KOREJSKA KOZMETIKA: AQUA HYALURONIC SOLUTION I C VITAMIN WHITENING SOLUTION

Puno puta sam spominjala kako se možemo ugledati na Azijatkinje što se tiče njege kože iz razloga što žene iz Azije brižno paze svoju kožu, uče od malih nogu kako se njegovati i nikada ne preskaču svoju rutinu. Više o azijskoj beauty rutini pisala sam u ovom postu.
Kada smo kod koraka beauty rutine, neizostavan dio su maske za lice. Maske za lice u obliku tkanine odnosno tzv sheet maske potiču upravo iz Azije nakon čega su i ostali proizvođači uveli ovaj trend, no jedno je sigurno kod korejskih maski: prepune su aktivnih sastojaka za razliku od mnogih europskih gdje više puta aktivne sastojke moramo tražiti povećalom.
Danas sam vam pripremila recenziju dviju korejskih maski za lice koje se od nedavno mogu pronaći i na našem tržištu.
Aqua Hyaluronic Solution maska
OPIS PROIZVODA: 3-step maska koja održava kožu vlažnom, svježom i mekšom. Dubinski hidratizira kožu i pomaže u borbi protiv bora.
NAČIN KORIŠTENJA: Maska je podijeljena u tri koraka pa se tako u lijevom uglu nalazi čistač kojim se temeljito očisti lice, potom se nanosi maska te drži na licu 10-20 minuta. Nakon uklanjanja maske, aplicira se treći korak odnosno krema koja produžuje učinak maske tako da koža ostane dugo vlažna i meka.

MOJ DOJAM: Dehidriranost je nešto čime se borimo svakodnevno a posebno na prelasku godišnjih doba, stoga sam ovu masku sa zanimanjem isprobala. Čistač kože koji se nalazi u gornjem lijevom uglu je kremaste teksture, lijepo se raspoređuje po koži i temeljito čisti ostavljajući kožu škripavo čistom.
Maska pakirana u posebnom jastučiću je vrlo mokra pa ako ste ikada koristili slične maske onda znate o čemu pričam. Lijepo prione uz lice i ne prekriva oči i usne što je meni osobno problem kod sličnih proizvoda pa tako za vrijeme djelovanja mogu obavljati ostale poslove te nisam primorana ležati s maskom 20 minuta na licu, mada nije uopće loša ideja:)  Nakon uklanjanja maske na koži se osjeća mokar film te je preporuka proizvođača jednostavno višak seruma u kojem je bila maska potopljena, umasirati u kožu dok se potpuno ne upije. Efekt koji sam ja primjetila nakon Aqua maske je jako mekana i elastična koža do te mjere da sam se začudila dirajući kožu kako je napeta i čvrsta. Pretpostavljam da je bila jako žedna a potom dobila sve što joj je nedostajalo putem ovog tretmana. Treći korak je nanošenje kreme koja se nalazi u trećem jastučiću kompleta a ista je vrlo lagane teksture, izuzetno brzog upijanja pa u kombinaciji s serumom iz maske, na koži čini nevidljivi sloj bez masnog osjećaja. Rekla bih da ovaj treći step zaključa vlagu koju je maska pružila što u konačnici ima dugotrajan hidratantan efekt. 
SASTOJCIvoda, butilenglikol, glicerin, niacinamid, 1,2-heksandiol, hidroksietil urea, fenoksietanol, betain, PEG-60 hidrogenizirano risinusovo ulje, trometamin, karbomer, alantoin, adenozin, dinatrijev EDTA, hidrogenirani lecitin, dietoksietil sukcinat, caprilik triglicerid, natrijev hijaluronat, ekstrakt tušta (Portulaca Oleracea), miris, ekstrakt meda, ceramid 3, ekstrakt aloe vere (Aloe Barbadensis Leaf), alkohol, klorfenezin 
C vitamin Whitening Solution maska
OPIS PROIZVODA: Sadrži sastojke koji pomažu u borbi protiv bora i uklanjanju pigmentacija na koži. Njeni sastojci osvježavaju umornu kožu bez sjaja.
NAČIN KORIŠTENJA: Poput gore opisane Aqua maske i ovdje se radi o proizvodu koji nudi tri koraka: čišćenje pomoću cleansara, maske koja se potom nanosi te drži od 10-20 minuta i kreme koja ide nakon maske.

MOJ DOJAM: Svi znamo kako Koranke pate na svoju blijedu, porculansku put a u tome im pomažu proizvodi koji izbjeljuju. Vitamin C kojeg jako volim, poznat je po efektu izbjeljivanja mrlja, kao snažan antioksidant pruža blistavost koži koja nam je tako potrebna obzirom na oksidacijskli stres kojeg naša koža svakodnevno proživljava.
Čistač lica je iste teksture poput gore opisanog samo sa malom razlikom u mirisu. Dok Aqua ima neutralan miris, C vitamin miriši osvježavajuće. Maska koja se nanosi nakon čišćenja, također je mokra odnosno natopljena serumom s aktivnim sastojcima a nakon preporučenih 20 minuta i uklanjanja maske, na koži također ostaje vlažan osjećaj te se višak seruma umasira u kožu do potpunog upijanja. Moja preporuka je da ostatak seruma koji ostane na licu umasirate skroz do vrata i dekoltea a potom se nanosi treći korak odnosno krema za lice koja se  upija vrlo brzo te ne masti kožu. Učinak ovog kompleta je za razliku od Aqua maske je nešto vidljiviji na koži koja je neujednačenog tena, odnosno sklona flekicama i hiperpigmentracijama. Naravno, ona neće izblijediti tvrdokorne mrlje na koži no posvjetliti će lice u smislu da koža postigne blistav efekt kao da ste se napokon naspavali kako treba. Osim blistavosti ,nakon korištenja koža je zategnutija te su fine linije i borice manje izražene no definitivno ju ne bih svrstala u anti-age kategoriju već preporuka svima čijoj koži nedostaje doza vitamina i antioksidanata.
SASTAV:voda, butilenglikol, glicerin, niacinamid, 1,2-heksandiol, hidroksietil urea, betain, alantoin, Natrijev hijaluronat, ekstrakt ginsenga (Panax Ginseng Root), ekstrakt božura (Paeonia Lactiflora Root), ekstrakt sladića (Glycyrrhiza Glabra), ekstrakt biljke foti (Polygonum Multiflorum), ekstrakt gljive Phellinus Linteus, ekstrakt biljke bijela murva (Morus Alba), ekstrakt biljke Sophora Flavescens, ekstrakt biljke Cimicfuga Racemosa, ekstrakt sezama, ekstrakt anđelike (Angelica Gigas), ekstrakt biljke bajkalska kapica (Scutellaria Baicalensis), karbomer, trometamin, PEG-60 hidrogenirano risinusovo ulje, adenozin, dinatrijev EDTA, miris
CIJENE: 
Aqua Solution i C vitamin maske možete kupiti isključivo preko web shopa klikom na ovaj link.
*PR PROIZVODI

Želiš osjetiti čari ovih maski na svojoj koži? U suradnji sa Mesotrax-Mezoniti darujem četiri maske ( dva komada Aqua Solution i dva komada C vitamin solution).


Kako osvojiti nagradu?


Dobitnice maski su: Ivana Pavičić, Nada Banjak, Danijela Šalinović i Aščić Marija

Oznake: , , ,