MEDEX KOLAGENLIFT I KOLAGEN U PRAHU

Kolagen, sastojak o kojem toliko slušamo i čitamo te smo odavno shvatili kako je upravo on zaslužan za održavanje izgleda cijelog tijela i mladenačke kože. Iako kolagen ima mnoge uloge poput povezivanja kosti u zglobove zajedno s hrskavicom i koštanim tkivom, zatim kolagen obavija mišiće i organe, čuva otpornost organizma ali djeluje i u obnovi tkiva, Ono što se većina nas pitamo je kako sačuvati i obnoviti kolagen koji starenjem ali i načinom života nemilosrdno pada u organizmu.
Jedan od načina je unositi kolagen putem dodataka prehrani. Prije izvjesnog vremena, pisala mi je čitateljica koja se preselila na Istok, točnije u Singapur te mi slala fotke tamošnjih žena kako hodaju ulicom bočicama napunjenim napitkom koji sadrži kolagen te se šokirala njihovom fascinacijom pijenjem dodataka s kolagenom. Njeno pitanje meni je tada bilo što mislim o tome i ima li to smisla no odgovor nisam mogla dati sve do danas dok nisam probala na sebi.
Na našem tržištu najpoznatiji dodaci prehrani sa kolagenom su proizvođača Medex čiji asortiman možete pogledati klikom na ovaj link a ja ću vam danas prenijeti moj dojam korištenja dva proizvoda.
Prije upotrebe dobro sam se informirala kod stručnih osoba koje su ljubazno odgovorile na moja pitanja:
Što znači hidrogenizirani kolagen?
 Kolagen, kojeg mi prodajemo nije hidrogeniziran, nego hidroliziran. To znači da je specijalnim patentiranim postupkom razgrađen u manje molekule, koje se vrlo dobro apsorbiraju u naše tijelo. Mijenjajući uvjete ove hidrolize, dobivene su različite veličine molekula, a od veličine zavisi gdje će kolagen najjače djelovati: u kosi, koži, zglobovima, noktima, itd… Svakako će kao izvor kolagenskih aminokiselina dobro utjecati na rekonstrukciju vlastitog kolagena na svim mjestima u tijelu.
 Stvara li kakve nuspojave te može li netko biti alergičan?
 Kolagen ne stvara nikakve nuspojave i ne sastoji se iz bilo kojih alergena, aditiva. Ne sadrži opasne kemikalije, jer se ništa takvo ne koristi tijekom postupka hidrolize ni tijekom proizvodnje.
Osim ako ste alergični na govedinu.
 Neke osobe piju želatinu jer u medijima kruže članci da je želatina isto što i kolagen. Koja je razlika?
 Želatina je također hidrolizat kolagena, ali razlika je u samom postupku hidrolize. Hidroliza kod želatine je parcijalna te stvara veće molekule koje se ne apsorbiraju tako dobro i nemaju tako dobar učinak kao molekule kolagen hidrolizata, kojeg mi koristimo u našim proizvodima. Veličina molekula u kolagen hidrolizatu je vrlo važna (šta su dokazali i znanstvenim studijama) i osim ostalog omogućuje bolju promociju vlastite obnove kolagena.
 Da li je istina da kolagen djeluje tamo gdje nam najviše nedostaje? Npr ako se bavimo sportom, odlazi u hrskavicu a ne u nokte i kosu.
Znanstvenici koji su sudjelovali kod studije kolagen hidrolizata primijetili su da veličina molekula kolagen hidrolizata djelom utječe na to gdje će se stimulirati obnova kolagena. Ali naravno, kolagenske molekule se rašire ravnomjerno po cijelom tijelu te imaju učinak na svim mjestima, samo da je zbog tipa hidrolizata učinak na određenim dijelovima u tijelu nešto veći. Međutim, tamo gdje kolagena najviše nedostaje, učinak nakon uzimanja kolagena bit će najbolji, i zato, jer ćete tamo najbrže primijetiti poboljšanje.

 Nakon odgovora, puno toga mi je bilo jasnije te sam krenula u upotrebu od čega je prvi proizvod KolagenLift.
OPIS PROIZVODA: Medex KolagenLift je pripravak sa Kolagen Verisolom®,  s posebnim aminokiselinskim sastavom i dobrom biodostupnošću. Sadrži male molekule kolagena koje se efikasno apsorbiraju u kožu. Zajedno sa hijaluronskom kiselinom i prirodnim vitaminom C u proizvodu, Kolagenlift čini pravi eliksir ljepote. Dodani prirodni vitamin C igra ulogu u nastajanju kolagena za normalno djelovanje kože.
Kolagen je najzastupljenija bjelančevina u ljudskom tijelu i spada među strukturne proteine sa funkcijom davanja podrške i oblika. Važan je sastavni dio hrskavice zglobova, kože, noktiju i kose. Nakon 20. godine proces nastanka kolagena u tijelu se usporava, zato koža s godinama gubi čvrstoću i elastičnost, a pojavljuju se prve bore. Pad količine hijaluronske kiseline uzrokuje suhoću i sakupljanje kože.
Uz redovnu konzumaciju Kolagenlifta svoju kožu ćete nahraniti iznutra i vratiti joj ono što joj priroda vremenom oduzima. Proizvod se pakira u bočice koje omogućuju jednostavnu svakodnevnu upotrebu. Ne sadrži umjetne boje, mirise ili zaslađivače.
Za žene nakon 35. godine.
SASTAV:


