BIO BEAUTE SVILENKASTO ULJE BY NUXE

Upotreba suhih ulja, trend koji započinje približavanjem toplijih dana definitivno je nešto što je krenulo od prvog suhog ulja na tržištu brenda Nuxe (klik) te kod mnogih žena postalo must have proizvod. Poput mnogih žena, upravo je Hulie Prodigeus suho ulje bilo i moj prvi takav proizvod isproban prije mnogo godina te ponovljen nebrojeno puta. Međutim, koliko god obožavali neki proizvod, često smo spremni za inovacije a posebno na nove mirise. 
Upravo iz laboratorija Nuxe stiže novo suho ulje za koje sam sigurna da je jedinstveno na tržištu te mu predviđam hit ljeta Bio Beaute hranjivo i tonizirajuće svilenkasto ulje dio je citrusne linije za njegu tijela koju čine tri proizvoda: Osvježavajući roll-on dezodorans s dugotrajnom zaštitom od neugodnih mirisa, Ekspresna gel-krema inovativne teksture te Svilenkasto ulje o kojem vam danas pišem.
OPIS PROIZVODA: svilenkasto ulje, idealno i za masažu tijela, topi se u dodiru s kožom i trenutno upija, omogućavajući da se brzo odjenete nakon primjene. Uljni ekstrakt citrona s Korzike bogat antioksidantima i esencijalnim masnim kiselinama, vraća tonus koži. Organsko ulje sezama, bogato vitaminom E, sezaminom, sezamolinom i omega-9 (oleniskom) kiselinom, čuva zaštitnu barijeru kože. 
100 % sastojaka prirodnog porijekla
42 % sastojaka iz organskog uzgoja
AMBALAŽA. MIRIS, DJELOVANJE:  Sam pogled na ambalažu podsjeća na nešto osvježavajuće i sunčano ; naime, u prozirnoj bočici  nalazi se 100 ml ulja svjetlo-žute nijanse koje se nanosi i dozira pomoću raspršivača. Ja osobno još do sada nisam probala citrusne mirise u uljima koja posebno obožavam ljeti tako da sam očekivala nešto kiselo i oporo. Prvi stisak pumpice potpuno je promijenio moja očekivanja;  Miris ulja nije isuviše intenzivan, zapravo je na početku prilično sramežljiv no nakon razmazivanja po koži naprosto eksplodira i oslobodi sve svoje molekule i čari. Kada bih mogla riječima opisati miris rekla bih samo dvije : slasnooo i kremasto a da budem preciznija, Bio Beaute ulje miriši na najfiniji čaj od limuna uz kojeg je serviran medeni keks pa se nadam da možete zamisliti mješavinu tih mirisa spojenih u jedan. Medeni čaj s limunom, upravo je to moja asocijacija mirisa ovog ulja koje daje određenu svježinu radi citrusnih nota ali nikako ga ne bih svrstala u kategoriju "vodenasta limunada" već kremasta, slasna kompozicija. Što se tiče intenziteta i trajnosti na koži osvrnula bih se na činjenicu da se ovaj prekrasni miris zadržava dugo na koži, otprilike koliko je trajan i njegujući efekt ovog proizvoda no isti nije intenzivan i neće smetati niti najosjetljivijim nosevima. Dakle, za sve koji su se bunili da im je miris čudesnog ulja prejak, vjerujem, da ovome neće imati istu zamjerku. Doziranje je jednostavno te je nakon tuširanja na vlažnu kožu potrebno raspršiti ulje po koži te jednostavno umasirati no ja ga koristim na način da raspršim nekoliko potisaka u dlan te dlanom nanosim na kožu iz jednostavnog razloga što na taj način štedim ovaj dragocjeni proizvod. 
Što se tiče teksture, iako se radi o ulju, zlatne kapljice se brzo upijaju jer je Nuxe ovog puta izabrao ulja sezama i suncokreta koja su nekomedogena i brzoupijajuća tako da nema čekanja niti straha od mrlja na odjeći dok je efekt nakon korištenja, sjajna i baršunasta koža bez masnog osjećaja i isparavanja teških mirisa s kože. Namijena mu je njega tijela no isto tako, isprobala sam ga i na kosi koja je trenutno prilično oštećena od bojanja i stiliziranja, te moram priznati da divno njeguje pod uvjetom da ne pretjerate s količinom. Dovoljno je nakon mazanja tijela, dlanovima proći kroz vrhove kose koja postaje sjajna i isto tako slasno mirisna.
SASTAV: sesamum indicum seed oil, coco-caprylate/caprate, dicaprylyl ether, parfum/fragrance, tocopherol, helianthus annuus seed oil, citrus medica vulgaris fruit extract, limonene, citral linalool colmarin, geraniol
CIJENA: 135 kn (100 ml)

Kako vam se čini ovaj proizvod? Koristite li suha ulja? Favoriti?

Oznake: , , , ,