TOP PROIZVODI LJETO 2016.


Iako ljeto još traje, vrijeme je da podijelim sa vama proizvode koje sam najviše koristila i voljela posljednjih mjeseci. Ljeto je bilo zaista pakleno i lagala bih kada bih rekla da sam koristila puno stvari jer nisam. Sparina i obilno znojenje nisu dozvoljavali uobičajeno mazuckanje i šminkanje no krenimo redom:
Tuširanje, depiliranje i njega tijela su vjerujem bile kod svih omiljene aktivnosti. Ljeti je koža posebno suha i dehidrirana jer je izložena soli, znoju i čestom pranju tako da sam ovo ljeto izdvojila samo proizvode nakon kojih moja koža tijela nije "škripala" od suhoće i dehidriranosti. Prije svega, izdvojila bih povoljne sapune Pur de Marseille o kojima sam pisala u ovom postu. Odličan odnos cijene i kvalitete, ne isušuju i još su tome multifunkcionalni: perem njima sve, od ruku, tijelo do kozmetičkog pribora. Nivea tuširalice pokazale su mi se i ranije odličnima, a Shower&Shave definitivno favorit kada je nastupala britvica jer super zamjenjuje pjenu za brijanje, a istovremeno pere. Kožu tijela mazala sam Eucerinovim pH5 losionom za tijelo jer jednostavno ne podnosim premasne proizvode i one koji čepe pore iz razloga što me ljeti napadnu prištići po dekolteu i leđima kojima je uzrok pretjerano znojenje i naravno, sunce. Kad smo od toga, razmišljala sam kako srediti te sitne prištiće pa sam u tu svrhu kupila Dermalogica All over tonik koji je u sprej formi pa je lako posprejati  leđa koja je teško dohvatiti rukom. Ovaj tonik je inače namijenjen tinejđerima i problematičnom licu, sadrži salicilnu kiselinu i hamamelis tako da sam koristila isključivo navečer, te se pokazao odličnim za saniranje tih dosadnih prištića na tijelu. Piling tijela je važan ljeti i u tu svrhu najdraži mi je bio prirodni piling sa smiljem Elvistra čiju detaljnu recenziju možete pročitati ovdje. Veliki bijeli sprej kojeg vidite na fotki je Aloe First brenda Forever Living koji me moram priznati spasio nakon raznih ljetnih iritacija. Koristila sam ga nakon uboda komaraca i općenito za osvježenje i smirivanje kože. 
Kod njege lica svašta sam probala ali zadržala se na svega nekoliko proizvoda:
Kod mene je uvijek pravilo: duplo čišćenje lica što znači da prvo Dermalogica Ultracalming clenaserom uklonim makeup i ostatak nečistoća, a potom se umijem. Ovaj cleanser meni otopi apsolutno sve, od vodootporne šminke do vodootpornih SPF proizvoda ali jednostavno se moram i dodatno umiti gelom. Ovog ljeta najviše sam koristila Avene Cleanance gel za umivanje koji nije baš za moj tip kože (mješovita) već za masnu, ali ljeti se ionako pojačano mastim tako da je dobro odradio svoj posao. Prala sam  njime i dekolte jer je antibakterijski. Kupila sam ovo ljeto i Cosmelovu umivalicu s 8,5 % AHA kiselinama jer sam ga imala davno pa sam se htjela malo prisjetiti učinka. Moram naglasiti da se koristi isključivo navečer i lijepo otopi sebum i nečistoću sa lica ali ne smije na područje oko očiju niti ima pretjerani učinak glede svojstva AHA kiselina. Ne možete očekivati neko izbjeljivanje ili tome slično što se već očekuje od voćnih kiselina već samo dobro otapanje nečistoća s kože. Umjesto tonika koristila sam ponovo jedan proizvod s Aloe verom (koju moja koža obožava) odnosno Aloe Activator by Forever Living u kojeg sam i miješala omiljeni enzimski piling Daily Microfoliant (recenzija) i upravo ta kombinacija me spasila dosadnih mitesera. 
Njegu lica sam pojednostavila što je više moguće pa sa nezaobilaznom SPF zaštitom (koju sam i ove godine najviše testirala) zadržala sam se na Avene Cleanance emulziji (recenzija) jer je najmanje čepila moje pore, potom Uriage Bariesun gelasto mlijeko (recenzija) kojim sam mazala ostatak tijela te Dermedien DD krema (recenzija) koja je ujedno poslužila i za one dane kada mi se nije koristio puder. 
Ispod SPF krema koristila sam samo par kapi seruma i to Filorgine Perfect+(recenzija) ako mi je lice bilo baš jako masno ili Time Zero o kojem vam tek planiram tipkati. Isto tako, za okoloočnu njegu koristim trenutno Filorginu Optim-eyes o kojoj sam čitala mnoge hvalospjeve, a svoj dojam također uskoro tipkam. Ljeti moje osjetljivo lice zaista poludi kao da imam valunge: napada me crvenilo, prištići, akne, a niti moja rosacea nije potpuno cool.  U gornjem lijevom uglu vidite bijelu kutijicu u kojoj se nalazi krema s salicilnom kiselinom, specijalno napravljenoj za mene od strane stručnjaka, a njom se mazala svoje gadove na licu koji su ljeti neizbježni. Moram priznati da aknu lijepo posuši i ubrza proces zacjeljivanja no kao kod svih BHA, koristila sam isključivo navečer i to lokalno na aknama.
Kod maski za lice, najčešće sam koristila Avon Hydra Recovery jer zaista pruža pravu ljetnu, osvježavajaću vlagu bez osjećaja masnoće, mada sam često morala staviti i duplu količinu. Odlično radi i na rukama koje su mi ljeti isušene pošto češće lakiram nokte.
Posljednjih mjeseci sam puno manevrirala s bojom kose što je rezultiralo suhom, slamastom kosom koja zahtjeva posebnu hranjivu njegu. Osim biljnih ulja kojima kada imam vremena (nažalost, rijetko) napravim pakung, ovo su moji ovoljetni svakodnevni favoriti: Kevin Murphy Angel Wash i Rinse o kojima ću vam uskoro pisati, Keune piling za kosu, Botugen maska za kosu i fantastično Balea mlijeko za kosu. Ova mala tubica Aveda je dar od prijateljice, a radi se o tretmanu za jako oštećenu kosu i moram priznati da mi se toliko svidjelo da razmišljam naručiti full size.
Poput mnogih žena, volim proizvode sa šljokicama koje naglašavaju kožu, ali ne volim osjećaj masnoće tako da sam ovog ljeta najviše koristila Essence Beach glow fluid (recenzija) i The Body Shop šljokice o kojim sam tipkala ovdje i veselim se što je ljeto samo radi ovakvih proizvoda. St Tropez pjena za samotamnjenje (recenzija) je nešto što povremeno koristim kako bih postigla tamniji izgled, zatim odličan BlanX (recenzija) i neizostavna krema za stopala s puno Uree obzirom da su stopala ljeti otvorena a samim time se koža brže suši i otvrdnjava.

