ŠTO JE MULTIMASKING?


Pratite li trendove i novosti, vjerojatno ste negdje pročitali za pojam "multimasking" a kako je riječ o najnovijem trendu u njezi kože vrijeme je da objasnim o čemu se radi. 
Multimasking je najlakše rečeno istovremeno kombiniranje maski za lice. Naime, mnoge osobe imaju mješovitu kožu pa kako sam pisala u ovom postu, mješovitu kožu je najteže njegovati i teško ćete pronaći proizvod koji će odgovarati svim zonama na licu uključujući i maske. I da ste vlasnica jednog tipa kože (suha, masna) opet vam koža nema uvijek jednake potrebe a ne zaboravite i da često zapadamo u razna stanja (dehidriranost, bore, osjetljivost..) stoga vam često treba više proizvoda različite namjene. 
Odmah na početku moram napisati da meni ovaj trend nije nikakva novost te prakticiram istovremeno korištenje različitih maski posljednjih deset godina pa da sam prije tipkala o tome, vjerojatno bih ovaj post nazvala "kombiniranje maski za lice" ali eto, super da postoji i službeni pojam za ovu rutinu. 
Opisati ću vam kako se prakticira na mom primjeru: mješovita koža: masna T zona sa proširenim porama, viškom sebuma i miteserima, obrazi i čelo suhi, vrat pokazuje znakove opuštenosti. 
Cilj: suziti pore, pročistiti T zonu, hidratizirati obraze i liftingirati vrat. 
U danima predviđenim za korištenje maske na T zonu nanosim maske koje u sastavu imaju AHA/BHA kiseline a služe pročišćivanju i eksfoliaciji masne kože i komedona, a ponekad umjesto takvog tipa maske koristim one sa glinom koje također pročišćavaju i detoksiciraju kožu te sužavaju pore. Kistom precizno nanijeti masku na problematične dijelove i potom na obraze nanosim ili hidratantnu masku (obično ljeti) ili hranjivu masku (zimi) dok na vrat nanosim neku lifting ili anti-aging masku koja služi učvršćivanju kože. Ovako izgleda moje uobičajeno korištenje maski no ima dana kada sam preumorna pa koža izgleda sivo, blijedo i bez tonusa. Tada posežem za multivitaminskim maskama koje nanosim na cijelo područje lica i vrata i potom na masne dijelove dodam masku od gline. 

Što sa različitim vremenom djelovanja? Čitajući uputstva, primjetiti ćete da se neke maske drže 10 minuta, neke 20 ili 30 minuta. U tom slučaju, prvo se nanose one maske koje imaju duže djelovanje na koži te nakon deset minuta, kistom nanosite maske koje imaju kraće vrijeme djelovanja i ne preporučujem da zanemarujete ovakva uputstva jer obično maske koje imaju aktivne sastojke poput AHA/BHA kiselina se moraju držati predviđenih 10 minuta jer mogu iritirati kožu. 

Ovaj trend prepoznali su i neki brendovi pa u svojim ponudama nude razne komplete sa više vrsta maski obično manjih pakiranja tako da odjednom možete kupiti i komplet raznih maski te provoditi multimasking. Korištenje više vrsti maski za lice pomaže da djelujete ciljano na svaki dio i problem kože te tako ostvarite bolje rezultate. Financijski i vremenski se čini kompliciranije jer u startu trebate uložiti u tri različite maske te više vremena provesti pred ogledalom no postoje odlične jednokratne maske u vrećicama koje su povoljne a jednako dobro rade svoj posao. 

Prakticirate li multimasking i što mislite o ovom trendu?
Do kraja mjeseca, šaljite mi fotke svojeg multimaskinga s kratkim opisom na mail eyedetoxx@gmail.com ili u inbox na Facebook stranici (klik) i time ulazite u bubanj za dobivanje kompleta svojih maski za lice.

Oznake: , ,