[RECENZIJA] SCHOLL VELVET SMOTH SET ZA NJEGU NOKTIJU


Rijetke su sretnice koje imaju prirodno lijepe i uredne nokte, a nokti su, između ostalog, i veliki pokazatelj njege i zdravlja.

Spadate li u onu drugu kategoriju, tzv. običnih smrtnika, koji moraju potrošiti nešto vremena i truda kako bi svoje nokte doveli u red, danas onda imam nešto upravo za vas!

Nedavno sam dobila na testiranje uređaj za oblikovanje noktiju na rukama i stopalima: Scholl Velvet Smoth - kojeg sam najavila u ovom postu, pa je došlo vrijeme za moj konačni dojam.

Scholl Velvet Smooth™ je set za njegu noktiju pomoću kojeg se njega provodi u tri koraka: turpijanje, zaglađivanje i poliranje. 


U pakiranje su uključene tri različite brusne glave, a koje se jedna za drugom mogu jednostavno umetnuti u uređaj, i koristiti pri dvije brzine. 

U praktičnom smislu to znači da se oscilirajuće glave izmjenjuju jedna za drugom, na način da se prvo koristi glava koja nosi brojku jedan, te se pomoću dvije brzine oblikuju noktići! 

Kao početnik, najprije sam započela slabijom brzinom, no nakon malo prakse, vrlo brzo sam sve radnje obavljala drugom brzinom. 


Osvrnula bih se na glavu broj jedan koja je najgrublja od svih (koje dolaze u paketu), pošto sa njom činimo najvažniji korak - svidjelo mi se što nije pregruba, pošto su moji nokti zaista jako tanki, pa ih pregrube rašpšice vrlo brzo "izlistaju." Također mi je drago da je Scholl ovim setom najviše mislio na prirodne nokte, jer na gelovima i umjetnim noktima, najbolje funkcioniraju grube alatke, koje istovremeno nisu frendly prema prirodno slabim noktima.
Glava broj dva služi za zaglađivanje (buff) noktića. Praktično se koristi nakon koraka broj jedan, pa kada ste lijepo oblikovali nokte, drugim nastavkom zaglađujete rubove i površinu pomoću ove, izuzetno nježne glave uređaja. Meni osobno ova glava radi prilično dobar posao jer moji nokti imaju kratku ploču. i istovremeno nejednaku površinu, te grube rubove, pa ovim postupkom potpuno zagladim i odmastim površinu nokta. 
Završni korak svake manikure, pa tako i ovog seta, poliranje je koje se vrši pomoću glave broj tri. 
Radi se o najfinijoj površini glave od svih nastavaka iz seta kojom se jednostavno prelazi po površini do željenog sjaja. Inače, poliranje je moj najdraži korak u manikuri i posjedujem puno manualnih proizvoda za poliranje, što iziskuje puno vremena, tako da je pomoću ovog uređaja postupak brz, te nokat u kratkom roku postaje sjajan
ZAKLJUČAK: Scholl Velvet Smooth™ Set za njegu noktiju je vrlo praktičan i koristan uređaj. Obzirom da se radi o dimenzijama nešto većih od, npr. flomastera, također ne zauzima puno mjesta među stvarima - tim više što nema žica i punjača, jer radi pomoću baterije, a koju dobijete sa uređajem. 
Koliko traju glave, to ovisi o tome koliko ćete učestalo koristiti sam aparat, ali za sada mogu reći da sam set koristila oko petnaest puta, i glave su još sasvim upotrebljive, te nema potrebe za mijenjanjem, no svakako ću u budućnosti napisati update oko trajanja i mijenjanja glava, a koje se mogu kupiti i zasebno.
Sada, kada sam vam natipkala moj dojam uređaja, osvrnula bih se i na Scholl Nail Care Oil.  
Nakon manikure, svaki profesionalac će preporučiti ulje za njegu koje se koristi na svakodnevnoj bazi; kako bi nokat i kožica oko njega postali i ostali elastični, i njegovani. Sukladno tome, Scholl je dakle mislio i na ovaj segment, te u svoju ponudu uvrstio svoju verziju tzv. ulja za nokte. 

Nail Care Oil koristi se kao lak za nokte, te se pomoću aplikatora jednostavno premaže ploča nokta i zanoktice, i nježno utrlja do potpunog upijanja. Ukoliko niste znali, zanoktice su upalni proces na korijenu nokta, nastale pucanjem orožnjelog dijela kože na noktu, a kada se to dogodi, nikako se ne smije rezati, već samo njegovati i potiskivati. 
Moja kožica oko noktiju npr. je moja slaba točka, i zaista često izgleda neuredno i suho, te sam ovisna o mazanju iste kako bi izgledala meko i zdravo.  Schollovo ulje se jako brzo upija, no napominjem da je moja koža jako suha, tako da nisam primorana trošiti dragocjene minute kako bi se potpuno upilo. Dakle, odlično njeguje, što ne čudi, obzirom da su u sastavu prava biljna ulja koja duboko prodiru i njeguju, a uz to jako lijepo miriši!
Prilikom korištenja, vrlo je bitna kontinuiranost, i dosljednost, što je individualno; u mom slučaju, svakodnevno - dok nekome sa boljim stanjem noktiju nekoliko puta tjedno. 
U svakom slučaju, korisna i kvalitetna nadopuna setu za njegu noktiju, te od mene topla preporuka.
Za kraj, fotografije mojih, nazovimo noktiju, prije korištenja seta i ulja, te nakon korištenja.

Cijena Velvet Smooth™ seta iznosi 299,99 kuna dok Velvet Smooth ulje za njegu noktiju košta 59,90 kuna (7 ml) a kada se zamjenske glave za njegu noktiju istroše, moguće je kupiti po cijeni od 74,90 kuna.



Prepuštate li manikuru i pedikuru profesionalcima ili radije to obavljate u miru svoga doma? Kako vam se svidio ovaj uređaj?

Oznake: , , , ,