[USPOREDBA] SPF NOVITETI 2016.

Dolaskom sunčanijih dana i visokih temperatura, proizvod kojeg najčešće kupujemo svakako je onaj koji štiti od UV zraka. Kozmetički brendovi, svakog proljeća izbacuju novitete na police trgovina i sukladno tome, u današnjem postu vam donosim moja zapažanja nekih noviteta. Moram napomenuti za sve koji još ne znaju, moja koža je mješovita, osjetljiva te sklona crvenilu stoga volim lagane teksture koje ne iritiraju kožu.
A-Derma, ljekarnički brend, poznatiji po tome što sadrži zob u svom sastavu koja umiruje, ove godine je osmislio  inovativnu A-Derma  Protect liniju proizvoda za zaštitu od sunca koja koji nudi rješenje za sve tri razine štetnog sunčevog djelovanja na našu kožu. 
A-Derma Protect linija sastoji se od 4 proizvoda: FLUID za normalnu do mješovitu fragilnu koža odraslih, KREMA za normalnu do suhu fragilnu kožu odraslih, AD KREMA za kožu djece i odraslih sklonih atopiji te AH OBNAVLJAJUĆI LOSION nakon sunčanja za fragilnu kožu djece i odraslih.
A-Derma AD Protect
OPIS PROIZVODA: jedinstveni je proizvod za zaštitu od sunca namijenjen koži sklonoj atopiji. Ultra-sigurna formula (bez alkohola, parabena, parfema, oktokrilena, cinamata, fenoksietanola) odlične podnošljivosti koja je obogaćena emolijentnim kompleksom.
SASTOJCI:

CIJENA: 217,00 kn (150 ml)
MOJ OPIS I DOJAM: Ovaj proizvod, namijenjen je zaštiti atopične kože djece i odraslih i time jedinstven na našem tržištu jer zaista ne znam za niti jedan koji nudi zaštitu kože sklonoj atopičnom dermatitisu. Mirisa nema što je veliki plus kod osjetljive kože dok je tekstura srednje gusta i vrlo razmaziva. Na mojoj mješovitoj koži se upija u potpunosti kroz 10-tak minuta ne ostavljajući bijeli sloj ali ostavlja film na koži. Ne iritira, ne pecka niti koža svrbi nakon korištenja mada napominjem da ja nemam atopijski dermatitis ali imam jako osjetljivu kožu s rozaceom tako da mogu od srca preporučiti svim osobama s osjetljivom kožom. Isto tako obzirom da nije skroz fluidna, ne znam kako će se ponašati na jako masnoj koži, bojim se da će biti malo teška na licu ali u svrhu kvalitetne zaštite, taj dio bih oprostila. Odličan omjer količine i cijene.
A-Derma krema za normalnu i suhu kožu i A-Derma fluid za normalnu i mješovitu kožu
CIJENA: 108,00 kn (40 ml)
OPIS I MOJ DOJAM: Unutar A-Derma linije, postoje i posebni proizvodi samo za lice u formi kreme za suhu ili fluida za mješovitu kožu koji također sadrže umirujuće sastojke i visoku zaštitu. Za razliku od Protect AD proizvoda, ova dva imaju blag miris i po teksturi su vrlo slični, s time da se krema sporije upija dok fluid brže a kako sam vlasnica mješovite kože, naravno da je moj favorit iz ove linije fluid koji je ujedno i dobra podloga za puder.
DECLEOR HYDRA FLORAL FLUID SPF 30
OPIS PROIZVODA: lagana dnevna njega sa visokom zaštitom od UVA i UVB zraka, a preporuča se za sve tipove kože.
SASTOJCI: nažalost, na mojoj ambalaži nisu navedeni a nisam ih mogla pronaći na netu tako da ako netko ima tu informaciju neka slobodno javi.
CIJENA: 389,00 kn (50 ml)

MOJ OPIS I DOJAM: Decleor kao brend sam dosta isprobavala i ovo je moj prvi doticaj s proizvodom iz asortimana koji pruža SPF zaštitu. Iako se radi o fluidu, odnosno emulziji, tekstura nije u potpunosti tekuća već je srednje gustoće i lagane mazivosti. Miris je prilično jak i ne znam da li dolazi iz parfema ili iz nekog prirodnog sastojka no svakako je predivan osjećaj prilikom nanošenja na kožu. Miris se dugo zadržava na koži tako da osobama osjetljivim na mirise svakako preporučam da isprobaju tester. Ugodna je na koži, vrlo lagana te odlična podloga za makeup, a prema mojoj procijeni, najbolje funkcionira samostalno kod mješovite kože dok suhoj preporuka da ispod koriste neki hidratantni serum ili kremu.


