JARDIN NATUREL KOLEKCIJA SA PUŽEVOM SLUZI

Posljednjih nekoliko godina kozmetika od puževe sluzi je pravi hit što ne čudi jer puževa sluz sadrži sastojke koji djeluju na razna oštećenja kože i snažno ju regeneriraju. Najvećim dijelom je zaslužan alantoin koji se velikim dijelom nalazi u puževoj sluzi a isti ima snažno protuupalno djelovanje te potiče regeneraciju i epitelizaciju kože. 
U DM-u već duže vrijeme možete kupiti Jardin Naturel pužev gel namijenjen koži tijela te kremu za ruke po cijenama od 29,90 kn što je dokaz da pužev gel ne mora biti astronomski skup a sudeći po praznim policama kada god naletim, očito su se mnogi uvjerili u djelotvornost puževe sluzi. 
Ponukani zadovoljnim potrošačima, Jardin Naturel nedavno je proširio svoj asortiman i sada možete pronaći na policama DM-a novitete: mlijeko za čišćenje lica, tonik i krema za lice sa puževom sluzi. 
Mlijeko za čišćenje lica sa puževom sluzi čisti i hidratizira kožu, a obogaćeno je kombinacijom aktivnih sastojaka kao što su alantoin, kolagen i vitamin B6. Pogodno je za sve tipove kože, kao i za osjetljivo područje oko očiju.
Ambalaža je jednostavna sa praktičnim klik-klak poklopcem koji jednostavno dozira. Radi se o kremastoj i nemasnoj teksturi nježnog mirisa. Moram priznati da mi se tekstura jako sviđa jer ne volim teška, masna mlijeka koja ostavljaju sloj na koži što se kod ovog ne događa. Čisti sve nečistoće uključujući makeup na očima,  posebno je dobro za osjetljivu kožu jer umiruje i ugodno hladi. Najbolje ga je upotrijebiti na način da se dovoljna količina umasira u kožu te ostaci uklone blazinicama ili se jednostavno umijete. Iako je namjenjeno svim tipovima kože, ja bih ga posebno preporučila, suhoj, osjetljivoj i zreloj koži jer čuva lipide i ne isušuje.
Sastav: 
Cijena mlijeka za čišćenje iznosi 39,90 kn za 200 ml.

Tonik za lice sa puževom sluzi idealan je za njegu masne kože sklone aknama i upalama te djeluje umirujuće i blago na iritiranu kožu. Također je obogaćen aktivnim sastojcima poput alantoina, kolagena i vitamina B6.
Tonik dolazi u identičnoj ambalaži i količini poput mlijeka a koristi se nakon čišćenja lica. Obično tonike nakapamo na blazinicu i njome prelazimo licem no ja osobno izlijem malu količinu na dlan i tako nanosim tonik na lice iz razloga što mi blazinica "popije" previše tonika pa tako štedim proizvod. Miris je ugodan, ne zadržava se na koži te se brzo upija i ostavlja kožu suhom. Obzirom da je tonik namijenjen aknastoj i problematičnoj koži, ja ga nanosim samo na moju problematičnu zonu a to je brada, nos i područje oko nosa jer pročišćava pore a najbolji je nakon "kućnog masakra" i istiskivanja komedona jer odmah zacjeljuje i dezinficira. 
Sastav: 
Cijena tonika iznosi 39,90 kn (200 ml)
Jardin Naturel puževa krema za lice stimulira prirodnu regeneraciju i pomlađivanje kože. Smanjuje i ublažava ožiljke i tragove akni, strije, pigmentacijske mrlje, bore i mimičke tragove te pomaže kod opeklina. Pogodna je za sve tipove kože i dobra podloga za makeup. 
Spomenula sam vam na početku posta Jardin pužev gel koji je namijenjen koži tijela mada znam da ga mnoge žene koriste i na licu, ovog puta stigla je krema koja je namijenjena koži lica i vrata. Dolazi u identičnoj ambalaži poput gela jedino što posjeduje i kartonsku kutijicu u kojoj je smještena. Ispod poklopca očekuje vas zaštitna folija koja štiti i čuva proizvod te ste sigurni da nitko nije umakao prste u proizvod prije vas. Tekstura kreme je za razliku od gela koji je potpuno proziran i gelast, kremasta i mliječna te po konzistenciji ne spada u teške, masne kreme već se na koži rapidno brzo upije bez masnog sloja. Uvijek sam skeptična prema proizvodima koji su namijenjeni svim tipovima kože no koristeći ovu kremu definitivno bih se složila sa tom tvrdnjom. Iako je upijanje brzo a tekstura polu-gelasta, krema jako dobro hidratizira i taj osjećaj traje satima. Ne masti dodatno T zonu a može se koristiti i oko očiju posebno ako patite od diskoloracije okoloočnog područja (klik). Zaista sam ugodno iznenađena efektom elastične kože pa eto, ako me ubuduće pitate koju kremu koristiti za opuštene dijelove kao npr vrat i dekolte, rado ću vam preporučiti ovu kremu. Naravno, njezina najveća namjena je ublažavanje ožiljaka, posebno od akni, mrlja i bora ali za taj efekt treba konstantno koristiti pa pošto trenutno nemam s time problema ostavljam vama da mi javite kako djeluje.
Sastav: 
Cijena kreme iznosi 49,90 kn za čak 125 ml

Jardin Naturel proizvodi sa puževom sluzi dolaze iz Njemačke dok je ekskluzivni uvoznik Aurora kozmetika a možete ih pronaći na policama DM-a širom Hrvatske.
*PR proizvodi

Jeste li koristili proizvode sa puževom sluzi? Koji novitet vam se najviše svidio?

Oznake: , ,