QUARNERO ULJE: MIRIS KVARNERA

Prava biljna ulja su prava blagodat za kožu i vrlo često upotrebljavam ulja u njezi kože i kose pod uvjetom da su kvalitetna te da nemaju sintetička ulja, mirise i bojila jer onda to nije to o čemu vam često pišem u postovima. Jedno od takvih ulja koja su kvalitetna, hladno prešana su Quarnero proizvodi koji posjeduju prestižan  NaTrue  certifikat za organski i prirodan proizvod:
pogodni su  za vegane, certificirani od strane Vegan Sociaty
sadrže hladno prešano ekstra djevičansko bazno ulje organskog podrijetla
sadrže eko bilje iz biodinamičkog uzgoja i samoniklo bilje
sadrže 100 % čista i prirodna eterična ulja, najbolje kvalitete
sastojsci nisu testirani na životinjama
gotovi proizvodi nisu testirani na životinjama
sastojci  nisu GMO podrijetla
proizvodnja je sukladna najvišim standardima

Iako Quarnero postoji duže na tržištu posebno u wellness i beauty salonima, ja se osobno nisam još susrela sa proizvodima do nedavno kada sam na recenziju dobila ulje pod nazivom Miris Kvarnera o kojem vam danas pišem a u asortimanu postoje još tri vrste uljnih mješavina i soli za kupku o kojima možete više pročitati ovdje.
OPIS PROIZVODARapsodija ruže geranije, lavande i bergamota posebno je odabrana za umornu i iritiranu kožu od nepovoljnog utjecaja vanjskih čimbenika zahvaljujući svom poznatom umirujućem djelovanju sadržanih ulja. Na koži stvaraju osjećaj ugode, a uz to imaju i naglašen njegujući učinak. Preporuča se i za njegu kože s celulitom.
Idealno za vrijeme velike hladnoće, nakon sunčanja i kupanja.
AMBALAŽA, MIRIS: Puno puta sam pisala da je najbolja ambalaža za čuvanje ulja tamna bočica od stakla stoga sam jako zadovoljna ambalažom Quarnero. Radi se o violetnom staklu koje je novost na našem tržištu, tamno staklo koje štiti sastojke od utjecaja svjetla. Otvor bočice je prilično širok tako da treba pažljivo dozirati ulje u dlanove kako ne bi iscurilo previše proizvoda. Miris je potpuno prirodan i najviše se osjeti lavanda koja dominira u proizvodu te nije preintenzivna no zadržava se na koži tako da imajte na umu ukoliko ne volite miris lavande. 
SASTOJCI: Sesamum indicum oil*, Lavandula angustifolia flowers oil, Citrus aurantium Bergamia peel oil*, Pelargonium graveolens leaves oil*, linalool**, limonene**, citronellol**, geraniol**, citral**            *sastojci organskog podrijetla
** dominantni sastojci eteričnih ulja


UPOTREBA I MOJ DOJAM: Mislim da svi koji prate ovaj blog znaju moju ljubav prema uljima. Ulja smatram jedinom 100% prirodnom kozmetikom, naravno pod uvjetom da su hladno prešana a kada su i organska, nema bolje:) U svakom slučaju, jako sam sretna i ponosna da se u Hrvatskoj proizvode uljne mješavine ovako visokog standarda i kvalitete; od samih sastojaka pa sve do ambalaže i još k tome ručno izrađeni sastojci te brižno izabrani u kombinacijama koje zadovoljavaju svaki tip kože. Miris Kvarnera je uljna mješavina koja se koristi za njegu lica i tijela posebno nadražene kože (nakon depilacije, nakon sunčanja i kupanja, za vrijeme hladnoće) a preporučuje se i kod tretiranja celulita. Miris Kvarnera sam koristila kao dio večernje njege, nakon tuširanja a na vlažnu kožu utrljala bih ulje na cijelo tijelo a posebno na područje dekoltea koje zahtjeva posebnu pažnju a obzirom, da je u sastavu jako vrijedno ulje sezama i lavande mislim da je odličan izbor za tanku i zahtjevnu kožu. Na licu sam nešto manje koristila iz razloga što se trenutno držim druge rutine lica ali sam isprobala i mislim da će najbolje funkcionirati na suhoj koži obzirom da se sezamovo ulje nešto sporije upija u moju mješovitu kožu lica. 
Količina od 100 ml je vrlo izdašna te traje prilično dugo, naravno ovisno koliko koristite a za usporedbu, ja koristim nekih dva tjedna svaki dan i potrošila sam trećinu bočice i definitivno planiram isprobati i ostala ulja iz Quarnero asortimana.
CIJENA: 100 ml proizvoda košta 155 kn dok je trenutno u tijeku akcija pa nova cijena iznosi 130,20 kn. Dobavljivo u biljnim ljekarnama Lavanda Mia, Kantarion te preko web shopa.


Jesu li ulja i vaš dio zimske rutine ili tek planirate početi s upotrebom?

Oznake: , ,