[RECENZIJA] L'ANGELICA BIO PASTE ZA ZUBE


Oralna higijena primarna je svakodnevna stvar o kojoj brinemo otkako su nas roditelji prvi puta naučili kako prati zubiće, jer upravo mnogi zdravstveni problemi počinju od zubi i usne šupljine.
Osobno pazim na izbor pasti i vjerujem da poput kozmetike, teško da postoji neka koju nisam probala jer smatram da pasta osim što treba sadržavati prirodne sastojke, ne smije imati neželjena djelovanja na organizam.
Velika čast mi je pripala, predstaviti vam nove Bio paste ultra popularnog talijanskog brenda L´Angelica koje stižu na police DM-a.

L'Angelica paste za zube ne sadrže  petrolatum, silikone, SLS, parabene, GMO te su 100% su prirodne i slobodne su od štetnih kemikalija.
U asortimanu se nalaze četiri verzije koje sam imala priliku isprobati:

L'ANGELICA BIO ZUBNA PASTA TOTAL PROTECTION 
OPIS PROIZVODA: Sadrži 100% aktivne sastojake timijana, bosiljka i kadulje. Njezina napredna formulacija temelji se na Oral Active i Zinc PCA sustavu koja pomaže u spriječavanju rasta bakterija te pruža potpunu zaštitu cijele usne šupljine. Aloe vera svojim protuupalnim svojstvima sprječava pojavu karijesa i kamenca te razvija osjećaj dugotrajne svježine. Klinički testirano.
MOJ DOJAM: Pasta je guste, kremaste, bijele teksture poput kreme za zube koja se korištenjem lagano pjeni. Kada govorimo o pjeni, moram naglasiti za one koji nisu probali prirodne paste da se iste ne pjene poput konvencionalnih iz razloga što ne sadrže umjetne tenzide, što ne znači, ako nema pjene da ne pere. Okus je biljan, najviše osjećam okus timijana i bosiljka koji ostavljaju savršeno svježi dah. Zubi su nakon pranja "škripavo" čisti sa dugotrajnim osjećajem čistoće. Ovu pastu preporučila bih onima koji konzumiraju jaku hranu (posebno ćevape s lukom), pušaćima i svima koji žele biti sigurni u svjež i dugotrajan dah. 

L'ANGELICA BIO ZUBNA PASTA S ULJEM ČAJEVCA 
OPIS PROIZVODA: Čisto ulje australskog čajevca svojim prirodnim antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima pomaže u održavanju zdrave usne šupljine. Njezina napredna formulacija temelji se na Oral Active kompleksu koji spriječava pojavu karijesa i kamenca te razvija osjećaj dugotrajne svježine. Klinički testirano. 
MOJ DOJAM: Okus paste je, pretpostavljate, po eteričnom ulju čajevca koje se nakon pranja zadržava u usnoj šupljini i točno možete osjetiti dugo djelovanje na zubno meso i usnu šupljinu. Moram priznati da sam isprobala veliki broj "antibakterijskih" pasti, pa čak i sama koristila čajevac kao antibakterijsko sredstvo jer o njegovom neupitnom djelovanju sam u više navrata pisala. Ovu pastu definitivno preporučujem onima koji imaju probleme sa usnom šupljinom poput afti, paradentoze ili problem prebrzog stvaranja karijesa. Iskreno, mislim da će mnoge oduševiti djelovanje jer osjećaj nakon pranja zubi je kao da ste izašli iz neke stomatološke ambulante: svjež i sterilan.

L'ANGELICA BIO ZUBNA PASTA ZA OSJETLJIVE ZUBE 
OPIS PROIZVODA: Prirodna protuupalna i antioksidativna svojstva ginsenga i goji bobica pružaju brzo olakšanje za osjetljive zube te pomažu u sprječavanju gingivitisa. Njezina napredna formulacija temelji se na Oral Active i Zinc PCA sustavu koja pomaže u spriječavanju rasta bakterija te pruža potpunu zaštitu cijele usne šupljine. Klinički testirano. 
MOJ DOJAM: Moji zubi su vrlo osjetljivi, točnije, patim od bruksizma tako da nema stomatologa koji mi nije preporučio da koristim "sensitive" proizvode za higijenu. Bruksizam je ostavio traga na mojim zubima u smislu da se caklina ljušti, pa onda možete zamisliti koliko zubi reagiraju na toplo, hladno, kiselo, slatko...L'Angelicina sensitive verzija  namijenjena je upravo ovakvim problemima poput mojih, odnosno za sve osobe koji iz nekog razloga imaju osjetljive zube. Okus ove paste je u početku blago voćni, a daljnjim četkanjem (nadam se da svi znate kako pranje zubiju traje oko tri minute) postaje biljni. Opisala bih okus i osjećaj nakon pranja poput konzumiranja goji bobica : slatko i istovremeno trpko, čisto.


L'ANGELICA BIO ZUBNA PASTA NATURAL WHITENING 
OPIS PROIZVODA: Sadrži 100% aktivne sastojke eukaliptusa, kadulje i mente. Pruža osvježavajuće i umirujuće djelovanje te pomaže u oporavku prirodne bijele boje zuba. Njezina napredna formulacija temelji se na Oral Active i Zinc PCA sustavu koja pomaže u spriječavanju rasta bakterija te razvija osjećaj dugotrajne svježine. Klinički testirano. 
MOJ DOJAM: Kada govorimo u segmentu izbjeljivanja, ovog trena ne mogu puno reći jer su moji zubi trenutno u ok fazi što se tiče njihove boje zahvaljujući nekim drugim proizvodima, ali ono što mogu reći o ovoj pasti je odličan umirujući sastav. Kadulja i menta su odavno poznati kao sastojci koji liječe usnu šupljinu, izbjeljuju zube, dok kod  okusa prevladava eukaliptus tako da lagano hladi i ostavlja potpuno fresh osjećaj koji traje satima. 
SASTAV: 

ZAJEDNIČKE KARAKTERISTIKE:



Ako mene pitate, teško mogu izdvojiti favorita jer su sve četiri verzije pokazale fantastične rezultate; meni osobno osjećaj savršeno ispoliranih i čistih zubi, a najvažnije od svega: dugotrajan osjećaj svježeg daha i uklonjenih bakterija na prirodan način.

 Birate li prirodne proizvode kada je u pitanju oralna higijena?  Kako vam se sviđaju ovi noviteti?


Oznake: , , ,