FOREVER LIVING CLEAN 9 DETOKSIKACIJA ORGANIZMA


Ukoliko me pratite na Facebook i Instagram-u, mogli ste vidjeti moje najave i kratke crtice o korištenju jednog sistema koji obećava tako nam poželjnu detoksikaciju organizma.
Obećala sam da ću vam tipkati o svojim dojmovima te je današnji post posvećen upravo toj temi.
Za početak, osvrnula bih se na riječ "detox" i naglasila da se radi o detoksikaciji organizma, odnosno prirodnom procesu eliminacije otrova koji oslabljuju naš imunitet te opterećuju naš organizam.
Naime, loša prehrana, stres, toksini, pesticidi i onečišćenja nakupljaju se u organizmu te mnogi stručnjaci preporučuju povremeno čišćenje organizma te njegovo vračanje u prirodnu ravnotežu. Postoji više metoda, ja sam se odlučila na program detoksikacije firme Forever Living iz razloga što već duže vrijeme koristim njihov Aloe vera napitak.
Kada smo kod Aloe vere nježine blagodati i za što se sve koristi možete pročitati ovdje  a ja sam ju najviše počela konzumirati na preporuku moje ginekologice u svrhu jačanja imuniteta radi problema sa Hpv-om.
Da se vratim na detox program, prvo nekoliko riječi o samom programu: Clean 9 je dokazani sistem čišćenja organizma i staviti će vas u najbolji položaj da postignete optimalno zdravlje, pročistite tijelo i izgradite mršaviju figuru. Odstranjuje pohranjene toksine u tijelu koji spriječavaju maksimalnu apsorpciju hranjivih tvari iz hrane koju unosite u svoj organizam. 
Kako sam naziv govori, provodi se devet dana te se u paketu nalazi slijedeće:
NAČIN PROVOĐENJA: Prije svega, potrebno se dobro izmjeriti te upisati svoje mjere a potom dobro proučiti uputstva. Moram naglasiti da je program jednostavan ali je potrebno pridržavati se točnih uputstva jer u suprotnom nitko ne može garantirati kakav će efekt biti u konačnici.
Više o samom programu i uputstvima možete pročitati na ovom linku  Prva dva dana se ne jede ništa već se po točnom redu koriste proizvodi iz paketa. Priznajem, ta dva dana mi je bilo prilično teško i to posebno navečer jer priznajem, to je moje doba dana kada se najviše opuštam. Osjećala sam se čisto ok iako sam očekivala da ću biti bez energije i snage no srećom, radi dnevnog tempa nisam stigla o tome razmišljati. U uputstvima se navodi obavezno vježbanje barem 30 minuta dnevno i taj dio me je najviše zabrinjavao pošto zaista nemam vremena odlaziti na vježbanje pa sam uključila u dnevnu rutinu hodanje do posla i to je bilo taman 30 minuta hoda umjerenog tempa. Navečer bih dodala još nekoliko trbušnjaka i sklekova čisto da malo poradim na mišićima no nisam pretjerivala što u ostalom na mojoj razini kondicije nije niti moguće. Što se tiče čišćenja, prva dva dana nisam osjetila poseban poriv već mi je probava normalno funkcionirala kao inače, čitaj: loše.
Od trećeg dana uvodi se obrok koji može sadržavati čak 600 kalorija (muškarci čak 800). U knjižici koja se dobije u paketu postoji puno ideja i recepata no ja sam išla na ono što mi je jednostavnije jer nemam mnogo vremena za kuhanje tako da sam uglavnom jela integralnu rižu, piletinu, povrće i salate. Vjerujte mi, 600 kalorija za jedan obrok je zaista dosta tako da više nema  straha od gladi sve do kraja programa. Isto tako, treći dan sam osjetila češći poriv za velikom nuždom. Točnije, taj dan sam bila ravno 5 puta na toaletu no bez grčeva ili neugodnog laksativnog tjeranja ako me razumijete, te jedino treba paziti da je toalet uvijek slobodan. Do kraja programa, odnosno devetog dana odlazak na toalet više nije bio tako intenzivan ali je bio češći nego prije programa da bi se točno deveti dan unormalizirao te vratilo na jedan odlazak dnevno što se tiče velike nužde. 
Svih ostalih dana nisam uopće osjećala glad te bih mogla takvim programom puno više izdržati jer se očito i želudac naviknuo na redovite obroke i manji unos hrane. 
SASTAV:Za kraj, evo mojih rezultata i dojmova:


RUKA: prvi dan 26 cm zadnji dan 25 cm
STRUK: prvi dan 78,5 cm zadnji dan: 73 cm
KUKOVI: prvi dan 89 cm zadnji dan 87 cm
BEDRA: prvi dan 61 cm zadnji dan 59,5 cm
PRSA: prvi dan 73 cm zadnji dan 70 cm
TEŽINA: prvi dan 66,4 kg zadnji dan 62,4 kg
Iako sam lakša 4 kg, svjesna sam da to nije mast već svi toksini koje sam izbacila iz organizma no osjećam se puno lakšom i poletnijom a što mi je najvažnije, kako sam veliki meteopata, ne osjećam posljedice trenutnih promjena vremena i proljetnog umora koji me godinama pogađa.
Primjećuje se promjena i na koži koja je počela izbacivati toksine kroz pore što najviše primjetim ujutro u vidu pojačanog sebuma što se po završetku programa vratilo u normalu. 
Clean 9 je program za one koji žele pročistiti organizam u smislu zdravlja, loše probave i smanjenja centimetara no kod onih kojima je potrebno skinuti veći višak kilograma Clean 9 može biti odličan početak te ga je potrebno nastaviti usvajanjem zdravih navika i načina života. Forever Living takvim osobma preporučuje 30-dnevni paket FIT.
Cijena Clean 9 paketa iznosi 872,10 kn te je potrebno naručiti od savjetnika što sam ja napravila ovdje odnosno na mail  zdravljealoe@gmail.com gdje možete dobiti i sve dodatne potrebne informacije.

Provodite li detoksikaciju organizma? Jeste li nešto probali od Forever Livinga? Iskustva?

Oznake: , , , , ,