DERMALOGICA PHYTO REPLENISH OIL





Ponekad mi se čini da samo pišem o uljima, ali što mogu kada su ulja divna stvar: obnavljaju kožu i djeluju sinergijski s našim lipidima. Danas je na redu recenzija jedne mješavine koju sam koristila posljednja dva tjedna  i kojem mogu zahvaliti da je koža odlično podnijela naglu promjenu temperature koja obično stvara na mom licu ljuskice, crvenilo i nadraženost.
OPIS PROIZVODANanosi se samostalno ili ispod make-upa za cjelodnevni svjež izgled kože. Djeluje u tri faze. Dok fitoaktivne tvari iz tamanu ulja i kamelije (japanske ruže) djeluju na strukturu kože pomažući obnoviti njezinu prirodnu barijeru, mješavina esencijalnih lipida poput onih iz ulja cvijeta orhideje i chia sjemenki zaglađuje vidljive bore i sprečava dehidraciju. I naposljetku, ekstrakti suncokreta, rižinih mekinja i ružmarina kožu štite od oksidativnog stresa presvlačeći je zavodljivim sjajem. Pogodno za normalnu i suhu kožu te za svakodnevnu upotrebu.

NAČIN KORIŠTENJANa čisto lice utrljati 4-6 kapi ulja, a zatim aplicirati odgovarajuću Dermalogica kremu. Može se i pomiješati s kremom prije nanošenja na lice. Prije upotrebe bočicu preokrenuti 2-3 sekunde kako bi ulje počelo kapati.



Sastav: Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Camellia Japonica Seed Oil, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Cymbidium Grandiflorum (Orchid) Flower Extract, Salvia Hispanica Seed Oil, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract, Pelargonium Graveolens Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Extract, Methoxyphenyl T-Butylphenyl Propanediol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tocopherol, Hydroxymethoxyphenyl Decanone, Citronellol, Geraniol, Linalool, Citral, Limonene.


AMBALAŽA, TEKSTURA, MIRIS, UPIJANJE: Mnogo puta sam pisala da ulja i mješavine treba čuvati u adekvatnoj ambalaži i tamnom mjestu. Dermalogica je odlučila svoj proizvod zapakirati u neprozirnu bočicu koja čuva sastojke od svjetlosti i oksidacije. Osim što ambalaža čuva proizvod od svjetlosti, ne zauzima puno prostora na policama ili noćnom ormariću. Tekstura ulja je srednje gustoće, rekla bih da nije pregusto, a opet niti prerijetko poput sličnih proizvoda što je po meni sasvim ok jer se može prilagoditi svakom tipu i stanju kože. Naime, puno puta sam na blogu pisala o načinu na koji se se ulja koriste, što je vrlo bitno jer nije poanta da se zalijete uljem i čekate da se isto upije u vašu kožu jer da bi dobili što bolji učinak i dobrobiti ulja. Kod korištenja ulja, dovoljne su doslovno nekoliko kapi kako bi se što bolje apsorbirale u kožu. Phyto Replenish Oil je mješavina ulja i to vrlo vrijednih i rekla bih pomalo egzotičnih ulja i ekstrakata, jer ne susrećemo svaki dan na ambalažama ovakav izbor poput ulja kamelije, chia sjemenki i meni omiljenog tamanu ulja (izuzetno antibakterijsko i hidratantno ulje). Ekstakti rižinih mekinja i orhideje naravno da su dodatni vrijedni sastojci koji su ovu mješavinu obogatili antioksidansima. U sastavu možete primjetiti i ekstrakt sjemenki suncokreta koje izuzetno dobro regulira sebum što znači da kod osoba koje pate od suvišnog sebuma djeluje adstrigentno dok kod osoba kojima nedostaje vlastitog sebuma (suha koža), vraća lipide. Što se tiče mirisa, najviše detektiram miris ružmarina i zapravo proizvod mogu svrstati u aroma kozmetiku koja oduševljava sve veći broj ljudi. Miris je meni vrlo ugodan, relaksirajući, te ishlapi čim se ulje upije u kožu. Moram se osvrnuti na upijanje ulja koje je izuzetno brzo pod uvjetom da niste pretjerali s količinom, tako da bih ovaj proizvod definitivno svrstala u tzv "suha ulja".
EFEKT: Phyto namijenjeno je svim tipovima kože i moram naglasiti da je izbor ulja potpuno nekomedogen tako da se ne morate bojati da bi se pore mogle čepiti (ukoliko koristite komedogenu kremu uz ovo ulje, onda ne mogu garantirati isto). Koristi se na više načina, ovisno o tipu kože: nekoliko kapi na vlažnu kožu nakon tonika utrljati na cijelo lice i vrat, a nakon upijanja možete upotrijebiti uobičajenu kremu za lice. Naravno, ovaj dio je individualan. Na primjer, moja koža je mješovita tako da sam Phyto koristila samostalno kao noćnu njegu; 4-5 kapi utrljala bih na vlažno lice, dok sam za dan koristila svega dve kapi koje sam umiješala u moju kremu sa SPF faktorom. Isto tako, ovo ulje, koristila sam da obogatim svoj puder za lice pošto sam trenutno u nekoj dehidriranoj fazi i na taj način sam dobila bolju mazivost pudera, ali i pojačala hidrataciju.
Načina i korištenja je mnogo, a efekt koji sam ja primjetila nakon korištenja je sjajna koža, ali ne na onaj masni, "burek" look već zdrava, sjajna koža koja može izgledati tako kada koža dobije "hranu", a prirodna, kvalitetna ulja su jedina prava hrana za kožu. 
CIJENA: 519,00 kn (30 ml)  dostupno od 03.10. u Dermacare centrima (popis) ili preko web shopa. 

Za kraj, na lijevoj fotografiji možete vidjeti efekt zdravog sjaja Phyto Replenish ulja samostalno na koži, dok na desnoj fotografiji vidite kako izgleda kada se nekoliko kapi umiješa u puder, te se na taj način postigne tako željeni blistavi (dewy) finish.

Jeste se već uvjerile u moć pravih biljnih ulja ili tek namjeravate isprobati?

Oznake: , , , ,