MASNA VS MJEŠOVITA KOŽA POWERED BY AVON

U sklopu suradnje sa Avon Hrvatska i serijom edukativnih postova, danas je na redu post koji je posvećen vlasnicima masne i mješovite kože. 
Možda će mnogi reći kako su ta dva tipa kože isti no ja se ne bih složila te ću vam pokušati objasniti razlike. 
MASNA KOŽA se lako prepoznaje i radi se o tipu kože na kojeg teško možemo utjecati jer hormoni stimuliraju proizvodnju previše masnoće. Loša vijest je da masna koža u pravilu ima proširene pore jer se one šire zbog navale sebuma, često se pojavljuju miteseri i akne a dobra vijest je ta da masna koža sporije stari i bore su puno manje vidljive.
Kako možeš znati da imaš masnu kožu? 


Najčešće pogreške u njezi masne kože:


Kada govorimo o masnoj koži, postoje više podtipova: 


Kako njegovati masnu kožu:  Prva stvar na koju morate pripaziti je dnevna rutina. Bez obzira koji tip masne kože posjedujete nikako ne preporučam dugoročno korištenje preagresivne kozmetike koja sadrži iritirajuće sastojke. Nažalost mnogi dermatolozi će vam prepisati upravo takve proizvode ali rijetko naglase da se oni ne koriste duži period a tu prvenstveno mislim na antibiotske pripravke, razne agresivne kiseline, benzil peroxid i slično. Pobrinite se da unosite dovoljno vode i vitamina u organizam a kod njege izaberite lagane teksture proizvoda koji se brzo upijaju i ne maste kožu.
Nekoliko prijedloga: 
dnevna matirajuća krema + noćna hidratantna+ okoloočna krema+temeljito sredstvo za čišćenje
dnevna i noćna balansirajuća krema sa antioksidantima+serum+okoloočna

MJEŠOVITA KOŽA je po meni najzahtjevniji tip kože te zahtjeva mješovitu njegu. Teško ćete pronaći neki proizvod koji će odgovarati u potpunosti mješovitoj koži što u praktičnom smislu znači da ako koristite lagani proizvod, obrazi će vas zatezati a ako upotrijebite masniju kremu, T zona će biti masna i sjajna.

Mješovitu koža ima karakteristike suhe i masne kože. Obično je T zona masniji dio dok su obrazi i vrat suhi no postoje i obrnuti slučajevi (masni obrazi a suha i perutava T zona). Vrlo često vlasnici mješovite kože misle da imaju masnu kožu što je pogrešno jer ako ti se samo nos zasjajio, ne, nemaš masnu kožu. 
Kako njegovati mješovitu kožu:


Nekoliko prijedloga njege:
vlažna dnevna hidratantna krema+okoloočna njega+hidratantna noćna njega

hidratantna maska za lice+vlažna dnevna krema s antioksidantima+okoloočna njega+hidratantna noćna krema+serum po potrebi



Nisi pronašla svoju idealnu kombinaciju? Avon Hrvatska u sklopu ovog posta daruje dva seta za njegu masne i mješovite kože.


Kako osvojiti nagradu?.



Dobitnice su Nina Andrijata i Silvija Ban Oruči 
.


Oznake: , , , ,