[USPOREDBA] AVON NUTRAEFFECTS LINIJA ZA TIJELO

Kod njege tijela kao i kod lica, postoje određeni tipovi kože koji zahtijevaju određenu njegu, točnije hidrataciju. Većina osoba zanemaruje njegu kože tijela, ali i tijelu trebamo dati hidrataciju; kako iznutra tako izvana.
Avon je nedavno lansirao novu  NutraEffects liniju za njegu tijela, točnije  NutraEffects losione bazirane na snazi sjemenki (chia sjemenke, laneno ulje, ulja marule ili badema). 
U nekoliko navrata sam spomenula kako volim Avonove mazalice za tijelo jer su povoljni, a sadrže puno više aktivnih sastojaka od sličnih proizvoda. U današnjem postu, usporediti ću tri nove prinove unutar NutraEffects linije. 


ULTIMATE MOISTURE daily body lotion sadrži chia sjemenke  za normalnu do suhu kožu. Teksturom je najrjeđi u kolekciji i mislim da je najbolji izbor za osobe koje doista imaju normalnu kožu. Za informaciju, moja koža je trenutno prilično suha tako da se na mojoj koži ovaj losion upije u sekundi. Ne ostavlja masne tragove niti osjećaj težine na koži dok je miris vrlo blag i ugodan te se ne zadržava. Preporučila bih ga za osobe koje ne trebaju intenzivnu njegu, već očuvanje vlastite razine vlage u koži.

DEEP NOURISHMENT daily body lotion sadrži bademovo ulje i namijenjen je izrazito suhoj koži. Tekstura je skoro duplo gušća od Ultimate moisture losiona, ali se vrlo lako razmazuje no nešto duže upija u kožu. Ostavlja svilenkasti finiš na koži i trenutno meni osobno najbolje odgovara jer sam u jesenskoj suhoj fazi. Miris je također vrlo blag, ne zadržava se na koži i definitivno bih ga preporučila za osobe sa suhom kožom tijela kojima je potrebna jača hidratacija. 

INTENSIVE REPAIR restoring body losion sadrži ulje lana i marule pa samim time dosta omega masnih kiselina koje su odavno poznate kao najbolji izbor za jako suhu i grubu kožu. Teksturom podsjeća više na balzam nego na losion za tijelo, stoga ga je potrebno nešto duže razmazivati do potpunog upijanja. Meni osobno ovakva tekstura najbolje odgovara za najgrublje dijelove poput laktova, peta i listova koja su uvijek jako perutava i suha. Mirisa skoro da i nema, odnosno isti je vrlo blag i ugodan. 

Koža tijela ponekad zahtjeva raznu njegu i vrlo često samo jedan proizvod nije dovoljan, tako da je moj trenutni favorit Deep Nourishment losion za gornji dio tijela (ruke, ramena, torzo i leđa), dok za noge koje su trenutno užasno suhe, najbolje odgovara Intensive repair radi masnije i bogatije teksture. 

ZAJEDNIČKE KARAKTERISTIKE:

Koristite li Avonove mazalice za tijelo? Favoriti?

Oznake: , , ,