SVE O DERMAROLLERU

Kozmetička i medicinska industrija svakojakim čudima pokušavaju utažiti potrebe žena i muškaraca u želji za rješavanjem problema sa kožom i želji za ljepšim izgledom pa je tako prije nekoliko godina osvanuo hit pod nazivom Dermaroller.
Sve više se piše i čita o ovoj spravici izgledom na inkvizicijske sprave za mučenje, meni osobno Dermaroller nije nikakva novost te sam svoj primjerak kupila prije šest godina. Tada je, sjećam se, nastala prava pomama za spravicom koja obećava uklanjanje akni, ožiljaka, strija, hiperpigmentacija, proširenih pora i bora. 
ŠTO JE ZAPRAVO DERMAROLLER?
Radi se o manjoj spravici koja se proizvodi za profesionalnu i kućnu upotrebu u obliku valjčića na kojem su postavljene iglice različite dužine. Pogađate, tim iglicama prelazite po koži kako bi potaknule živce da šalje impulse i tada počinje postupak pojačane proizvodnje kolagena što za posljedicu ima obnovu kože i zarastanje. 
Iglice su potpuno bezopasne te za kućnu upotrebu ionako ne možete kupiti ozbiljniju dužinu (dostupne dužine su 0,3, 0,5, 1,00 i 1,5 mm) ali svakako treba paziti kako se koristi.
NAČIN KORIŠTENJA:
Ako ste ikada čuli za Dermaroller pa ste istraživali po YT, vjerojatno ste vidjeli masu brutalnih filmića gdje se ženama rola ovom spravom a njima šišti krv iz lica. Moram naglasiti da nikada nisam radila ovaj tretman profesionalno i iskreno, ne bih se niti usudila ali to su Dermarolleri koji duboko ulaze u kožu tako da TO ne smije izgledati tako kada se koristi kod kuće.
Prije svega, važno je očistiti kožu a većina proizvođača preporučuje da namažete na lice neki serum prije korištenja kako bi se isti što dublje upio pod kožu. Ja osobno ne stavljam serum prije upotrebe već rolam po suhoj koži i tek potom koristim neki preparat ali tako meni odgovara pa sami uočite kako vam najbolje odgovara.
Dermaroller postavite na dio koji želite tretirati i potom 1-2 puta prorolate kožom. Naići ćete na mnoga uputstva o korištenju no nemojte ih se slijepo držati posebno ako ste početnik ili imate jako osjetljivu kožu. Neću lagati i reći da ne boli (moj primjerak je 1,00 mm) a ja sam prilično otporna na bol i zato to radite navečer jer će vam lice biti jako crveno pa je dobro da se tokom noći umiri a nakon tretmana ionako ne smijete na sunce. 
Nakon rolanja, odnosno tretiranja najbolje je nanijeti dobar C serum jer C vitamin rapidno zacjeljuje kožu ali možete nanijeti nešto za umirenje kao npr Aloe vera gel ili umirujuću kremu. Nikako ne stavljajte preparate na bazi kiselina ili retinola jer ćete sve zvijezde vidjeti od žarenja i iritacija.
Poslije upotrebe Dermarollera umočite ga u alkohol te ostavite da se osuši. 
KOJI DERMAROLLER IZABRATI?
Kako sam napisala, postoje različite dužine iglica pa dobro razmislite što želite njime tretirati prije kupovine:

Bez obzira što piše na uputstvima ili što proizvođači kažu, moje mišljenje je da se spravice od 1 ili 1,5 mm ne koriste češće nego što sam gore napisala jer ćete napraviti više štete nego koristi. Naime, koža se mora potpuno obnoviti i oporaviti zato treba više vremena da stvori novi sloj kolagena (2-4 tjedna a kod dubljih rolanja i do 5 tjedana) pa ako češće rolamo bušimo taj novi kolagen koji se još nije formirao pa vam uzalud trud. 
Imajte na umu da prodavači Dermarollera većinom nisu stručne osobe a i u cilju je da se roler češće rola kako bi otupio a vi kupili novi primjerak :D
Ne kupujte Dermaroller s Ebay-a u nadi da ćete uštedjeti jer iglice moraju biti od nehrđajućeg čelika i od provjerenih proizvođača.
Ne trebaju vam Dermarolleri sa pozlaćenim iglicama koje uvećavaju cijenu spravice za duplo niti kojekakvi serumi koji se nude uz spravu. Imajte na umu da će vam se prilikom korištenja Dermarollera sastojci puno dublje upijati pod kožu zato je potrebno dva puta pročitati sastojke i izabrati najkvalitetnije proizvode sa dobrim sastavom.
UČINAK I REZULTATI:
Dermaroller može puno pomoći kod kožnih problema ali ne očekujte rezultate preko noći. Posebno pomaže kod kože sa ožiljcima od akni ali za sve je potrebno dosta vremena. Kako ga imam nekih 6 godina, moram priznati da ne koristim prečesto a najveći razlog je što trenutno imam u licu mezoniti o kojima sam vam pisala ovdje koji rade jednako dobar ako ne i brži efekt pa nemam osobno velike potrebe za rolanjem a na strijama koje sam tretirala ionako nisam vidjela poseban efekt.
CIJENA: Ja sam svoj Dermaroller od 1,00 mm kupila prije 6 godina i tada je koštao oko 300 kn a danas ćete pronaći razne modele od 270 do preko 1000 kn no vjerujte, jednako dobro ili loše radi najpovoljniji model.

Jeste li već probali Dermaroller i što mislite o njemu?

Oznake: , , , ,