FLOP PROIZVODI #5


Redovita rubrika na blogu "top i flop" u posljednje vrijeme je malo zanemarena no kako se prikupilo proizvoda koji su me oduševili ili ostavili ravnodušnom vrijeme je za update.
Ukoliko pratite ovaj blog onda znate da ja nisam osoba koja striktno koristi prirodnu kozmetiku mada joj uvijek dajem prednost naspram ostale ali ono što me posebno ljuti je činjenica što se sve reklamira pod prirodno. 

Nedavno sam dobila na recenziju u sklopu ovog posta proizvode brenda S-Fresh kojeg sam iskreno zaobilazila na policama upravo radi po meni lošeg sastava. Kako su u moje ruke stigla tri proizvoda ovog brenda ne mogu da se ne osvrnem na njih. 

Za 24/7 satnu kremu kažu ovako "Hidratantna i svježa, sasvim prirodna krema na bazi shea maslaca, kokosovoga ulja i ekstrakta aloe vere, obogaćena ultra svježim mirisom ženstvenoga jasmina".
Na stranu to da ova krema nije sasvim prirodna i što sam ovako jeftine sastave viđala često, moram naglasiti da je prilično komedogena tako da oprez kod kože sklone prištićima. Ono što me zbunjuje je sodium laureth sulfate u sastavu i zaista nemam pojma što on radi u kremi za lice i tijelo? Ako netko zna odgovor, molim da me prosvijetli. Najveća mi je ironija da se na službenoj stranici navodi kako ne sadrži sulfate (izvor)

Idući proizvod koji sam dobila na recenziju je Aloe after beach odnosno sprej koji se koristi nakon sunčanja a evo što kažu o njemu: " Hidratizirajući koncentrat aloe vere sjajno će umiriti i njegovati vašu kožu nakon izlaganja suncu".
Prva stvar koja me zasmetala je činjenica da ovaj proizvod izlazi iz asortimana pa pobogu, čemu onda slanje na recenzije? Nakon proučavanja proizvoda, drago mi je da izlazi iz asortimana jer ovo je bilo namijenjeno umirivanju nadražene kože?? Alcohol denat i parfum sigurno nisu sastojci koje želimo stavljati na nadraženu kožu a još k tome ne razumijem dodatak eteričnog ulja limuna koje je fototoksično i nakon njegove primjene ne smije se izlagati suncu 12 sati? 
Cijena ovog spreja koji je uostalom zapaljiv iznosi oko 60 kn no sad je na popustu cca 30 kn.

Vjerojatno ste puno puta čitali o Shea maslacu i njegovim blagodatima. Ukoliko ste se upustili u kupovinu, dobro čitajte deklaracije jer možete naići na ovakav proizvod jednostavnog naziva "Shea maslac" koji upućuje na to da se radi o čistom sastojku. Nadam se da je svima jasno da ovo nije čisti shea već mješavina s dodatkom parfema i jeftinim parafinom a za cijenu od cca 50 kn koliko ovaj proizvod košta, možete pronaći pravi shea maslac. 
Nedavno sam poželjela kupiti nešto nježno, kremasto i hidratantno za umivanje pa sam se sjetila jednog proizvoda kojeg sam koristila prije nekoliko godina i obožavala ga. Ispočetka sam kupovala Uriage Lavante za odrasle a onda primjetila da je Bebe Lavante istog sastava samo povoljniji i to mi je dugo bila HG umivalica. Kasnije, isprobavala sam mnogo toga tako da je malo pala u zaborav ali sad nekoliko godina sa žaljenjem moram konstatirati da ovo više nije isti proizvod. Puno jače miriši a najgore od svega,  peče za oči. Šteta :(
Što se tiče makeup-a držim se provjerenih stvari i nedavno sam htjela zamijeniti svoj najdraži korektor povoljnijom varijantom pa sam tako kupila korektor koji obećava njegu i prekrivanje istovremeno engleskog brenda Dirty Works. Sastoji se od dva dijela i prema potrebi se miješaju boje kako bi se napravila najbolja nijansa za podočnjake. Preslabo je pigmentiran pa ga treba staviti puno više nego što inače stavljam korektore tako da nisam zadovoljna efektom a nažalost niti ne hidratizira onako kako sam očekivala. Cijena iznosi oko 75 kn u parfumerijama.
Posljednji proizvod ovog posta pripada Avene maskari namijenjenoj osjetljivim očima. Cijena maskare je oko 150 kn i osim što mi izgleda zaista majušno u odnosu na ostale maskare, nisam zadovoljna efektom na trepavicama ali moram priznati da ne iritira oči tako da ako vam nije stalo do glamuroznih trepavica sa ne znam kakvim efektom a imate osjetljive oči, uzmite ju u obzir na razmatranje. 
Mislite li da je neki proizvod stigao nepravedno na ovu listu? Koji proizvodi su vas razočarali u posljednje vrijeme?

Oznake: ,