PERFUME LAYERING BY FREYWILLE: MYSTIQUE+ROSE

Austrijska kuća FREYWILLE nedavno je predstavila četiri luksuzna parfema koja su nastala nakon tri godine razvoja u samoj prijestolnici parfema, francuskom Grasseu . Proizvode se u limitiranim količinama jer, kao i kod izrade FREYWILLE nakita, parfemska esencija se dobiva zahtjevnim i dugotrajnim procesom od vrhunskih sastojaka. Četiri nove umjetničke kompozicije  dostupne su u zagrebačkom FREYWILLE butiku u Preradovićevoj 2, gdje ih možete isprobati kao i  njihovov divnan poseban koloristični nakit. Četiri dostupna mirisa nose nazive MAGIQUE, INNOCENT, ROSE i MYSTIQUE. 
Layering je postao važan dio svijeta parfema i ja sam osobno jako ponosna što imam priliku uz pomoć mog suradnika, dočarati vam mirise dva parfema iz ove dragocjene kolekcije Sphinx Mystique i Sphinx Rose u giftboxu koji se mogu koristiti zasebno ili u kombinaciji a u narednom tekstu pročitajte recenziju Sphinx Mystique i Sphinx Rose:

 Sphinx Mystique - u glavnoj ulozi!

Bergamot i iris u top notama, šafran ruža i jasmin u srednjim notama, vanilija pačuli i labdanum u baznim notama - već zvuče izuzetno obećavajuće(!) pa sam lagano euforičan, mada se radi o tipično ženskom mirisu! 

U (slikovitom) prijevodu;

"Visoke pete, extremna aerodinamika tijela koje dostiže točku ključanja, crna koža i bijela svila u kombinaciji, magnetizam prodornog pogleda, i neprikosnoven crveni ruž, naziru se u noći punog mjeseca, noći koja obećava.." 

Ovo je dakle bila uvodna scena akcione ljubavne drame sa erotskim nabojem u tragovima, koja nastupa instant nakon nanošenja Sphinx Mystique!

Sve gore navedene note mogu biti izvedene na milion načina, ali Sphinx Mystique je prava moćna zavodljiva bomba sa naglašenom osvajačkom ženskom crtom - i  bez obzira na sofisticiranost i neospornu kvalitetu samog mirisa i esencija, ovaj miris u biti karakterno pripada strastvenim ženama, tj. probitačnim amazonkama modernog doba!

Pomalo nametljive, dominantne, direktne, i prije svega snažne osobe -  one osobe koje su po defaultu i samom svojom pojavom uvijek u centru pažnje, izludit će ovaj miris(!) koji se savršeno stapa uz upravo takvu osobnost, i upravo takav karakter! 

Snažan, strastven i moćan miris, miris žene koja ostavlja sillage koji rasplamsava strasti i koji ne izlazi lako iz glave, pa čak niti danima nakon, slučajnog susreta..

Nastavak (imaginarnog) slučajnog susreta kojem je Sphinx Mystique bio okidač, odvija se npr. u hotelskoj sobi u New Yorku, negdje na 50 katu preskupih stanova od 800kvadrata, gdje se zalazak sunca gleda, ravno u oči.. 

-Ona je, ipak, uspješna poslovna žena..

No, nije sve baš tako bombastično i pompozno, ima tu i nekih nježnijih i intimnih trenutaka, (baš kao i u filmovima..) odnosno nota koje evociraju zasanjanost, euforiju, i toplinu ljubavi. 

Putenost je skrivena u samom srcu srednjih nota; po pravilu mistične ruže, i predivnog jasmina koji se isprepliće notama toliko obožavanog i rijetkog šafrana. 

Svjetlije note, poput Jasmina i Šafrana, kontinuirano se isprepliću sa nešto tamnijim i zagasitim notama, koje u konačnici dominiraju, i zato Sphinx Mystiqe opravdano spada u kategoriju - večernji miris.

Dakle idealan večernji miris za razne prilike i neprilike, ali svakako s naglaskom na one, ljubavne...No, sa Sphinx Mystique nećete pogriješiti niti ako je poslovna večera u pitanju, jer i u tom slučaju, Sphinx Mistiqye je adekvatan i poželjan mirisni suputnik. 

