[RECENZIJA] FILORGA OPTIM-EYES®

U nedavnom postu s mojim ljetnim favoritima (klik), spomenula sam jednu kremicu za područje oko očiju koju sam koristila posljednjih mjeseci, a zaslužila je detaljnu recenziju koju vam danas tipkam.
Kreme za područje oko očiju su moja ultimativna njega i proizvodi bez kojih nikada ne ostajem posljednjih 15 godina. Da li vam trebaju ili ne, tipkala sam u ovom postu pa preporučujem da procijenite sami. Napominjem da je koža oko očiju tanja i osjetljiva, pa smatram da je veliki ulog u budućnost korištenje takvih proizvoda.
Nije tajna da jako volim Filorgu kao brend i često sam pisala o njemu što možete čitati klikom na ovaj link, a posebno kada su u pitanju okoloočne kreme; kod takvih proizvoda me ovaj brend još nije razočarao.
OPIS PROIZVODA: Korektivna njega koja trenutačno djeluje trostruko: protiv bora, tamnih podočnjaka i podbuhlosti na području oko oka. Uklonite znakove umora za blistav i pomlađen pogled.CTF® i hijaluronska kiselina u sinergiji popunjavaju bore i borice oko očiju, te potiču obnavljanje kože tako što stimuliraju fibroblaste. Haloxyl uspješno uklanja tamne podočnjake, dok Eyeliss smanjuje vrećice ispod očiju.

 AMBALAŽA, MIRIS, TEKSTURA: Proizvod dolazi u čvrstoj, plastičnoj bočici s kvalitetnom pumpicom tako da se proizvod lako dozira. Volim ovakve ambalaže jer su higijenske i čuvaju proizvod, a jedina im je mana što nikada ne znate koliko je proizvoda ostalo u njima. Miris je blag, ne ostavlja tragove na koži dok je tekstura prilično lagana i vrlo se brzo upija u kožu.

NAČIN KORIŠTENJA I MOJI DOJMOVI:Moja koža oko očiju je suha, a također sam "sretna" vlasnica podočnjaka koji nisu tamni ali su duboki. Moram naglasiti da je takvu vrstu podočnjaka jako teško prekriti, jer plave i crne podočnjake zakamufliraš makeup-om al udubine, jako teško. Iz svih tih razloga vrlo sam kritična oko okoloočnih proizvoda jer u bajke o uklanjanju podočnjaka i slično već odavno ne vjerujem. Sve što tražim od ovakvih proizvoda je: dobra hidratacija, sastojci koji mogu pomoći protiv natečenosti i naravno, da krema ne stvara milije. Da se odmah nadovežem na gore spomenutu teksturu: radi se o prilično laganoj teksturi, koja se vrlo brzo upija  ne ostavlja film na koži i odlična je podloga za korektor. U posljednje vrijeme zaista premalo spavam, a od visokih temperatura moji podočnjaci kao da su još više divljali, tako da u smislu djelovanja Optim Eyes je brzo sanirao posljedice svega navedenog iako u segmentu tamnih podočnjaka ne mogu puno garantirati. Isto tako kod kronično podbuhlih očiju, odnosno vrećica ispod očiju ne mogu garantirati da će krema kao takva puno pomoći. Obzirom na teksturu, koristila sam ju  kao dnevnu rutinu jer noću biram hranjivije kremice,  i pretpostavljam da osobama sa jako suhim okoloočnim područjem ova krema neće biti dovoljno hranjiva. Kome bih preporučila ovaj proizvod? Prije svega osobama koje premalo spavaju, ili iz nekog razloga imaju umorne oči (previše rada za kompjuterom i slično), osobama koje ne vole masne i teške kreme, svima koji žele prevenciju protiv bora jer hidratacija je ključ svega, a ova krema je jedna od onih koja daje kvalitetnu hidrataciju. 
ZAKLJUČAK: Optim Eyes je jedna od boljih okoloočnih proizvoda koje sam ja isprobala i definitivno ćemo se još dugo družiti. Da budem preciznija, upravo otvaram novi primjerak koji sam dobila kao rođendanski poklon nakon što sam prvi kupila. 
SASTAV:

CIJENA: 369,00 kn (15ml) u ljekarnama i Formasana trgovini (Teslina 13, Zagreb) gdje možete isprobati putem testera i uvjeriti se kako odgovara vašoj koži.

Koja krema za područje oko očiju je vaša trenutna postava?

Oznake: , , , ,