INSTITUTE KARITE PARIS SHEA MASLAC I KREMA ZA RUKE

Nedavno sam u svojim favoritima spomenula jedan proizvod koji je stalno u upotrebi posljednjih mjeseci a to je čisti karite maslac brenda Institute Karite.
Inače, na blogu sam često spominjala čisti karite kao dodatak i pomoć svemu te godinama u zimskim mjesecima uvijek imam ovaj dragocjeni sastojak. 
Kada govorimo o karite (shea) maslacu, moram napomenuti da uvijek mislim na čisti te na ambalaži mora pisati samo butyrospermum parkii  upravo kako je navedeno na ovom proizvodu.

Institute Karite dolazi nam iz Francuske a ključan sastojak koji koriste u svojim proizvodima je upravo shea maslac. Inače u svom asortimanu nude razne mazalice za tijelo i ruke, sapune, losione i tuširalice a više o brendu možete pročitati ovdje
Da se vratim na shea maslac, radi se o čvrstoj, gustoj teksturi u koju ne možete samo tako umočiti prstić već je potrebno vrhom prsta ili špatulicom izdvojiti potrebnu količinu za korištenje. Čisti shea maslac je teško razmaziv i ne treba pretjerivati sa količinom. Ja ga osobno koristim za njegu tijela, posebno dekoltea i grudi jer je između ostalog,  odličan prirodni anti-age sastojak jer sadrži puno provitamina A, vitamina E i esencijalne masne kiseline. Osim za tijelo, shea je kod mene godinama u upotrebi za dodatnu njegu okoloočnog područja. Naime, zimi kada je koža oko očiju posebno isušena, koristim ga umjesto okoloočne kreme, najčešće za noć a vrlo često njime obogatim trenutnu okoloočnu kremu. Za takvo korištenje potrebno vam je zrno riže karitea koje treba nježno utapkati oko očiju. Također, koristim ga i za vrhove kose ili pojedinačne pramenove koje želim naglasiti samo i tada je potrebna jako mala količina koju treba ototpiti među prstima prije nanošenja na kosu.


Vjerujem da ste barem jednom probali čisti karite i čitali kako njime možete njegovati suhe dijelove poput laktova, ruku i zanoktica, koljena, peta i svih suhih dijelova. Neke osobe koriste karite umjesto kreme za lice a često možete pročitati kako shea maslac sadrži UV zaštitu. Moram napomenuti da korištenje čistog shea maslaca može podnijeti jedino jako suha koža koja nije sklona začepljivanju pora a što se tiče UV zaštite, ista iznosi 6-8 što je premalo za ozbiljnu zaštitu stoga se ne možete potpuno poudati na takve informacije osobito ako ste vrlo svijetlog tena. 
Shea maslac je kozmetička sirovina te se u mnogim formulama i proizvodima  koristi u manjem postotku i tada je shea prihvatljiv i za vlasnike mješovite ili masne kože.
Miris je karakterističan kod svih shea maslaca koje sam do sada probala: blag, pomalo mliječan, ugodan i ne zadržava se predugo na koži. 
CIJENA: 110 kn (50 ml) i 49,90 kn (10 ml)
Osim korisnog i meni dragog čistog shea maslaca, na recenziju sam dobila i kremu za ruke istog brenda. Iskreno, kreme za ruke su kod mene jako u upotrebi i trenutno niti sama ne znam koliki broj posjedujem. Institute Karite Paris u svom asortimanu nudi više vrsta krema za ruke no zajedničko im je čak 20% karite maslaca u sastavu a razlikuju ih različiti dodaci i mirisi. Moj primjerak sadrži badem i med a vjerujem da ćete se složiti sa mnom da nema bolje kombinacije: karite+badem+med.
Pakiranje je već viđeno kod ostalih brendova, alumijska tuba nalik na temperu, preslatkog dizajna. Tekstura kreme je srednje gustoće, niti premasna niti prerijetka no ne treba pretjerivati s korištenjem jer već samo jedan lagani sloj radi svoj posao fantastično!! Mene je zaista teško oduševiti, posebno po pitanju krema za ruke no ovoj dajem čistu peticu: od sastava, do efekta pa samog mirisa koji je božanstven pa cijena od koja nije mala po meni je potpuno opravdana. 
CIJENA: kreme za ruke iznosi 53 kn (30 ml) no nisam sigurna postoji li veće pakiranje.


Proizvodi Institute Karite Paris dostupni su u parfumerijama Martimex a očekuje se dio asortimana u Mulleru. 




Koristite li shea maslac? Koji su vaši omiljeni proizvodi za suhu kožu?

Oznake: , , ,