KIEHL'S MIDNIGHT RECOVERY vS DAILY REVIVING CONCENTRATE

Ukoliko pratite ovaj blog onda znate moju ljubav prema uljima i uljnim mješavinama koje rado koristim i preporučujem svima posebno sada u zimskom periodu.
Danas vam donosim recenziju i usporedbu dva Kiehl's proizvoda za lice koji su bazirani na biljnim i eteričnim uljima.

MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE je jedan od Kiehls'ovih najprodavanijih proizvoda a ja sam ga već koristila prije tri godine. Radi se o noćnom koncentratu za oporavak kože te sadrži biljna ulja. Proizvod nema parabena niti mineralnih ulja te se koristi na način da se nekoliko kapi nanese na čisto lice u sklopu večernje njege te ostavi samostalno ili po potrebi doda krema. Ovisno koji tip kože imate, mojoj mješovitoj je sami koncentrat dovoljan ali ako je koža suha ne bi bilo naodmet nanijeti hidratantnu kremu iznad.
Pakiranje je jednostavno i pomalo retro dok tamnoplava boja asocira na noć i noćnu njegu. Bočica je izrađena od tamnoplavog stakla a doziranje se vrši pomoću kapaljke.

Moja koža je mješovita stoga ulja nanosim u vrlo maloj količini na vlažno lice kako bi se što bolje apsorbiralo pa je tako meni dovoljno 3 do 4 kapi za cijelo lice i vrat. Proizvod se ne upija brzo iako u sastavu sadrži pojačivače apsorpcije te je na mojoj mješovitoj koži potrebno oko 15-20 minuta do potpunog upijanja. Sviđa mi se izbor ulja a posebno jer imam osjetljivu kožu a sve u sastavu umiruje nadražaje. Koža je ujutro glatka, hidratizirana iako vrlo često masna na T zoni što mene osobno ne smeta jer se ionako ujutro umivam. Mogu ga koristiti svi tipovi kože ali kod masnih koža preporučujem vrlo malu količinu (2-3 kapi).
SASTOJCI:

DAILY REVIVING CONCENTRATE je novi Kiehl'sov proizvod a ponukani uspjehom opisanim noćnim koncentratom, Kiehl'sovi stručnjaci osmislili su prozračno ulje za dnevnu njegu koje razbuđuje, revitalizira i energizira umornu kožu.

Dolazi u identičnoj bočici sa kapaljkom poput svog noćnog brata samo što je svijetle boje te sam pogled na ambalažu podsjeća na jutro i sunce.
Sadrži posebno odabranu kombinaciju prirodnih sastojaka poput ulja korijena đumbira, ulja kalofila i sjemenki suncokreta u cilju revitalizacije i smanjenja umornog izgleda.
Koristi se također u maloj količini, svega nekoliko kapi za cijelo lice te se potom nanosi dnevna krema ili ostavi samostalno ovisno o tipu kože. DRC za razliku od noćnog koncentrata se vrlo brzo upija što ne čudi jer sadrži brzoupijajuća ulja poput suncokreta, naravno, pod uvjetom da ne pretjerate sa količinom. Ova karakteristika mi se jako svidjela jer ujutro zaista nemam mnogo vremena čekati da se proizvodi dugo upijaju. Meni osobno samostalno nije dovoljan te obavezno stavljam i dnevnu kremu a i puder mi tako puno ljepše sjeda na lice. 

Moram priznati da sam bila vrlo skeptična kombinirajući ulja i navečer i ujutro te je moja praksa do sada uvijek bila: ulje navečer a danju krema+serum pa sam se plašila da neće ova kombinacija biti previše za moju kožu no srećom ova kombinacija nije napravila nikavu štetu za moju kožu u smislu akni ili komedona ali ipak oprez ako ste skloni aknama, ne znam kako bi lice reagiralo kod takve kože.
Daily Reviving Concentrate je nekomedogena uljna mješavina   i slobodno ga mogu koristiti svi tipovi uključujući i problematičnu kožu dok Midnight Recovery bih preporučila više normalnoj do suhoj koži a ne problematičnoj jer bi mogao biti potencijalno komedogen.  Što se tiče efekta, moram priznati da me DRC jako iznenadio jer se već nakon nekoliko korištenja primjećuje kako koža doista živne a to najbolje primjete oni koji se poput mene bude umornog izgleda. 
U ovom dvoboju se teško odlučiti za favorita, no ako moram birati, dajem prednost DRC iz razloga što se brže upija i ima odličan učinak za moju kožu. Noćni MRC je često pretežak za mene pa ga ne koristim toliko često već nekoliko puta tjedno kada osjetim da mi je potrebna puno jača formula. 
SASTAV: 

CIJENA Midnight Recovery Concentrate 300 kn (30 ml)
Daily Reviving Concentrate 310 kn (30 ml), dostupno u prvoj  Kiehl's trgovini u Hrvatskoj (zagrebački Arena centar) gdje možete dobiti testere oba proizvoda te isprobati na vlastitoj koži. 
*PR PROIZVOD


Koristite li ulja za njegu kože? Koji je vaš najdraži Kiehl's proizvod?
                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Oznake: , ,