Što se tiče make-up-a, isprobala sam veliki broj proizvoda i ponovo se zadržala na svega nekoliko njih. Prije svega, puder, a posebno ljeti kod mene dolazi u obzir isključivo mineralni Jane Iredale (recenzija) kojeg koristim više godina tako da u tom segmentu nisam puno istraživala niti mijenjala. Volim bronzere, ali ne iz razloga kako bih njima konturirala lice već više kako bih dodala toplinu licu i fejk izgled "opalilo me sunce" tako da sam ovog ljeta najviše koristila Vichyev Teintideal, Avonove brončane perle i Golden Rose koji doduše ima šljokice što meni nimalo ne smeta. Kad smo kod blješćećih proizvoda, isti su neizostavni i na licu, pa u posljednjih mjeseci najviše sam koristila predivan Bobi Brown highliter u četiri nijanse. Žao mi je da njegovu ljepotu ne mogu uhvatiti fotićem i pokazati vam kako prekrasno izgleda na licu i kapcima. Rumenila sam birala ružičasta i koraljna tako da mi je paleta Blush Artrist by Catrice poslužila savršeno, moram naglasiti da sam jako  zadovoljna kako su postojana na licu na visokim temperaturama. The Balm paleta je bila ubod ljeta. Ulovila sam ju na 50% sniženju i zaista volim taj brend što radi sastava što radi nijansi koje se nalaze u paleti. Recenzija ide uskoro. Maskare sam najčešće koristila vodootporne i to Reviderm i Lancome koje su se pokazale odličnima na visokim temperaturama dok olovku za oči trenutno koristim Dr Hauscka u srednje smeđoj nijansi. Nije baš vodootporna ali izdrži na waterline-u koliko mi treba (cca 4-5 sati). Mazalice za usne najčešće koristim ružičaste, koraljne i  sjajne teksture tako da su u torbi najčešće stanovali Jane Iredale sjajilo u nijansi Rapsberry i Avon Shine Burst ruževi (recenzija).
 Lakovi za nokte koje sam najviše voljela ovog ljeta.

Za kraj, mirisni trojac koji će obilježiti ovo ljeto: Nuxe Prodigieux le parfum (recenzija), Versace Eros (recenzija) i Missoni EDT za kojeg vam dugujem detaljniju recenziju.

Ovo bi bili proizvodi koje sam najviše voljela ovog ljeta, pišite mi od čega se vi niste razdvajali? Dijelimo li kojeg favorita?


Oznake: , , , , ,