DETOX KOŽE #1: NUXE NUXELLENCE DETOX

Iako je Nuxe svoj novi proizvod Nuxellence Detox predstavio prije nekoliko mjeseci, namjerno vam tek sada tipkam o njemu jer je proljeće period kada posežem za proizvodima koji obećavaju i rade detox kože pa sukladno tome ste recenzije ovakvih proizvoda mogli posljednjih godina na ovom blogu čitati upravo u ovo doba.
U seriji trenutačnih detox proizvoda, prvi je na redu upravo ovaj tretman iz razloga što djelovanje možemo primjetiti tek konstantnim korištenjem barem mjesec dana te se ne radi o instant učinku.
OPIS PROIZVODA: Inovativna njega s 10 patenata koja  pomaže kožnim stanicama očuvati optimalnu* razinu energije (pasiflora, anchusa, latice maka) te vidljivo otkriva mladenački izgled vaše kože (latice nevena, sjemenke araukarije, hijaluronska kiselina prirodnog porijekla, listovi đumbira). Stanice kakaa i listovi masline ujednačavaju put, dok korijen biljke maca potiče mikrocirkulaciju. 
AMBALAŽA, TEKSTURA, MIRIS: Ambalaža proizvoda je vrlo elegantna i kao što vidite iz priloženog te u bočici na pumpicu nalazi se 50 ml proizvoda koje može potrajati oko mjesec i pol do dva. Tekstura je lagano mliječna, vrlo prozračna i maziva, prava definicija fluida koji mora biti lagan a opet konkretan i vrlo sličan teksturom mnogim serumima. Što se tiče mirisa, osobno sam isprobala puno Nuxe proizvoda i svima je karakterističan onaj Nuxeovski cvjetni i prilično jak miris no kod ovog proizvoda čini mi se da je puno slabiji iako i dalje cvjetan, meni osobno ugodan i neko vrijeme se zadržava na koži. 
SASTOJCI:AQUA/WATER, GLYCERIN, CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, C14-22 ALCOHOLS, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, OCTYLDODECYL MYRISTATE, DIMETHICONE, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, C10-18 TRIGLYCERIDES, DICAPRYLYL CARBONATE, BUTYLENE GLYCOL, TOCOPHEROL, PARFUM/FRAGRANCE, C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, LAUROYL LYSINE, PHENOXYETHANOL, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ETHYLHEXYLGLYCERIN, DEHYDROACETIC ACID, ALLANTOIN, POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, HYDROLYZED CANDIDA SAITOANA EXTRACT, SODIUM GLUCONATE, SODIUM HYALURONATE, HYDROLYZED LUPINE PROTEIN, CITRIC ACID, PASSIFLORA INCARNATA EXTRACT, PAPAVER RHOEAS PETAL EXTRACT, BENZYL ALCOHOL, ANCHUSA ARVENSIS EXTRACT, LEPIDIUM MEYENII ROOT EXTRACT, SODIUM BENZOATE, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, THEOBROMA CACAO (COCOA) CALLUS POWDER , ARAUCARIA ANGUSTIFOLIA SEED EXTRACT, GERANIOL,ALPHA-ISOMETHYL IONONE [N2402/A].
CIJENA: 339,00 kn (50 ml)
DJELOVANJE I MOJ DOJAM: Za početak moram napisati nešto više o ovom proizvodu. Dakle, iako je fluid tretirajte ga poput seruma jer je vrlo koncentriran što znači da ako imate suhu kožu i nije vam dovoljno samostalan, slobodno iznad njega upotrijebite hidratantnu kremu. Moja koža je mješovita i otkako imam mezoniti u licu sama se prilično dobro hidratizira stoga je tekstura Nuxellence Detoxa-a savršena za trenutno stanje moje kože. Upijanje je vrlo brzo, ne ostavlja nikakav sloj na licu i jedini trag korištenja je miris a isto tako, na mojoj koži nije djelovao komedogeno što je veliki plus jer sve što me čisti posljednjih godina obično izvlači gadove na površinu.  Kako ovaj proizvod zapravo djeluje? 
Mnogi proizvodi namijenjeni detoksikaciji kože zapravo izvlače nečistoće iz kože tako da u početku korištenja koža zna biti masnija pa čak se pojaviti koji prištić. Kod Detox-a to nije slučaj jer on radi na temelju biljnih sastojaka koji laički rečeno poliraju kožu slično AHA ili BHA kiselinama ali na vrlo nježan, neagresivan način. Iz tog razloga je odlična zamjena za jako osjetljivu kožu koja ne smije koristiti AHA/BHA kiseline no i učinak je nešto sporiji. Još jedna prednost ovog proizvoda su sastojci koji potiču cirkulaciju kože pa samim time ona izgleda puno svježije jer počinje dobivati ružićastu boju.  Konkretno, ja sam vidjela kroz nekih četrnaest dana ispoliraniji izgled kože ujutro i to najviše na predjelu čela i područja od nosa prema obrazima jer mi se tu očito najviše nakupljaju stare stanice. Što se tiče sjaja kože koji se spominje u opisu, na njega ćete također pričekati neko vrijeme i nemojte ga očekivati baš prvo jutro, osim ako vam koža nije baš u jako lošem stanju u smislu sivila i umornog izgleda. Sjajna koža o kojoj toliko žudimo pojaviti će se redovitim korištenjem a opet imajte na umu da za tako nešto morate poraditi na boljem snu, puno tekućine i boravka na svježem zraku.
Kome je namijenjen ovaj proizvod? Najviše bih ga preporučila ženama i muškarcima iznad 25-te godine koji puno borave pred računalom i u zatvorenim prostorima te svakome kome je potrebno buđenje kože iz zimskog sna radi čega se vidi ujutro sivog, umornog i natečenog izgleda.
*PR PROIZVOD

Počinjete li s proljetnim detox-om ili tek namjeravate?

Oznake: , , ,