Eucerin, također ljekarnički brend koji ima široku paletu proizvoda za zaštitu od UV zraka a usporedbu nekih proizvoda, mogli ste čitati u ovom postu, ove godine je izbacio novitet pod nazivom 
EUCERIN SUN CC KREMA SPF 50 (NIJANSA MITTEL)
OPIS PROIZVODA: Vrlo visoka UVA/UVB zaštita, lagana tekstura kreme za sve tipove kože. Dugotrajan mat efekt s pigmentima za ujednačavanje tena. Bez mirisa i parabena.
SASTOJCI:AquaButyl MethoxydibenzoylmethaneEthylhexyl SalicylateHomosalateAlcohol Denat,Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl TriazineCI 77891Butylene Glycol Dicaprylate/DicaprateEthylhexyl TriazoneGlicerinPolymethylsilsesquioxaneBehenyl AlcoholCetearyl AlcoholPhenylbenzimidazole Sulfonic AcidSilica Dimethyl Silylate,Sodium HyaluronateGliceretinična kiselina Glycyrrhiza Inflata Root ExtractSodium ChlorideTrisodium EDTACarbomerAcrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer,Xanthan GumSodium Stearoyl GlutamateDimethiconeMicaBenzyl Alcohol,PhenoxyethanolCI 77492CI 77491CI 77499
CIJENA: 135,00 kn (50 ml)

OPIS I MOJ DOJAM: Radi se o toniranoj kremi s visokom zaštitom spf 50 te postoje dvije nijanse svijetla i srednje tamna. Ambalaža je vrlo praktična i higijenska te pumpicom se lako dozira proizvod. U mom slučaju, potrebna su dva stiska pumpice kako bih prekrila cijelo lice i vrat jer je tekstura vrlo maziva a krema prilično pigmentirana. Na prvu, nijansa mittel odnosno srednje tamna nijansa izgleda jako tamno ali se lijepo prilagodi licu pa vjerujem da će se svidjeti velikoj većini žena, posebno jer je enutralna. Naravno, za one svjetlopute bolji je iozbor svijetlija nijansa. Prekrivanje je srednje, odnosno, ne prekriva sve nepravilnosti ali crvenilo i kapilarice na mom licu solidno prekrije pa nisam imala potrebu za dodatnim korektorom. Miris je ugodan, nema tipičan miris na plažu kao kod sličnih proizvoda a na licu se upija za nekoliko minuta ostavljajući srednje mat završnicu. Definitivno je kod masne kože potreban puder u prahu ili kamenu kao i u slučaju moje mješovite kože jer je moguće prosijavanje sebuma kroz nekoliko sati. Odlična krema za sve koji žele jednim potezom zaštitu i solidno prekrivanje s tim da preporučujem prije kupovine probu putem testera radi odabira nijansi.

VICHY IDEAL SOLEIL OBOJANA ZAŠTITNA KREMA 3 U 1 ZA ZAŠTITU OD TAMNIH MRLJA

OPIS PROIZVODA: istovremeno pruža učinkovitu zaštitu i trenutačno ujednačuje ten zahvaljujući univerzalnim mineralnim pigmentima. Iz dana u dan korigira tamne mrlje svojom obojenom formulom obogaćenom glavnim aktivnim sastojkom protiv tamnih mrlja (Phe-Resorcinol) te štiti od UVB/UVA zraka. Nemasna tekstura primjerena za svakodnevnu upotrebu zajedno sa svakodnevnom njegom ili umjesto nje. Nanosi se na lice, vrat i dekolte. 
SASTOJCI:

