo pogoršavam i odužujem to lose stanje. Odlično, kupujem ovo, mislim da će mi biti od velike pomoći!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Sa cime mogu skinuti tu kremu nakon sto je nanesem na vece upalne papule? danas sam ju kupio

    OdgovoriIzbriši