CERA DI CUPRA ROSA I BIANCA

Danas ću vam tipkati o jednom brendu za kojeg me vežu mnoge uspomene i sjećanja što nije čudno obzirom da se radi o brendu starom više od 50 godina a radi se o Cera di Cupra koji nam dolazi iz Italije.
Sjećam se kada sam bila tinejdžerica, bilo je moderno odlaziti u Trst u shopping i tada su mnoge majčine prijateljice naručivale da im se donese Cera krema koje tada nije bilo na našem tržištu a naravno, kako to biva, kad svi hvale... Ceru je počela koristiti moja majka i baka te se od tih kasnih 80-tih sjećam nježno rozih tubica u našim kupaonama. 
Kasnije, Cera di Cupra je stigla i na naše prostore a ja krenula sa agresivnijim kremama u svrhu smanjivanja proširenih pora, akni a nešto kasnije i bora te mi je lice vapilo za nečim hranjivim i zaštitnim a posebno u zimskim mjesecima kada suh zrak nemilosrdno isušuje kožu pa ako znate o čemu pričam onda znate onaj osjećaj ujutro  suhe, suhe kože koja skoro da boli koliko je suha. Sjetila sam se stare dobre Cere te potražila spas u takvim danima u ovim kremama. Kao velika ljubiteljica preparative, isprobala sam mnogo krema te moram napisati da sam u nekim skupljim brendovima pronašla identičan sastav, miris i djelovanje te ni sama nisam vjerovala da je i Cera iskopirana.
U liniji trenutno postoje dvije kreme Rosa i Bianca te u dvije različite količine od čega možete birati 75 ili 100 ml.




CERA DI CUPRA ROSA


Rosa je najpopularnija krema ovog brenda a njen opis glasi ovako: Cera di Cupra Rosa namijenjena je njezi suhe kože. Sadrži vrijedne hranjive tvari i zaštitne komponente koje suhoj koži pružaju dugotrajnu hidratizaciju, zaštitu i antiaging efekt.
Prepoznati ćete ju po nježno rozom pakiranju te ovisno količini, 75 ml dolazi u tubi dok 100 ml stiže u lončiću poput ove moje na fotografiji. 
Miris je puderast, prilično intenzivan i meni vrlo ugodan a na koži se zadržava prilično dugo na moju radost jer miriši upravo onako kako bih htjela da cijelu noć osjećam na svojoj koži: čisto, puderasto i pomalo mirisom podsjeća na bebe. Tekstura je gusta, balzamasta što dolazi od pčelinjeg voska ali sa lakoćom se razmazuje i upija na vrlo suhoj koži. Moram naglasiti da je ova krema isključivo za suhu kožu te ako niste vlasnice iste, neće se dobro upijati no recimo ja iako imam mješovitu, volim ju ponekad ukrasti majci pa koristiti kao noćnu masku u danima kada jako vapim za hranjivom njegom mada je za moj ukus malo premasna za lice pa ju volim koristiti češće na rukama i suhim dijelovima tijela. Isto tako odlična je zaštita kod jakog vjetra jer stvara zaštitni sloj na koži i ne samo za lice već i ruke te ostale otvorene dijelove tijela.
SASTAV:
CIJENA:  39,90 kn (75 ml) te 49,90 kn(100 ml)

CERA DI ROSA BIANCA 
"Bijela" sestra gore opisanoj Rosi a radi se o kremi namijenjenoj normalnoj i masnoj koži a za nju proizvođač kaže slijedeće: njeguje i štiti s djevičanskim pčelinjim voskom te pruža antiaging efekt.
Dolazi u bijelom pakiranju i također u dvije veličine: 75 ml u tubi i 100 ml u lončiću. 
Tesktura je nešto lakša u odnosu na Rosu no i dalje prilično gusta lake razmazivosti. Što se tiče upijanja, ova krema ne spada u one kreme koje se brzo upiju već je potrebno nekoliko minuta ali i ovisi o tipu kože i količini korištenja. Za informaciju, na mojoj mješovitoj koži potrebno je nekih 10-15 minuta do potpune apsorpcije ali najčešće sam ju koristila kao noćnu tako da se tijekom noći upije u potpunosti. Također ostavlja film na koži radi pčelinjeg voska i na taj način "zaključava" da se tako izrazim vlagu i ne dozvoljava da ona ishlapi iz kože. Nisam sigurna kako se ponaša na izrazito masnoj koži no ako se odlučite isprobati, pokušajte prvo sa malom količinom jer zaista nije potrebno puno proizvoda kako bi pokrili cijelo lice i vrat. Miris je skoro identičan Rosi, vrlo puderast i "čist" sa malo notom svježine i ne zadržava se dugo na koži. Meni osobno je Bianca nešto draža verzija samo iz razloga što imam mješovitu kožu ali sam ju također koristila najčešće u zimskim mjesecima a posebno nakon agresivnih tretmana retinola ili kiselina kada je koža toliko isušena da jedino ovakve kreme pomažu vratiti kožu u balans. Isto tako, obje verzije odlično djeluju na kožu oko očiju pod uvjetom da vam je jako suha i da ne stavljate preblizu oka kao uostalom niti jedan drugi proizvod. 
SASTAV:
CIJENA: 39,90 kn (75 ml) te 49,90 kn(100 ml)
Zajedničke karakteristike obje kreme su hranjivost i zaštita od vremenskih uvjeta i taj posao obavljaju savršeno pa ako ste u potrazi za nečim takvim možda se pronađete upravo u ovom povoljnom drogerijskom brendu. Moram naglasiti da su obje verzije prehranjive za kožu sklonu aknama i masnu kožu pa takvim kožama ih ne bih preporučila a ako ste vlasnici takvog tipa kože a tražite dobre drogerijske proizvode isprobajte ovu liniju (klik).
Cera di Cupra kreme dostupne su u drogerijama DM-a i Bipe širom Hrvatske. 

Koristite li Cera di Cupra kreme? Koja je vaša najdraža verzija?


Oznake: , ,