PHILIPS LUMEA PRECISION PLUS PRESTIGE UPDATE

Prije mjesec i pol najavila sam vam korištenje najnovijeg modela turbo poznatog Philips Lumea o čemu ste mogli čitati u ovom postu a vrijeme je da napišem i o svojim prvim dojmovima.
O IPL-u (intenzivno pulsirajuće svjetlo) sam puno pisala kroz razne postove no nije na odmet ponoviti kako je Philips Lumea uređaj za kućnu upotrebu koje djeluje na korijen dlake. Dakle, pripreme prije korištenja su slijedeće:
obrijati postojeće dlake, nikako ne čupati pomoću voska, depilatora ili šećerne paste. Stvar je u tome da dlaku morate "uhvatiti" u fazi rasta. Moja preporuka je iz iskustva da s tretmanom krenete dan-dva iza brijanja ali nećete pogriješiti ukoliko upotrijebite Lumeu odmah nakon brijanja.
Model  dolazi sa tri nastavka: za lice, bikini i noge, odnosno ostatak tijela pa ovisno koje se zone tretiraju, Za detaljne specifikacije, predlažem da posjetite Philipsovu stranicu na ovom linku .
Nakon odabira nastavka, pomoću prekidača na uređaju jednostavno prelazite po koži "bljeskajući" po dlačicama. IPL najbolje rezultate pokazuje kod osoba koje imaju debele i tamne dlake što ne znači da neće biti rezultata na svjetlim no vjerojatno će biti potrebno puno duže korištenje. Da se vratim na bljeskanje: prisutan je osjećaj laganog peckanja, posebno tamo gdje su dlačice najdeblje i najtamnije (u mom slučaju bikini) pa da vas ne zbuni zašto bljesak uređajem na nekim mjestima ne ostavlja nikakav osjećaj a na nekim lagano pecka.
Preporuka proizvođača je da se uređaj koristi svaka dva tjedna pa sam postupila prema uputstvima te nedjeljom, svakih 14 dana obavila tretman. Za tretman cijelog tijela, potrebno je izdvojiti vrijeme, posebno ako želite tretirati kompletno tijelo. Konkretno, moje vrijeme utrošeno na tretman izgledalo je ovako: jedna noga od zgloba do bikinija 15 minuta, bikini oko 2 minute, jedna ruka 10 minuta dok lice i pazuhe nisam tretirala iz razloga što trenutno nemam dlaka na tim mjestima.
Sveukupno, potrebno je oko sat vremena bljeskanja Lumeom jednom u 14 dana što smatram da svatko može pronaći za sebe jer niti jedna metoda depilacije nije posebno kraća, barem iz mog iskustva.


Obzirom na cijenu modela Precision Plus Prestige a koja iznosi 4099,00 kn mislim da je važno da objasnim razliku između ovog i ostalih, povoljnijih modela. Naime, Lumea Precision Plus obećava 140 000 svjetlosnih impulsa za koje kaže proizvođač da su dostatni za pet godina upotrebe dok Lumea Prestige nudi čak 250 000 impulsa čime ima puno duži vijek trajanja.
Za potrebe recenzije, napravila sam pokus na način da sam tretirala samo jednu nogu, jednu ruku te jednu stranu bikinija:

Vjerujem kako će daljnjim tretiranjem rezultati biti sve bolji. Prema mojoj procjeni najvidljiviji rezultati biti ćr u ljetnom periodu.
Česta pitanja koja mi postavljate u porukama glede ovog uređaja glase:
Što da radim s dlakama između tretmana; da li ih brijati ili ne? Naravno da ćete ih brijati, jer da bi Lumea i IPL tehnologija djelovala, ne smijete iščupati korijen no kako će dlake rasti između tretmana, doduše rjeđe i slabije, naravno da ih ne želite gledati stoga ih samo obrijte.
Čime namazati kožu nakon tretmana Lumeom? Najvažnije je da se nakon bljeskanja Lumeom ne izlažete suncu barem 24 sata a kožu obavezno štititi proizvodima sa SPF zaštitom što je uostalom, moja stalna preporuka. Neposredno nakon tretmana namažite kožu nekim umirujućim sredstvom, ja sam konkretno koristila sprej sa Aloe verom.
Prvi dojmovi su jako ohrabrujući, svakako tipkam update nakon nekog vremena, a do tada, pišite mi kakva su vaša iskustva s Philips Lumeom? Jeste li isprobali već IPL za kućnu upotrebu?

Oznake: , , , , ,