SUHA VS DEHIDRIRANA KOŽA POWERED BY AVON

U novom postu u sklopu suradnje sa Avon Hrvatska odlučila sam malo pojasniti razlike između suhe i dehidrirane kože jer primjećujem što virtualno što u stvarnom životu kako se ova dva pojma brkaju a samim time odabire pogrešna njega.
Za početak osnovna razlika ova dva pojma:
SUHA koža je TIP kože odnosno nešto s čime se rodite, možete naslijediti genetski ali i starenjem koža može postati sve suhlja te se iz drugog tipa kože pretvoriti u suhu.
DEHIDRIRANA koža je STANJE kože koje može zahvatiti bilo koji tip što znači da možete imati masnu, suhu, mješovitu ili normalnu kožu i biti dehidrirani.
Suhoj koži nedostaju lipidi (masnoća) dok dehidriranoj koži nedostaje vlaga.
Simptomi su vrlo, vrlo slični pa ne čudi zbunjenost jer se radi o zatezanju kože, osjećaju suhoće, perutanju, stvaranju bora, svrbeži i crvenilu.
Kako možeš znati imaš li suhu ili dehidriranu kožu?

Kako njegovati suhu kožu? Kod suhe kože, veliki je problem prvi korak a to je čišćenje lica. Suhokošci bi trebali pripaziti na umivanje te ga izbjegavati i po mogućnosti koristiti čistače koji ne isušuju (mlijeka, losioni, micelarne) i moja topla preporuka je odbaciti sve sapune za pranje.
Velika je predrasuda da piling ne treba suhoj koži te obično asocira na masnu, nečistu kožu no činjenica je da treba ukloniti mrtve stanice i na suhoj koži kako bi preparati bolje djelovali. Piling se vrši jednom u dva tjedna i treba izabrati onaj proizvod koji je predviđen za suhu kožu.
Što se tiče njege, kako sam gore napisala, suhoj koži su potrebni lipidi odnosno masnoća koju sama ne proizvodi dovoljno, pa iz tog razloga, osim putem prehrane (maslinovo ulje i kvalitetna uravnotežena prehrana), potrebno je piti dovoljno tekućine a kod kozmetike birati onu koja sadrži tako potrebne lipide.
Prijedlog njege suhe kože:
hranjiva dnevna i noćna krema+njega oko očiju+dodatak maske i seruma prema potrebi

Kako njegovati dehidriranu kožu? Obzirom da ovo stanje pogađa bilo koji tip kože a tako nam se često događa, posebno nakon zime kada je grijanje i suh zrak napravio od naše kože i kose pravu pustinju, vrijeme je da poradimo kako bi vratili kožu u normalu.
U stanju dehidracije, vrlo je važno poraditi na izboru makeup-a te po mogućnosti izbjegavati matirajuće pudere jer badava krema i ostala njega ako vas puder isuviše matira i izvlači svaku kap vlage. Osim konzumiranja što više vode, kozmetika mora sadržavati hidratantne sastojke koji se brzo upijaju te na licu ne smijete imati osjećaj zatezanja niti masnoće nego baš, baš vlage i opuštenu, zadovoljnu kožu.
Prijedlog njege dehidrirane kože:
hidratantna dnevna i noćna krema+njega oko očiju+serum za dodatnu vlagu


Nisi pronašla svoju idealnu kombinaciju? Avon Hrvatska u sklopu ovog posta daruje dva seta za njegu suhe i dehidrirane kože.

Kako osvojiti nagradu?.


Dobitnice su daniela i M.Korajac








Oznake: , , , , , ,