ARGANOVO ULJE MELVITA

O uljima sam napisala toliko postova i drago mi je da je napokon stiglo na red jedno od mojih najdražih ulja: arganovo.
Toliko puta sam se uvjerila u njegovu djelotvornost i toliko puta preporučila da mi je drago da uz recenziju današnjeg proizvoda mogu napisati i moja dugogodišnja iskustva o korištenju istog.
Arganovo ulje dolazi iz Maroka i bitno je kada ga kupujete da provjerite sastav, odnosno da u sastavu piše da je čisto poput ovog. Nažalost, danas svi zovu arganovim uljem razne mješavine pune silikona i parfema, a to nije ono o čemu pišem.
Melvita je poznata po certifikatima Ecocert i drugima tako da je definitivno jedan od onih brendova u čija ulja nema sumnje.
OPIS PROIZVODA: Organsko ulje s certifikatima ECOCERT BIO i EFT dobiveno je prvim hladnim prešanjem plodova marokanskog drveta Argan (Argania spinosa). Ima moćna obnavljajuća svojstva i tradicionalno se koristi za regeneraciju i umirivanje kože.

MOJ DOJAM I NAČIN KORIŠTENJA: Arganovo ulje je mnogima poznato i vjerujem da ste se već uvjerili u njegovu moć regeneracije i usudila bih se napisati da je ovo ulje jedno od najjačih anti-age ulja. Doslovno kada ga nanesete navečer prije spavanja, ujutro možete primjetiti kako je koža zategnuta i blistava. Ja osobno ulja najviše koristim u hladnijim mjesecima, te ih kombiniram međusobno, a više o kombinacijama, pisala sam u ovom postu.
Arganovo ulje se nanosi na čistu, vlažnu kožu doslovno u kapima. Možete ostaviti kožu lagano vlažnom nakon umivanja ili ju poprskati hidrolatom o kojima sam pisala ovdje i potom nanijeti ulje. Koliko je kapi potrebno to je ovisno o koži; na primjer moja je mješovita i dovoljno mi je tri do četiri kapi za cijelo lice, vrat i dekolte. Nakon ulja ne koristim kreme za lice, ali i taj dio je individualan. Koža koja je jako suha, naravno da nakon ulja može nanijeti hidratantnu kremu dok kod masnih i mješovitih koža, ulje je sasvim dovoljno. Arganovo ulje je na mojoj koži komedogeno, odnosno hoće mi počepiti pore i uzrokovati prištiće ali ga se zato ne odričem već miješam s nekomedogenim uljima (lješnjak, avokado ili jojoba) u omjeru 50:50. Što se tiče komedogenosti, moram naglasiti da je isto individualano. Na primjer, nekome s masnom kožom može savršeno odgovarati dok nekome sa suhom nikako ali predlažem da se malo poigrate te ga miješate s ostalim uljima kako biste pronašli savršenu kombinaciju jer je zaista šteta ne uživati u tako djelotvornom blagu. Također, argnovo ulje koristim i kao tjednu masku na način da ga nanesem obilno na lice, vrat i dekolte te ostavim 20 minuta i isperem (ispirem ga iz razloga što je meni osobno komedogeno ali naravno da ga možete ostaviti na koži a višak ukloniti papiranatom maramicom).
Osim za lice, arganovo uje koristim i za kosu kao pakung. Napravim mješavinu argana i avokada te nanesem nedjeljom kada obično imam najviše vremena na kosu te nakon nekoliko sati isperem. Argan vam je odličan i za tjeme, pogotovo za one koji imaju problema sa suhim vlasištem a kažu da djeluje i kod ispadanja ali taj dio nisam primjetila. 
Melivitino arganovo ulje kako sam napisala je čisto i još k tome organsko što je naravno, dodatni plus. Nema nikakav miris što je vjerojatno rezultat postupka dezodoriranja kojim se vadi miris ulju ali njegova svojstva ostaju netaknuta. Za informaciju, arganovo ulje ima težak miris, nekome ugodan ali većini osoba neugodan tako da je meni osobno drago da Melvitino nema tog karakterističnog mirisa od kojeg vjerojatno nikome ne bih bila privlačna. Šalu na stranu, ovo je odličan proizvod i nešto što definitivno vrijedi imati u kolekciji, a posebno ako ste ljubitelj čistih biljnih ulja.
CIJENA: 159,90 kn (50 ml) u Muller trgovinama ili putem web shop-a.

Koristite li arganovo ulje? Koji su vaši načini upotrebe?

Oznake: , , ,