AVENE HYDRANCE OPTIMALE TONIRANA KREMA I MOZAIK PUDER

Ukoliko ste vlasnici osjetljive kože, vjerujem da ste do sada isprobali barem jedan proizvod iz Avene Eau Thermale asortimana. Ako mene pitate, mislim da ne postoji proizvod ovog brenda kojeg nisam imala ili probala što me ne čudi jer u asortimanu se može pronaći proizvodi za svako stanje ili tip kože. 
Kada imate osjetljivu kožu i nedostatke koje treba prekriti onda definitivno odabir kozmetike a posebno pudera kreće u ljekarnama i specijaliziranim mjestima. 
Avene je nedavno proširio svoj asortiman s dvije inovacije: Hydrance Optimale hidratantnu njegu za ujednačavanje tena te novi proizvod iz linije Couvrance, Prirodni sjaj mozaični puder za prikrivanje nepravilnosti svake, pa i najosjetljivije kože a danas vam donosim svoj dojam noviteta. 


Hydrance Optimale hidratantnu njega za ujednačavanje tena lagana verzija
OPIS PROIZVODA: Novi nježno obojeni proizvodi Hydrance Optimale ujednačavaju ten i osiguravaju dugotrajnu i dubinsku hidrataciju istovremeno pružajući trostruko djelovanje:
§  dugotrajna hidratacija, ujednačavanje tena i zaštita od sunca i slobodnih radikala.
   Hydrance Optimale hidratantna njega za ujednačavanje tena dolazi u dvije teksture: bogata je namijenjena suhoj do vrlo suhoj dehidriranoj koži, naročito onda kada koža izgleda umorno, bez zdravog sjaja, dok je lagana namijenjena hidrataciji normalne do mješovite dehidrirane i umorne kože bez sjaja.
 TEKSTURA, NIJANSA, PREKRIVANJE: Radi se o laganoj, fluidnoj teksturi koja se lako razmazuje i vrlo brzo suši na koži. Nijansa je prilično ružičasta s laganom primjesom brončane i nije jako pigmentirana. Dakle, ova krema neće prekriti nesavršenosti na licu već će ujednačiti ten što meni osobno u ovom trenutku odgovara jer nemam trenutno posebnih "podstanara" na licu osim mojih ustaljenih kapilarica koje ova krema lijepo prekrije. Naravno, za podočnjake koristim poseban korektor a kako piše u uputstvima, ova krema se ne nanosi oko očiju. Jedan od razloga je finiš koji ostavlja na licu a isti je prilično mat i nekako suh pa iako ova obojana krema hidratizira, na mješovitoj i normalnoj koži preporučujem prije upotrebe obojane kreme, nanošenje  hidratantnog seruma ili hidratantne kreme, dok je drugi razlog SPF 30 koji može iritirati oči tako da se zadržite na licu i vratu. Na masnoj koži samostalno odlično funkcionira (isprobano na mojoj sestri s izrazito masnom kožom) iako ni takvom tipu nije na odmet hidratantni serum jer kako kaže Avene, ova tonirana krema "zaključava" vlagu na licu tako da što više vlage, tim bolje, posebno ljeti.  Osvrnula bih se na nijansu pa iako možete birati dvije teksture tonirane kreme (light i riche), nijansa je samo jedna koja će odgovarati većini osoba, osim izrazito svijetlim tonovima kože. 



SASTAV:

     CIJENA: 149,41 kn (40 ml)


         Couvrance mozaični puder nijansa Natural Glow

  OPIS PROIZVODA: Couvrance mozaični puderi dolaze u tri inačice: Prozračni, Prirodni sjaj i Brončani mozaični puder. Prilagođeni su svim tipovima osjetljive kože, a na koži ostavljaju svilenkast završni sloj dajući joj svjež i zdrav izgled. Puderi ne sadrže parabene, parfeme ni konzervanse, a postojanost je zajamčena, budući da su sve tri inačice otporne na vodu i znoj.
  SASTAV: 


 NIJANSA I EFEKT: Mozaični puderi iz asortimana Avene nisu mi nepoznanica te sam prije nekoliko godina imala obje verzije: Prozračni koji je potpuno proziran na koži a namjena mu je fiksiranje tekućeg pudera. Brončani  je za moj ten bio pretamni tako da sam ga koristila kao bronzer. Medjutim Avene je uveo i novu nijansu Natural Glow, odnosno prirodni sjaj. 
 Mozaik puder sadrži više nijansi s naglaskom na roze nijanse koje zapravo pružaju sjaj koži tako da je ova verzija Mozaika-a zamišljena kod koža koje nemaju svog prirodnog sjaja, izgledaju umorno i sivo. Rozi pigmenti podižu svaku kožu a posebno kožu koja ima tamnije dijelove poput podočnjaka, mrlja i tamnijih dijelova na licu. Međutim, ovaj proizvod ne služi prekrivanju navedenih dijelova već je zamišljen kao nešto čime ćete u trenu postići svjež, zdrav izgled. Način korištenja je jednostavan, širokim kistom prelazite po plohi pudera kako bi se sve nijanse pomiješale, otresete kist kako bi maknuli višak proizvoda te kistom prelazite po licu preko dnevne kreme, tonirane kreme ili pudera.  Kada smo kod sjaja o kojem vam pišem, moram naglasiti da puder nema shimmer niti ikakve svjetlucave čestice već kombinacijom boja daje prirodan zdravi sjaj licu.
  Nijansa koja se postiže miješajući sve ove boje unutar pudera je vrlo prozračna te ne možete pretjerati količinom jer zaista ne ostavlja pigmentiranu boju već upravo kako kažu, sjaj s nježnim ružičastim odsjajem; po mojem mišljenju doista za sve tonove kože no kod jako svijetle može poslužiti kao rumenilo dok kod maslinaste, tamne kože odlično radi posao highlitera. Isto tako, dobro funkcionira i kao sjenilo za kapke za sve koji vole prirodan look.  Moram naglasiti da je ovaj proizvod završni korak kod šminkanja te nemojte zaboraviti da je ispod njega potrebna hidratantna krema jer u suprotnom može istaknuti suhe dijelove na licu. Mirisa nema, na koži je ugodan no žao mi je da se u sastavu nalazi talk (klik) tako da ga ja osobno preporučujem koži koja nije sklona začepljivanju pora. Veliki plus je otpornost na vlagu (znoj, sebum, kiša koja vas uhvati) tako da slobodno špricajte termalnu vodicu tokom dana, koju vjerujem mnogi od nas nose u torbicama.


  CIJENA: 156,87 kn (9 gr)
  *PR PROIZVODI

Koristite li Avene proizvode? Kako vam se sviđaju noviteti?






















§  


Oznake: , , , , ,