KAKO IZABRATI PROIZVOD ZA ČIŠĆENJE LICA

Da nema pravilne njege kože bez kvalitetnog i temeljitog čišćenja svima nam je nadam se jasno jer badava kreme, serumi i ostala čudesa ako koža nije dobro očišćena. Kad smo kod toga, moram napisati da sam šokirana činjenicom koliko  svakodnevno čujem i pročitam da žene ne čiste lice. Naime, u svakodnevnoj komunikaciji kada me pitaju za savjet, prvo od pitanja koje postavim je ono kako se čisti koža. Odgovori "ne čistim ničime", "umijem se i gotovo", "čistim kada se sjetim" i slični jednostavno me motiviraju da savjetujem i educiram prvenstveno oko pravilnog čišćenja.
Proizvoda na tržištu je vrlo mnogo i kako odabrati ono najbolje za sebe? Prije svega, sjetimo se nekoliko činjenica:

Kako izabrati proizvod za čišćenje? 
Čišćenje kože je individualno kao uostalom sve na ovom svijetu i nemojte se obazirati na uputstva i pravila, već svojim osjećajem. Na primjer, ja se volim umivati gelovima, te volim onaj osjećaj "škripavosti" nakon umivanja što ne znači da će drugome takav osjećaj odgovarati.
Najvažnije je da nakon čišćenja koža nije isušena i da ne zateže, odnosno da nemate osjećaj da biste se odmah namazati kremom kako bi vratili vlagu. Koža nakon čišćenja također ne smije biti crvena ili iritirana već nježno ružičasta što je znak da ste potaknuli cirkulaciju u koži.

Masna koža obično zahtjeva gelove ili pjene dok kod suhe i osjetljive najbolji su izbor nježna sredstva poput losiona, mlijeka i nježnih gelova namijenjenim takvom tipu kože jer suhu kožu zateže većina gelova za umivanje.
Da li vam je potrebno više od jednog sredstva za čišćenje, to ovisi samo o vama i vašem osjećaju i naravno budžetu. Ja osobno uvijek imam nekoliko čistaća jer jednostavno moja koža nije uvijek jednaka. Ljeti se prilično čepe pore i masti, dok je zimi puno osjetljivija, pa sukladno promjenama mijenjam proizvode što bih od srca i vama savjetovala: slušajte potrebe svoje kože i na taj način birajte proizvode. Kvalitetno čišćenje kože, korak je do lijepe i zdrave kože što ne znači da mora biti skupo ili trajati više od nekoliko minuta dnevno.

Jeste li pronašli svoj savršen proizvod za čišćenje? Čistite li kožu temeljito ili zanemarujete taj korak?

Oznake: , , ,