CIJENA: 150,91 kn (50 ml)


OPIS I MOJ DOJAM: Nova obojana Soleil krema nastavak je na odličnu kremu o kojoj sam pisala u ovom postu s time da ovim proizvodom ciljamo na tri segmenta: zaštita, prekrivanje i djelovanje na mrlje. Dolazi u jednoj nijansi i teksturi za razliku od Vichyeve obojane BB baršunaste kreme koja stiže u obliku kreme i fluida.  Tekstura je prilično gusta tako da je potrebna vrlo mala količina za jedno korištenje i prilično pigmentirana tako da će i ova kremica prekriti većinu nedostataka. Na licu je malo teža, posebno ako ste vlasnik mješovite ili masne kože tako da mislim da će upotrebom biti najsretnije osobe sa suhom kožom i to srednje do tamnijeg tena. Nijansa je srednje tamna i žućkasta, na licu izgleda toplo i daje lijep preplanuli izgled no ja sam konkretno još uvijek presvijetla za ovu nijansu tako da će pričekati dok ne uhvatim nešto boje. Ne iritira osjetljivu kožu ali kao kod svih proizvoda s visokim spf-om, treba pripaziti kod nanošenja blizu očiju. Preporuka ide svim tipovima kože osim kod jako masne.
OLIVAL SUN CREAM SPF 30
OPIS PROIZVODA: univerzalna hidratantna krema štiti lice i najizloženije dijelove tijela (vrat, ramena i ruke) od cijelog spektra UV-A i UV-B sunčevih zraka. Mineralni filter osigurava učinkovitu zaštitu, a prirodne komponente hrane, njeguju i pružaju dodatnu vlagu, te potiču jednoliko tamnjenje kože.
SASTOJCI:

CIJENA:  39,90 kn (50 ml)
MOJ OPIS I DOJAM: Olival je nedavno predstavio svoju proširenu  SUN liniju u kojoj se između ostalog nalazi ova krema. Tekstura je prilično gusta i teška, te se na mojoj mješovitoj koži upija kroz 10-tak minuta. Sastojci su vrlo hranjivi tako da ja osobno ne bih preporučila masnom tipu kože već više suhoj, dehidriranoj koži. Miris je ugodan, ne previše nametljiv te podsjeća na kakao i miris plaže.
NIVEA SUN PROTECT & REFRESH PROIZVODI ZA TIJELO
Ovog ljeta, poznati brend Nivea , svoju SUN obitelj proširio je s nekoliko proizvoda:
Protect&Refresh spf 20 i spf 30 losioni za sunčanje koji pružaju efekt hlađenja te Protect&Moisture spf 30, losion za sunčanje koji hidratizira i smanjuje rizik alergije na sunce.
CIJENA: oko 80 kn (200 ml)
MOJ OPIS I DOJAM: Prije svega, osvrnula bih se na miris proizvoda koji neodoljivo miriše na plažu i more tako da ih je pravi grijeh isprobavati na zagrebačkom vrućem asfaltu jer gdje sam god prošla, svatko je uz mene uzdahnuo "ja bih na more" :D Uglavnom, losioni Protect&Refresh su lagani, nemasni i brzoupijajući proizvodi koji doista lagano hlade kožu a taj efekt je vjerujem, puno jači prilikom sunčanja kada je i koža toplija. Protect&Moisture losion je s druge strane nešto gušće teksture i nijansu teže mazivosti i upijanja. Njegova namjena je da istovremeno štiti i hidratizira te u tom segmentu odlično radi svoj posao. Vjerujem da će se ove plave bočice naći na mnogim ručnicima ovog ljeta. Losioni su namjenjeni zaštiti tijela te ne bih preporučila korištenje na licu već tamo upotrijebite proizvode namijenjene koži lica i vrata.
URIAGE BARIESUN PROIZVODI 
Detaljnu usporedbu možete pročitati na ovom dok mnoge usporedbe i recenzije koje sam pisala, možete pročitati na ovom i ovom  linku.

Jeste li već izabrali svoj zaštitni proizvod ili tek krećete u potragu?

Oznake: , , , , ,