KAKO PREKRITI CRVENILO LICA

Crvenilo lica je danas jedan od najčešćih problema s kojima se susreću i muškarci i žene bez obzira na dob i tip kože. Nažalost, živimo u stresnom vremenu, jedemo previše začinjenu hranu a vremenski utjecaji poput sunca i vjetra stanjuju našu kožu pa kada se uzme u obzir i genetski faktor, vrlo često pojavljuje se opis: osjetljiva koža.
Osjetljiva koža vrlo često je crvena, nadražena i malo koji proizvod joj odgovara kako kod preparative tako kod dekorative i zato vlasnici takve kože vrlo često ne koriste ništa iz straha da ne bi dodatno nadražili i iritirali kožu.
Moja koža je poput mnogih osoba, osjetljiva, sklona crvenilu te je lice prepuno ispucanih kapilarica tako da bez makeup-a jednostavno ne mogu a kao ovisnica o kozmetici a potom i kao beauty blogerica isprobala sam pozamašni range proizvoda kako bih držala kožu pod kontrolom i uspješno prekrila crvenilo a da izgleda prirodno.
Danas sam vam odlučila podijeliti nekoliko savjeta uz pomoć modela drage Snježane Drusany, autorice bloga Pin up kuharica koja pati od rosacee sa izrazitim crvenilom.
Snježana preferira i koristi aromakozmetiku te je u njoj pronašla proizvode koji joj pomažu da su simptomi rosacee pod kontrolom no nikako nije pronašla način kako da svoje crvenilo prekrije makeup-om.
prije
poslije
Prije šminkanja, kožu treba nahraniti odgovarajućom kremom i/ili serumom a pred šminkanje poželjno je koristiti proizvode sa zelenim pigmentom koji neutralizira crvenilo. 
Crvena koža u pravilu je osjetljiva tako da treba paziti kod odabira "zelenog proizvoda". Meni osobno dva najdraža su Eucerin AntiREDNESS dnevna krema koja je dobra posebno za suhu kožu jer je prilično hranjiva (recenzija) te Dermalogica Redness Relief primer ukoliko vam je koža osjetljiva a opet mješovita (recenzija) .

Kod odabira podloge morate jako paziti na sastav te izabrati pudere koji su pogodni za najosjetljiviju kožu. Kada smo kod toga, za mene je neprikosnoveni broj jedan kada je u pitanju osjetljiva i problematična koža mineralna kozmetika o kojoj sam tipkala u ovom postu iz razloga što ne čepi pore, djeluje antibakterijski a koža diše cijelo vrijeme nošenja makeup-a.
Kod odabira pudera morate imati na umu da puderi sa žutim pigmentom neutraliziraju crvenilo, stoga bez obzira na bazični ton kože, birajte žućkaste nijanse koje će savršeno prekriti crvenilo. 
Na Snježani je korišten Jane Iredale PurePressed puder u nijansi warm sienna kojeg i sama koristim radi identičnih problema (recenzija). 
Vrlo često osobe koje imaju kroničnih problema sa crvenilom, izbjegavaju rumenila za lice. I sama sam imala identičnu predrasudu te do svoje 30-te godine nisam htjela čuti za rumenilo razmišljajući "pa ionako sam stalno crvena". Međutim, rumenilo je važan proizvod na licu žene jer osim što osvježava umoran, siv izgled te podiže kompletni dojam lica, rumenilo kod kože sklone crvenilu "zamaskira" problem jer kada rozacea proradi pa u nekom trenutku izbije crvenilo preko makeup-a,  lice neće izgledati crveno već našminkano. Dakle, rumenilom dajemo dojam da smo našminkane a ne crvene u trenucima jakog izbijanja. 
Što se tiče nijansi rumenila, predlažem da izaberete ono koje je najbliže prirodnom crvenilu lica jer ako koristite neke narančaste ili breskvaste tonove nećete postići pravi efekt. Najbolji izbor su duboko roze nijanse te naravno ako se radi o jako svjetloj puti, nježno prljavo roze nijanse a nikako pink ili rumenila hladnog podtona.

Vrlo često mi se javljaju muškarci sa problemom crvenila lica i pitanja su kako to ublažiti. Nažalost, krema koja uklanja crvenilo ne postoji ali također mogu posegnuti za kremama s zelenim pigmentom koje će neutralizirati crvenilo a opet, lice će izgledati potpuno prirodno iako ne očekujte posebna čuda jer sve ovisi koliko je problem izražen te se treba obratiti dermatologu.

Patite li od crvenila i koji su vaši trikovi za prikrivanje? Kako vam se dopada Snježanin makeover?

Oznake: , , ,