MOJA TRENUTNA NJEGA LICA

Promjena godišnjeg doba zahtjeva promjenu proizvoda u svakodnevnoj rutini i teško da nam jedni te isti proizvodi mogu odgovarati tijekom cijele godine. Sukladno tome, nedavno sam zamijenila zimsku postavu kozmetičkih proizvoda onom lakšom, da ne kažem ljetnom postavom pa vam danas tipkam što sve trenutno koristim od preparative kada je njega lica u pitanju.
Okoloočno područje je vrlo zahtjevno a proljeće na mene djeluje tako da se često osjećam tromo, umorno i bez energije što za posljedicu stvara natečen izgled i podbuhlost ispod očiju. Neko vrijeme koristim proizvode namijenjene borbi protiv podočnjaka i natečenosti švicarskog brenda Skincode. Točnije, radi se o Exclusive celularnom serumu oko očiju koji sadrži dosta sastojaka protiv sarmica oko očiju a usput daje dodatnu vlažnost. Isto tako obožavam u posljednje vrijeme rol-on za područje oko očiju istog brenda koji trenutno osvježava i hladi pa ga nosim u torbici jer se može koristiti i preko makeup-a. Kako je moja koža oko očiju suha, potrebna mi je i vlaga tom području pa koristim Kiehl'sovu kremu s avokadom koju sam više puta ponovila. Detaljne recenzije svakako slijede uskoro.
Čišćenje lica je moja da ne kažem opsesija no uvijek tražim nešto vrlo nježno a opet učinkovito. Trenutno koristim Ultracalming cleanser brenda Dermalogica  kojim sam, malo je reći oduševljena. Dakle, za one koji ne vole ulja i osjećaj masnoće na licu, ovo gelasto mlijeko je savršeno jer otopi sav kompletni makeup uključujući i vodootporne mazalice a kožu ostavlja umirenom. Umivalice volim i ne mogu bez njih jer eto, jednostavno nemam osjećaj da sam se dobro očistila ako se nisam umila pa trenutno koristim dva potpuno suprotna proizvoda. Naime, Lancome Creme-Mousse Confort je nježna pjena za čišćenje suhe kože i volim ju upotrebljavati u sklopu večernje rutine kada mi je koža nakon cijelog dana prilično osjetljivija dok je Himalaya Clarina gel za umivanje masne i nečiste kože pa kako ne isušuje (barem ne za sada), koristim ujutro kako bih uklonila ostatke noćnih proizvoda.
Nakon čišćenja lica, u posljednje vrijeme koristim Aloe Activator, više kao pomoć očima pošto sam čitala o njemu da regenerira, osvježava i čisti oči posebno kod nekih bolesti pa sam odlučila isprobati te moram priznati da me oduševio i to ne samo kod čišćenja očiju već kod cijelog lica jer kao što znate, moje lice je jako osjetljivo pa nakon jednog premaza ovim proizvodom, sve se iritacije umire. Nedavno sam vam pisala o Obagiju u ovom postu, pa iako sam nabavila cijeli set Nu Derm, još uvijek nisam započela s kompletnom rutinom ali sam uvela tri proizvoda iz seta: losion, hidratantnu kremu te kremu sa zaštitom spf 50. Ostatak seta koji uklanja fleke i ožiljke uvesti ću krajem ljeta. Kada smo kod zaštite kože, koristim još jedan proizvod; Decleor Hydra floral spf 30 fluid a najviše sam se odlučila za taj proizvod jer obećava hidrataciju plus antioksidante a istovremeno je lagane teksture. Kasnije, kada krenu više temperature definitivno uz Obagi spf 50 uvodim još neku zaštitnu mazalicu jer kod mene se to vrlo brzo troši. 
Što se tiče ostalih krema, trenutno koristim La Roche Posay Redermic C kremicu sa c vitaminom a kao što znate, bez C vitamina ne mogu zamisliti svoju njegu. Ovaj proizvod najčešće koristim ujutro ali i navečer pošto sad malo pauziram od retinola. Treba dosta dugo da se upije i za sada je čisto ok mada mi se ne sviđa taj silikonski osjećaj na licu ali više o njemu u recenziji. Što se tiče seruma, trenutno završavam Avonov Anew Essential serum o kojem sam više pisala u ovom postu i svoj posao dodatne hidratacije je odlično odradio pa sad trenutno razmišljam koji ću serum uvesti u daljnju rutinu.

Trenutno ne koristim pilinge prečesto, eventualno jednom tjedno koristim Filorga Scrub mask (recenzija) ali zato koristim obilje hidratantnih maski i krema jer mi je koža na ovom prelasku godišnjeg doba vrlo isušena. Trenutno najdraže hidratantne maske su Avon Hydra Recovery koja me preugodno iznenadila; nekako je lagana i vrlo osvježavajuća a moja koža ju popije koliko god nanijela. Paralelno koristim i Kiehls Overnight Hydrating Masque no još ne znam točno što bih mislila o njoj jer je tek ušla u postavu. 
Dodatni proizvodi koje koristim po potrebi su ponovno nešto s aloe verom, točnije Aloe First a nabavila sam ga radi odličnog sastava ne samo za mene već za cijelu obitelj obzirom da je količina zaista izdašna. Njime tretiramo sve: lice, tijelo, vlasište i što je najvažnije nakon depilacije obzirom da radi korištenja Philips Lumee se trebam redovito brijati pa riskiram urasle dlačice barem dok IPL ne proradi i na mojoj koži.
Jardin krema s puževom sluzi o kojoj sam pisala u ovom postu je trenutno moj najdraži drogerijski proizvod i ponekad sam zaista sretnica što kao bloger imam priliku probati neke proizvode na koje ne bih vjerojatno obratila pažnju. Ovu kremu koristim na vratu i dekolteu te sam primjetila rezultate u smislu glatke, mekane kože a i sredila mi je nekoliko diskoloracija na dekolteu tako da od mene pet plus. 
Naravno, iza mene je hrpa potrošenih proizvoda ali i promjena postave proizvoda za njegu kose i tijela  o čemu ću vam pisati u narednim postovima.

Koji su vaši trenutno najdraži preparativni ljubimci? Dijelimo li koje proizvode trenutno?


Oznake: , ,