VICHY DERCOS NEOGENIC UPDATE

Često sam u svojim favoritima spominjala šampone za kosu brenda Vichy koji su moji dugogodišnji favoriti a udomaćili su se kod skoro svih članova moje obitelji. Jesen je doba kada svima kosa pojačano ispada a ja nisam iznimka. O Dercos Neogenic-u sam pisala prije dvije godine u ovom postu a danas bih podijelila svoje već dvogodišnje iskustvo u korištenju.
Odmah moram naglasiti da otkako sam ovaj šampon prvi put počela koristiti, moja se gora polovica više ne odvaja od njega te ne želi koristiti niti jedan drugi šampon. Razlog je što je njegova kosa jako slaba, pod utjecajem muških hormona pojačano ispada ali najveći je problem njegovo osjetljivo vlasište koje je napokon umireno otkako koristi Neogenic. Moj problem je drugačiji, naime, imam tanku, slabu kosu koja najviše počinje ispadati na prelascima godišnjih doba kada su šake i češljevi prepuni kose ako me razumijete o čemu pričam. Neogenic je šampon namijenjen jačanju kose, volumenu i čvrstoći kose za čime teže vjerujem, mnoge osobe no uvijek smo skeptični prema nečemu što obećava čuda. Neogenic šampon neće od vaših tri i pol dlake napraviti lavlju grivu kao uostalom niti jedan šampon na svijetu da se razumijemo ali moja iskustva su sljedeća: nakon tjedan dana osjećam smirivanje kože vlasišta (radi bloga često mijenjam preparate što vrlo često dovodi do kaosa u smislu nadraženosti i svrbeža) a nakon dva tjedna čvršću kosu, posebno na predjelu korijena što je pridonijelo i većem volumenu kose. U slučaju suhe ili dehidrirane kose, iza šampona je bitna daljnja njega (balzami, maske, ulja..) a ako vam je kosa masna apsolutno nema potrebe nakon šampona išta koristiti jer je efekt stvarno super: mekana i lepršava kosa. 

Kod jačih i dugotrajnijih problema sa ispadanjem kose neminovan je odlazak liječniku koji će ustanoviti uzrok opadanja ali kod sezonskih ili stresom uzrokovanih prebrzo izgubljenih najpoželjnijih dlaka, moja topla preporuka Neogenic uz korištenje najmanje mjesec dana kako biste vidjeli pravi efekt.
Cijena šampona iznosi cca 100 kn za 200 ml ovisno o prodajnom mjestu (ljekarne) a srećom po mene i mog fana ovog šampona, Vichy nudi česte akcije i promotivne cijene kada obnovimo zalihu.

Imate li problema sa jesenskim linjanjem? Koji je vaš adut u takvim situacijama?

Oznake: , , ,