VICHY DERMABLEND [3D CORRECTION] NIJANSA 25 NUDE

Vichy je nedavno zamijenio svog dugogodišnjeg člana Normateint tekući puder za masnu i problematičnu kožu s prinovom pod nazivom Dermablend 3D Correction. Iako moja koža nije masna niti problematična, volim imati takav puder u kući jer nikad ne znam kada će mi lice prolupati i osipati se prištićima a ja baš tada kao za peh moram na neki važan dogovor ili sastanak stoga sam sa zanimanjem isprobala ovaj novitet iako sam u tu svrhu koristila Normaderm BB Clear kremu sa kojom sam zadovoljna kako se ponaša u kriznim situacijama te ste recenziju mogli čitati ovdje.
OPIS PROIZVODA: Vichy Dermablend stavlja naglasak na korekciji vidljivih nepravilnosti na koži i razvija korektivni puder za masnu kožu sklonu aknama Dermablend [3D CORRECTION]. Zahvaljujući revolucionarnoj i inovativnoj teksturi - Alliagel™ korektivni puder omogućuje da koža slobodno diše, a dermatološki aktivni sastojci, salicilna kiselina i Eperuline, djeluju na nepravilnosti i crvenilo.

NIJANSA, TEKSTURA, PREKRIVANJE: Tekstura pudera je prilično gusta i za jedno nanošenje ga treba vrlo malo jer je vrlo pigmentiran. Nijansa 25 Nude koju koristim je srednje tamna nijansa, žućkastog podtona pa time odgovara većini osoba koje nisu presvijetle a imaju topli podton kože. Ostali će morati pronaći sreću u ostalim nijansama koje se nude (15 opal, 35 sand i 45 gold). Prekrivanje je vrlo visoko i vrlo vjerojatno da će prekriti skoro sve nedostatke na licu osim podočnjaka jer se ovaj puder ne koristi na području oko očiju iz razloga što sadrži salicalnu kiselinu pa bi mogao isušiti no tamo ionako stavljamo korektore, po mogućnosti one koji njeguju kožu oko očiju.

SASTAV:


CIJENA: oko 170 kn (30 ml)
MOJ DOJAM: Volim dobri stari Dermablend puder koji me tako puno puta spasio da mogu izaći među ljude, posebno nakon mojih čestih dermokozmetičkih tretmana no ono što mu je mana jest sjaj koji ostavlja na mješovitom licu poput mojeg. Dermablend 3D Correction za razliku od "starog" Derrmablenda matira kožu ali opet ne poput Normateint pudera. Rekla bih da je po finišu na licu između ta dva što je meni sasvim ok jer me Dermablend mastio a Normateint previše matirao. Kada smo kod matiranja, moram naglasiti da ne pripada onim puderima koji stisnu pore pa koža izgleda u najmanju ruku poput isušene zemlje već lijepo zagladi kožu, popuni pore i efekt matiranja traje na mojoj masnoj T zoni nekih 3-4 sata. Kada krenu topliji mjeseci, tek ću vidjeti kako će se tada ponašati jer moram napomenuti da je još prilično hladno doba pa se sve podloge manje tope i oksidiraju na licu.
Vrlo je bitno da kožu ispod pudera hidratizirate i nakon toga nanesete nekoliko točkica pudera na cijelo lice te spužvicom, prstima ili kistom dobro razmažete. Na dodatne nepravilnosti poput prištića ili mrlja možete prstićem dodati još jedan sloj, odnosno upotrijebiti ga ciljano. Moram još jednom naglasiti da ovo nije puder kojeg biram svaki dan već onda kada izgledam tako da se ne mogu pogledati u ogledalu (znate one dane u mjesecu) jer u svakodnevnoj varijanti volim lakše teksture i prozračniji osjećaj na koži.
*PR PROIZVOD
Za kraj, evo kako nijansa 25 sand izgleda na meni:

prije/poslije na dnevnom svjetlu bez blica
Koji je vaš najdraži puder za "one dane u mjesecu"? Jeste li probali novi Dermablend 3D za masnu kožu?

Oznake: , , , , , , ,