OBAGI NU DERM FX VS OBAGI CFX SISTEMI

Za Obagi kozmetiku čula sam prije nekoliko godina uglavnom na stranim blogovima i forumima diveći se fotografijama žena i muškaraca koji su napravili zaista zadivljujuće rezultate. Više o sastojcima, djelovanju i proizvodima možete pronaći na ovom linku kao i brojne recenzije na netu iz cijelog svijeta.
Kod nas je Obagi prisutan u nekim poliklinikama koje nažalost imaju previsoke cijene za moj ukus tako da sam morala pronaći druge izvore. Odmah moram napomenuti da ćete pronaći Obagi na raznim stranicama no moram naglasiti kako se ova kozmetika izuzetno jako fejka tako da ako se upustite i takve narudžbe ne mogu garantirati da ste dobili pravu stvar. Naime, ovo je klinički dokazana kozmetika koja djeluje poput lasera i ima jedinstven sastav radi čega je čak bila zabranjena u Europi.
Iako u asortimanu postoji niz proizvoda, danas ću vam tipkati o dva najpoznatija sistema: C-FX system i Nu-Derm system koji dolaze u setovima iz razloga što se moraju raditi točno određeni koraci da bi konačan rezultat bio uspješan. Dakle, nema smisla kupovati jednu kremu jer to jednostavno nije to.


C-RX sistem je set njege namijenjen je koži koja ima umjerena foto oštećenja od sunca, solarija i općenito koži koja ima vidljive bore, pjege i umoran, siv izgled a postoje verzije za suhu ili masnu kožu. Isto tako, ovaj set je odlična priprema za Nu-Derm ili za održavanje efekta nakon korištenja Nu-Derma.
U setu se nalazi gel za umivanje koji uklanja nečistoće s kože, tonik bez alkohola koji balansira pH kože, C-serum koji posvjetljuje mrlje i diskoloracije (samo u setu za suhu kožu), C-dnevna krema koja radi lagani piling kože, C-noćna krema koja postupno uklanja mrlje te se nanosi u količini zrna graška i obavezna SPF krema koja se koristi čitavo vrijeme nakon dnevne kreme te ispod pudera. Istu tu kremu sam koristila prije 3 godine i jedna je od boljih probanih a recenziju možete pročitati u ovom postu.
CRX set sam koristila posljednjih 3 mjeseca kako bih ujednačila ten i pripremila kožu za Nu-Derm. Prilikom korištenja moguća je pojava ljuskanja kože što je kod mene najviše bilo na području brade i oko nosa pošto mi je tamo najdeblja koža. Što se tiče efekta, pravilnim korištenjem proizvodi su posvijetlili sitne mrljice uključujući i crvene mrlje od akni no najviše sam primjetila zapravo ispolirani izgled kože, onako potpuno glatka i ujednačena koža.
Kako sam osoba koja mora isprobati sve, nabavila sam i najpoznatiji Obagijev sistem Nu-Derm FX. 
Nu-Derm je nešto što se ne kupuje i ne koristi samo tako. Radi se o sistemu proizvoda koji se moraju koristiti prema uputama i pravilima te korištenje samo jednog proizvoda iz seta nema nikakvog smisla. 
Kako vidite na fotografiji, ritual počinje čistačem, odnosno gelom za umivanje koji se koristi u količini zrna graška i potom se nastavlja s vrlo malom količinom tonika ujutro i navečer. Potom se koristi Clear krema (broj 3) u količini zrna graška ujutro i navečer i to najviše na područjima ožiljaka od akni i hiperpigmentacijama. Krema broj 4 koristi se samo ujutro dok broj 5 isključivo navečer a u setu se dobiju još i hidratantna krema te SUN block spf 50 koji se moraju svakodnevno koristiti. 
Vjerojatno ako ste čitali o ovoj kozmetici se naletili na miješanje Obagija s tretionom. Ovaj postupak se uvodi nakon mjesec dana korištenja samo Obagija te se tretion miješa s kremom broj 5 kako bi se potaknuo jači proces ljuštenja kože.
Koje su nuspojave? 
-jako crvenilo, osjećaj žarenja i peckanja te u slučaju jakog crvenila, prorijediti upotrebu na svaku drugu večer
-isušivanje kože stoga paziti na hidrataciju
-ljuštenje kože koje se mora dogoditi jer na taj način se uklanjaju hiperpigmentacije i ožiljci
Kakvi su rezultati? Obzirom da ja tek planiram krenuti s ovim režimom, pisat ću vam o iskustvu mojih poznanica koje su koristile ovaj set. Dakle, nuspojave su surove i traju nekih 2-3 tjedna i tada se smire no vjerujte, isplati se izdržati. Naime, nakon 3 tjedna pojavljuje se mlada koža koja je vrlo osjetljiva i zato je SPF zaštita obavezna svakog jutra a kroz 6 tjedana hiperpigmentacije, mrlje i ožiljci doslovno nestaju. Kod nekoliko poznanica, mrlje su potpuno nestale dok je kod jedne ostalo vrlo malo u tragovima. Osim toga, tekstura kože se promijenila te ona više nema proširenih pora a značajno djeluje i na bore. 
Ovaj sustav radi na tome da očisti kožu, posebno kod akni, proširenih pora, mitesera, mrlja, ožiljaka i nejednake teksture kože no imajte na umu da je svaka osoba individualna tako da su i rezultati različiti no ono što mogu potvrditi da sve one slike na internetu prije i poslije Obagija zaista su istinite. Nažalost, nemam dopuštenje kačiti ovdje javno fotografije mojih prijateljica osim jedne i puno joj zahvaljujem kako bi vam dokazala ono o čemu pišem no definitivno očekujte moju recenziju sa svim slikama prije i poslije.

nakon 6 tjedana Nu Derma FX
VAŽNO: Obagi ne naručujte s interneta jer se mnogo fejka pa riskirate da ne dobijete original te ako se ikada odlučite, radije uštedite novac te kupite original. Isto tako, u Hrvatskoj se Obagi prodaje u nekim poliklinikama no po bezobrazno, skoro duplim cijenama (5500 kn) tako da sam ja pronašla drugi način kako da dobijem svoj Obagi a ukoliko nekoga zanima slobodno se može javiti na moj mail pošto ne želim nikoga reklamirati.


Jeste li čuli za Obagi? Probali?

Oznake: , ,