Parfem je, u stvari, nešto što je usko povezano sa euforijom; parfem je često poklon, parfem obično označava posebne trenutke u našim životima, i u konačnici, parfem je svojevrsni hedonizam i idealno instant riješenje za bijeg od svakodnevnice. 

Parfem kao takav, svojevrsni je oksimoron - jer parfem je nešto što podrazumijevamo kao krajnje intimno, a s druge strane, anulirajući naš miris tijela, odabrani parfem nas predstavlja na van. I obično na razini podsvijesti ljudi oko nas dobivaju kompletnu sliku o nama i kroz miris kojim odašiljemo odredjenu poruku. Parfem je zato neizostavni dio kompletnog dojma, pa prilikom izbora treba biti pažljiv  i pronaći miris koji se slaže sa našim karakterom i koji će uspješno ostavljati upravo onakvu poruku, kakvu želimo i kakvu smo zamislili. 

Zato npr. postoje parfemi koje parfemskom terminologijom nazivamo (tkzv), "ostavljači dojma."  

Sphinx Mystique je upravo takav, upečatljiv miris, i ostavljač dojma, koji će nadjačati mnoge druge mirise bez većih problema. 

Sphinx Mystique je strastven, pun, bogat, sladak i relativno gust miris, ali prije svega, ovo je definicija tipično ženskog, snažnog, opojnog  i zavodljivog mirisa, sa ponešto drvenih, slatkih i toplih nota u bazi. 
Sphinx Mystique je miris odlične postojanosti i sexipilne aure, koju čovjek jednostavno ne može ignorirati. 

Sphinx Mystique - miris je koji osvaja na prvu, i miris koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim! 

...


Nešto suzdržaniji miris, prozračnije i lagano akvatične ruže, donosi nevjerojatno interesantan obrat situacije!

Radi se o kreaciji istog branda, FREYWILLE  -  Sphinx Rose!

Krenimo praktično, na primjer:

Osoba koja je karakterno i po senzibilitetu dijematralno oprečna svim navedenim karakteristikama koje vrijede kada je u pitanju Sphinx Mystique, pronaći će svoju sreću sa Sphinx Rose! 

Decentan, suptilan, pomalo suzdržan, akvatičan, dnevni i prozračan miris, ali ništa manje karakteran i unikatan od Sphinx Mystique! Sphinx Rose je miris ruže izvedene sasvim drugacije od svega do sad vidjenog u designer ponudi. 

Određeni mirisi, sa naglaskom na Niche parfemske ponudu, predviđeni su da se mogu miješati sa drugim mirisima - iste parfemske kuće.

Kada se Sphinx Mystique, uvjetno rečeno, pomiješa sa Sphinx Rose, odnosno kada se istovremeno nanesu na kožu oba mirisa, (npr. tri do četiri šprica svakog) kreće prava olfaktivna pustolovina! 

Apropos omjera, odnosno koliko kojeg mirisa nanjeti na kožu, ali i onog što će vam ovi mirisi evocirati kada su u sinergijskom djelovanju, individualan je doživljaj, te nešto što je ostavljeno na slobodu izbora, i zato ću diskretno eskivirati detaljno opisivanje onog što su meni evocirale ove kombinacije. 

Naime, mogućnost eksperimentiranja sa nekoliko parfema istovremno koji eventualno stvaraju jedan unikatan miris, nešto je što nije čest slučaj u parfemskom svijetu, i smatram da će mnoge razveseliti! 

I svakako stoji preporuka - probati! 

Svi FREYWILLE mirisi su posebni, unikatni i drugačiji od velike većine mirisa poznatih narodnim masama, a same esencije su vrhunske, pa ako želite nešto zaista drugacije, a kvalitetno, go for it!

Armando Rizzo

CIJENE: 
EDP : SPHINX  MAGIQUE ,  SPHINX INNOCENT, SPHINX  MYSTIQUE 50 ml - 770,00 hrk

EDP:  SPHINX ROSE 50 ml - 860,00 hrk
Giftbook MAIN ( 15 ml MAGIQUE+ 15 ml INNOCENT) -890,00 hrk

Giftbook ROMY( 15 ml ROSE + 15 ML MYSTIQUE) -940,00 hrk



Nadam se da smo vam uspjeli prenijeti dojam ovih divnih mirisa koje svakako vrijedi isprobati. Jeste li već posjetili FREYWILLE trgovinu ili tek namjeravate?


Oznake: , , ,