OLIVAL LINIJA S ULJEM SMILJA PART 2

Najstariji hrvatski brend prirodne kozmetike i njihova poznata linija sa uljem smilja udomaćila se u mnogim kupaonama a kako kolekcija ima zaista odličan izbor o nekim proizvodima sam već pisala u ovom postu.
Danas je na redu drugi dio Olivalove smiljaste kolekcije koju sam isprobala ove jeseni pa krenimo redom. 
Zadnji puta sam vam pisala o micelarnoj vodi, međutim, ista je doživjela promjenu te sada dolazi u novoj, unapređenoj formuli, čime je dobila NaTure certifikat i tako postala prva micelarna sa tim certifikatom. Ambalaža je ostala ista kao i količina te cijena što znači da za 49,90 kn dobijete 500 ml proizvoda. Razlika je u sastavu te je sada dodatno obogaćena eteričnim uljem smilja i ekstraktom jabuke koji sadrži vitamine i oksidanse. Što se tiče efekta, u usporedbi sa starom verzijom, micelarna čisti jednako a to opet ovisi kakav makeup koristite. Na primjer, moj makeup očisti sa dvije-tri blazinice dok maskaru i olovku je potrebno minutu otopiti i potom ukloniti ali ako koristite vodootporne formule šminke, ne mogu garantirati sa koliko će te blazinica očistiti potpuno ali mogu garantirati da je vrlo nježna te da neće isušiti kožu. Miris je pomalo karakterističan za smilje i nekima ugodan, nekima malo manje ali nije intenzivan niti se zadržava na koži. 
SASTAV: 

Nakon čišćenja slijedi toniziranje kože pa dolazi na red tonik sa uljem smilja
 OPIS PROIZVODATonik za njegu lica vraća svježinu, tonus i prirodnu kiselost nježnoj koži lica i vrata. Nanosi se na kožu prije dnevne i noćne kreme. Tonik za čišćenje lica s uljem smilja bogat je visoko vrijednim sastojcima koji dodatno umiruju nadraženu i oštećenu kožu
ZA KOGA: svi tipovi kože a posebno nadražena i suha
MIRIS, DJELOVANJE:
ZA Olivalov tonik sa uljem smilja slobodno mogu reći da je jedan od boljih tonika koje sam probala među prirodnom kozmetikom. Odličan sastav, miris ugodan, nije napadan a na koži je tako hidratantan da točno možete osjetiti punoću kože nakon nanošenja i vrlo često nisam imala potrebe za serumom nakon upotrebe tako da bih ga nazvala nekom vrstom "tonik-serum". Isto tako, odlično umiruje nadraženu kožu i vjerujem da će se mnogi složiti sa ovim mojim zaključcima.
SASTAV: 

CIJENA: 36,90 kn (200 ml)
PILING ZA LICE SA ULJEM SMILJA
Pilinzi se koriste nešto rjeđe od osnovnih proizvoda za čišćenje i spadaju u dodatnu njegu. Nakon potrošenih nekoliko Olivalovih maski za lice, na red je stigao i piling o kojem sam već čitala sve najbolje.
OPIS PROIZVODA: nježno i učinkovito odstranjuje nečistoće i odumrle stanice s površine kože. Sadrži fino usitnjena  zrnca  koštica masline i marelice u prirodnoj hidratantnoj podlozi obogaćenoj eteričnim uljem smilja. Nakon lagane masaže lica i vrata koža je zategnuta, nježna i glatka.
ZA KOGA: svi tipovi kože (suha jednom tjedno, masna i mješovita dva-tri puta tjedno
MIRIS, DJELOVANJE: Radi teksture, ovaj piling od milja zovem "paštetom za lice". Naime, tekstura mu je pjenasta a istovremeno gusta i kremasta sa sitnim zrncima koštica marelice i masline koja nisu pregruba već na koži više djeluju "gumenasto" bez oštrih rubova. Radi svega navedenog, ovaj piling je savršen izbor posebno za suhu i osjetljivu kožu jer je ugodan i ostavlja kožu hidratiziranom radi ulja smilja u sastavu. Ja osobno izbjegavam mehaničke pilinge radi svojih osjetljivih kapilara na licu ali ovaj piling mogu bez problema koristiti i to radim jednom tjedno. 
SASTAV:

CIJENA: 29,90 kn (75 ml)
ZA kraj ove usporedbe, tu je i poznata Olivalova CC krema za lice u nijansi light
OPIS PROIZVODAkrema sadrži mineralne pigmente koji se prilagođavaju boji kože i prikrivaju nepravilnosti i crvenilo kože.
Jedinstvena formula obogaćena vitaminima – biotinom(vitamin H),tokoferolom (vitamin E) i pantenolom (vitamin B5)-koži trenutno daje besprijekoran izgled,bez učinka maske.
Ulje smilja potiče obnavljanje kože i sprečava nastajanje bora.Krema umiruje,vraća vlažnost,hrani kožu i zamjenjuje korektivni puder.

ZA KOGA: svi tipovi kože, dvije nijanse LIGHT i MEDIUM
DJELOVANJE: O ovoj CC kremi sam čitala puno recenzija i komentara i moram priznati da je krema jako ugodna, hidratantna te se lijepo prilagodi tenu. Međutim, bojim se da dvije nijanse nisu dovoljne za sve nijanse kože te kod svjetloputih i osoba sa hladnim tonom će se jako teško prilagoditi jer sadrži žuti pigment koji odgovara neutralnim i žućkastim tonovima kože. Radi svoje hranjivosti odlična je za suhu kožu a kako je moje lice mješovito vrlo brzo se zasjajim na T zoni što mi zimi ne smeta no nisam sigurna koliko bi funkcioniralo ljeti kada se pojačano mastim i sjajim. Prekrivanje je srednje i neće prekriti veće nedostatke poput ožiljaka, mrlja ili akne te je na strateškim mjestima potreban dodatni korektor. Po meni, savršen izbor za suhu i normalnu kožu bez većih nedostataka, nisam sigurna i da je potpuno nekomedogena obzirom na sastav u kojem se nalaze potencijalno komedoni sastojci tako da oprez kod problematične kože.


 SASTAV: 

 CIJENA: 69,90 kn (50 ml)
ZAKLJUČAK: Nakon predobrih proizvoda iz ove linije o kojima više možete pročitati ovdje, u današnjem dvoboju teško mi se odlučiti za favorite no ako moram, to bi definitivno bio tonik i piling koji mogu parirati puno skupljim proizvodima koji se pozivaju na blagodat smilja.
Proizvode možete pronaći u svim drogerijama u Hrvatskoj kao i u susjednim zemljama BiH te Srbiji.

Koji su vaši najdraži Olival smiljasti proizvodi?


Oznake: , , , ,