USPOREDBA ULJNIH MJEŠAVINA

Ulja i njihove mješavine, posljednjih su godina postala pravi hit te danas skoro da ne postoji brend koji u svom asortimanu ne nudi svog konja za utrku.  Ja osobno jako volim ulja te sam o njima puno tipkala kroz postove  a danas vam donosim usporedbu nekoliko uljnih mješavina na našem tržištu.

BIOBAZA LIFT-IT-UP ULJNI SERUM
OPIS PROIZVODA: Koncentrat na bazi ekstrakta sjemenki peršina, osam dragocjenih, prirodnih ulja i vitamina E prava je riznica antioksidativnih sastojaka koji njeguju kožu i sprečavaju nastanak bora.
Hranjivi kompleks koži lica pruža optimalnu zaštitu, regenerira je te joj daje zdrav sjaj i svjež izgled. 
SASTOJCI:

CIJENA: 89,90 kn (100 ml)
MOJ DOJAM: Ova mješavina ulja ima lijep sastav ali prikladan za suhu ili normalnu kožu jer prevladavaju ulja koja se sporije upijaju a može biti komedogeno kod osoba sklonih začepljivanju pora. Nisam pronašla informaciju da li se radi o hladno prešanim ili rafiniranim uljima no moja pretpostavka je da se radi o hladno prešanim jer zaista nisam još čula da netko rafinira ulje boražine. Kad smo kod boražine, drago mi je da je neki brend uvrstio ovo fantastično ulje koje je izuzetno značajno u borbi protiv dermatitisa, psorijaze i svih ostalih kožnih problema.
OLIVAL ZLATNO ULJE SMILJA
OPIS PROIZVODA: Zlatno ulje smilja preporučuje se za intenzivnu prehranu kože jer može nadomjestiti njegu lica dnevnom ili noćnom kremom. U uljnoj podlozi jako se dobro iskorištavaju efekti eteričnog ulja smilja i njegov anti age učinak.  Sadrži 7 prirodnih ulja: jojoba,argan, neven, maslina, badem, ruža, sjemenke marelice, eterično ulje smilja Dubinski hidratizira ,štiti i  hrani kožu lica,vrata i dekoltea, pomlađuje i ublažava bore, smilje ima prirodni anti age učinak, obnavlja kožu i usporava starenje, čini kožu glatkom i mekom,  ne masti kožu i lijepo se upija.
SASTAV:
CIJENA: 129,90 kn (15 ml)
MOJ DOJAM: Ova mješavina namijenjena je borbi protiv znakova starenja. Izbor ulja također upućuje na proizvod namjenjen suhoj koži no u sastavu postoje pojačivači apsorbcije tako da se brzo upija pa je time pogodno za skoro sve tipove kože osim jako masne. 
ADRIA SPA SUHO ULJE
OPIS PROIZVODA: Njegujuća kombinacija ulja lješnjaka,  eteričnog ulja smilja, gospine trave, slatkog badema, makadamije, uljnog ekstrakta bršljana i vitamina E za njegu tijela, kose i noktiju. Višenamjensko ulje ima hranjivo i regenerativno djelovanje te je ugodnog mirisa.

SASTAV:

CIJENA: 59,90 kn (50 ml)
MOJ DOJAM: Ova mješavina zapravo je univerzalno ulje za cijelo tijelo uključujući i kosu. Također radi pojačivača apsorbcije brzo se upija no moram naglasiti da je mješavina prilično komedogena i ja osobno ne bih koristila na licu. Sviđa mi se miris koji je vrlo ugodan i nenametljiv a većinom ga koristim za kosu i tijelo ili radim kupke u koje dodam nekoliko kapi.
BIO OIL
OPIS:Ovo ulje također može prevenirati nastajanje strija kod trudnica, tijekom rasta ili naglog povećanja tjelesne težine, a s obzirom na to da nadomješta prirodnu vlažnost kože preporučuje se i kao preparat koji će spriječiti dehidraciju kože i njeno preuranjeno starenje.
 Jedinstvenim ga čini revolucionaran sastojak PurCellin OilTM koji omogućuje brzo upijanje u dublje slojeve kože i nakon kojega na koži ne ostaju masni tragovi. Ulje je kombinacija prirodnih ulja lavande, nevena, ružmarina i kamilice koji su bogati vitaminima A&E. Jedinstvena formula Bio-Oila pomaže u poboljšanju strukture kože, a ujedno i usporava preuranjeno starenje kože.
SASTAV: 


CIJENA: 89,90 kn (60 ml)
MOJ DOJAM: O Bio Oil-u, pisala sam u ovom postu tako da ponavljam kako se radi o najmanje prirodnoj mješavini od svih u postu. Iako ja osobno ovo ne bih nikada koristila za lice, mogu shvatiti da je mnogima ugodan osjećaj na koži, posebno suhoj no jako sam skeptična oko djelovanja na ožiljke i strije osim u smislu prevencije istih.
NIKEL ULJE NOĆURKA
OPIS:100% prirodan koncentrat za dehidriranu kožu s BIO noćurkom, pasiflorom, jojobom, slatkom narančom, ružmarinom i E vitaminom iz pšeničnih klica. S nekoliko kapi ovog koncentrata vaša će koža postati navlažena, baršunasto meka i blistava.
SASTAV:


CIJENA: 99,90 kn (30 ml)
MOJ DOJAM: Za početak moram naglasiti da je biljno ulje nočurka prekrasno i jako korisno ulje, posebno kod jako osjetljive kože. Međutim, ovaj proizvod nije ulje noćurka već mješavina raznih ulja u koja je dodan noćurak u nažalost, vrlo malom postotku. Nemam informaciju radi li se o hladno prešanim ili rafiniranim uljima i po osjećaju na koži, također bih ga preporučila suhoj koži.

Niste se pronašli u ovim proizvodima? Recenzije mnogih mješavina ulja možete pronaći na blogu klikom na ovaj link. Također, predlažem da pročitate post o biljnim uljima (klik) te pokušate napraviti svoju kombinaciju što ako mene pitate je u konačnici najbolji izbor jer sami birate ulja za svoj tip kože, kupujete hladno prešana, kvalitetna ulja i samim time dobivate najbolje za svoju kožu.

Volite li uljne mješavine? Koji su vaši favoriti?



Oznake: , , ,