PAKIRANJE I NAČIN KORIŠTENJA: Kutija sadrži 10 ampula te je način korištenja vrlo jednostavan: jedna ampula dnevno se popije samostalno ili razblaži vodom. Tekućina je gusta i crvenkasta poput sirupa  a upravo je okus takav: sladak te najviše prevladava okus agavinog sirupa. Ja sam pila ne razblaženi sadržaj ampule no ako niste ljubitelj slatkog okusa, možete jednostavno dodati u malo vode i tako popiti.  Kao što vidite iz sastava, ovdje se ne radi samo o kolagenu već KolagenLift sadrži i vitamin C te hijaluronsku kiselinu  čime zaista čini pravi eliksir iznutra sa svim sastojcima koje  nakon 35-te počinjemo rapidno  gubiti. Kada govorimo o učinku, vrlo brzo sam osjetila dobrobit ovog dodatka, možda radi činjenice što sam debelo u 39-toj godini pa mi svašta nedostaje u organizmu ali i mojih jako loših navika: pušenje, premalo spavanja i neredovita prehrana.  

Efekt korištenja ampula sam najviše osjetila na imunitetu čega nisam toliko bila svjesna dok nisam popila sve moje ampule (ukupno 30 komada) te se vrlo brzo razbolila. Što se tiče  ostalih efekata primijetila sam poboljšanje vida i nisam sigurna što je točno zaslužno no pijući ovaj dodatak, oči su manje suzile a vid manje mutio čime sam u posljednje vrijeme imala podosta problema. Postoji još jedan efekt koji sam primijetila a to je da su borice oko očiju postale manje izraženije jer naime, puno vremena provodim za kompjuterom radi čega naprežem oči a time se i bore produbljuju. Pretpostavljam da je napravio nešto da je tanka koža postala otpornija čime sam vidjela priličnu promjenu na tom tako osjetljivom dijelu lica.
Idući dodatak koji sam probala je Kolagen u prahu.
OPIS PROIZVODA: Medex Kolagen preparatom unijet ćete 100 % hidrolizirani kolagen, sastavljen od aminokiselina koje u tijelu potiču nastanak vlastitog kolagena. Rastopljen u jogurtu, soku ili drugim tekućinama, dobro se apsorbira i doprinosi bujnijoj kosi te lijepim i jakim noktima.

PAKIRANJE I NAČIN KORIŠTENJA: Kolagen u prahu smješten je u jednostavnu limenku u količini  od  150 grama što je dostatno za nekih 15-20 dana konzumiranja. Preporuka je upotrijebiti dvije mjerice praha, ukupno 10 grama dnevno na način da prah rastopite u vodi, čaju ili soku. Potrebno je nakon što razmutite prah s tekućinom ostaviti još 2 minute kako bi se prah dobro otopio i kao takav hidrolizirani kolagen se bolje apsorbirao u organizam.
Okus je potpuno neutralan, meni osobno ugodan a najčešće sam ga miješala u decilitru obične vode no ako želite, možete ga pomiješati sa nekim sokom. Za razliku od gore opisanog KolagenLift-a, ovaj proizvod sadrži samo čisti hidrolizirani kolagen i njegova namjena je da nadomjesti kolagen u organizmu, posebno tamo gdje ga najviše gubimo: noktima, hrskavici, tetivama, kosi itd. Učinak koji sam najviše primijetila je elastičnija koža i čvršća kosa no ne na onu foru rasta mlade kose već na postojeću dlaku. Naime, moja kosa je vrlo tanka i slaba te sam vrlo često konzumirala dodatke koji poboljšavaju rast kose što se manifestiralo rastom mlade neposlušne kose no kod Kolagena nije tako. Najbolji učinak je pokazao na već izraslu kosu  i dlaku koja je na neku foru postala deblja i otpornija što je za mene zaista odličan učinak jer da bih postigla određeni volumen, vrlo često moram fenirati kosu. Kod noktiju je nešto manje vidljiv učinak  a oni su zaista katastrofa, no moram primijetiti kako se manje listaju i brže rastu pa sam u tu namjenu kupila još jedno pakiranje ovog praha jer vjerujem da je noktima potrebno duže jer im očito jako nedostaje aminokiselina. 
CIJENA KolagenLift ampula (10x9ml) iznosi između 165 i 199 kn dok je cijena Kolagenu u prahu između 120 i 150 kn  ovisno o prodajnom mjestu a moguće je kupiti u ljekarnama i DM-u.

ZAKLJUČAK: Mislim da se ponovno možemo ugledati na žene s Istoka te prihvatiti trend pijenja kolagena putem dodataka jer se radi o korisnom dodatku za zglobove ukoliko se bavite spotom, hrskavici  a potom i na zdravlju i ljepoti kože, kose i noktiju.  Moram naglasiti da ne mogu znati niti garantirati kakvi će efekti biti kod drugih osoba i da je važno kod ovakvih preparata da se radi o kvalitetnom proizvođaču koji koristi hidrolizirani kolagen jer samo takav ima smisla da se ugradi ondje gdje je u organizmu najpotrebniji.
*PR PROIZVODI

Jeste li isprobali kolagen u dodacima prehrani ili tek namjeravate? Kakva su vaša iskustva?

Oznake: , ,