MOJA TRENUTNA NJEGA KOSE

U posljednje vrijeme često mijenjam boju kose te ju skoro svakodnevno stiliziram upotrebom sušila, pegli i figara pa iz tog razloga je moja ionako jadna kosa postala prilično suha. Uhvatila sam se da bjesomučno čitam recenzije preparata za kosu te ih puno više kupujem nego ranije kada je kosa bila samo tanka i slaba pa dok mi je prije bio primaran volumen i jačanje, sada je to hidratacija i elastičnost.  Da ne duljim, evo kako izgleda moja trenutačna postava proizvoda za njegu kose.
Kiehl's Amino acid šampon i regenerator namijenjeni su svim tipovima kose a u sastavu sadrže aminokiseline i kokosovo ulje tako da istovremeno jačaju i hidratiziraju. Obožavam ovaj dvojac, posebno kada želim dobro oprati s kose i vlasišta ostatke proizvoda za styling jer šampon nježno uklanja sve nečistoće te je kosa kasnije svilenkasta i glatka. Regenerator je mrvicu prelagan za moju kosu pa mislim da je bolji izbor za osobe s normalnom, ne isuviše suhom kosom. Dobra je stvar što je moguće kupiti putno pakiranje i tako isprobati proizvode prije kupovine ful size.
Olival šampon s avokadom je jedan drogerijski šampon koji me jako ugodno iznenadio. Inače je avokado jedan od mojih omiljenih sastojaka i vrlo često napravim uljni pakung pomoću biljnog ulja avokada. Ovaj šampon namijenjen je upravo stanju moje kose: za regeneraciju oštećene, obojane i suhe kose i vrlo sam zadovoljna učinkom iako ne hidratizira dovoljno no to od šampona niti ne očekujem ali ne iritira vlasište, te kosa nakon upotrebe nije metlasta. 
Kada smo kod drogerijskih proizvoda, nedavno sam dobila na recenziju Garnier Ultra Doux masku s maslinovim uljem pa ju pomno koristim jednom tjedno. Trenutno još nemam konkretan dojam ali mi se sviđa što ne otežava niti masti kosu.
Vichy šamponi su nešto što uvijek imam u kući već godinama iz jednostavnog razloga što mi vlasište ponekada poludi: peruta se, svrbi i peče pa kada god pogriješim nekim proizvodom ili jednostavno u razdoblju prevelikog stresa, Vichy šampon za osjetljivo vlasište spašava stvar. Nedavno sam koristila i Neogenic ampule protiv ispadanja kose koje su na mojem vlasištu napravile odličan posao tako da ću ponoviti kuru na prelasku godišnjeg doba kada mi kosa pojačano opada.
Što se tiče dodatnih proizvoda koje koristim, tu je John Frieda 7 day volume čiju recenziju ste mogli pročitati u ovom postu i kojeg koristim otprilike svako drugo-treće pranje, potom odlično mlijeko za kosu by Kerastase (recenzija) obzirom da se dosta feniram i peglam u posljednje vrijeme, ono štiti kosu od topline uređaja. Avon Supreme Oil je proizvod kojeg sam naručila nakon što je dobilo najviše glasova kupaca kao najbolji proizvod za njegu kose i moram priznati, iako skeptična, jako mi se sviđa jer ne masti kosu niti ostavlja rezance nakon upotrebe te prekrasno miriši. Ovo ulje koristim nakon pranja kose a prije sušenja ali ne istovremeno sa ostalim opisanim proizvodima jer je dovoljno samostalno no priznajem, ne koristim jako redovito jer ne volim osjećaj silikona na kosi.
Vjerojatno ste primjetili da nemam niti jedan poseban regenerator osim onog Kiehl'sovog na početku posta a razlog je što sam više fan njegujućih špricalica tj. njege u spreju. Trenutna postava izgleda ovako: Oro di cheratina, sprej s keratinom za obnovu kose. Iako izgleda kao lak za kosu, ugodno me iznenadio sastav ovog proizvoda jer ne sadrži alkohol i silikone a keratin i biljni sastojci su u priličnoj koncentraciji tako da sam odmah kupila te koristim nakon pranja kose a prije sušenja. Ovaj sprej ne može potpuno zamijeniti regenerator kod jako suhe kose već je više kao dodatak i zaštita prije feniranja sa zaista odličnim sastavom. Drugi sprej kojeg koristim je Botugen Botolife filler sprej koji u potpunosti zamjenjuje regenerator nakon pranja a odličan je i u danima kada mi se kosa mrsi pa ju je teško raščešljati. Također ne sadrži alkohol i silikone tako da ne lijepi niti masti kosu. 
Alterna Overnight Hair Rescue je noćni serum kojeg sam dobila od prijateljice te ga povremeno koristim na vrhovima kose prije spavanja. Moram priznati da inače nisam pobornik korištenja noćnih proizvoda za kosu jer ne mogu sama sebi obećati da ću ujutro oprati kosu što je obično preporučljivo nakon ovakvih proizvoda ali sviđa mi se što se brzo upije u dlaku i ne masti iako ima silikona pa priznajem, koristim samo ponekad. Razlog je što se bojim da tijekom noći silikoni ne pređu na vlasište radi čega će mi kosa ujutro biti definitivno masna i spremna za pranje.
Za kraj jedan uređaj koji mi uvelike pomaže da moja kosa izgleda uredno a to je Rowenta Brush, četka koja se sama rotira i tako uvija kosu. U početku smo imali malo čudan odnos dok se nisam navikla i stekla rutinu a sada sa lakoćom koristim i začas napravim frizuru. Moram naglasiti da je moja kosa poluduga i osim uvijanja nemam posebne potrebe tako da ne znam kako funkcionira na dugoj i debljoj kosi.

Kako izgleda vaša trenutna rutina kose? Dijelimo li koje proizvode?

Oznake: , , , ,