[USPOREDBA] : KONJAC SPUŽVE SVE VRSTE


Čišćenje kože osnovni je korak kod pravilne njege, to već i vrapci pjevaju, a nama je na izbor toliko proizvoda koji pomažu da ovaj dnevni ritual učinimo što efikasnijim i učinkovitijim. Za svjetski poznatu Konjac spužvu, vjerujem mnogi su već čuli, a za one koji se prvi put susreću sa ovim proizvodom ukratko ću objasniti o čemu se radi:

ŠTO JE KONJAC SPUŽVA? 
 Konjac spužva je potpuno prirodna spužva, a proizvodi se od biljke iz Azije koja se uzgaja i raste divlje na velikim visinama. Japanci su koristili Konjac više od 1500 godina kao izvor hrane i tijekom prošlog stoljeća kao tretman ljepote. Konjac spužva je ručni rad od biljnih vlakana ove biljke; neke sadrže francusku glinu, a neke  čisti ugljen od bambusa. Kao rezultat toga, Konjac spužva je vrlo nježna i 100% biorazgradiva.
KAKO SE KORISTI KONJAC SPUŽVA? 
Konjac spužva je izvorno potpuno tvrda i na prvi pogled i opip uopće nemate osjećaj da se radi o vrsti spužve na kakvu smo do sada navikli.  Prije upotrebe, spužvicu je potrebno potopiti u toploj vodi pri čemu minimalno naraste, potom dlanovima istisnete višak vode i spremna je za upotrebu. Konjac spužva se može koristiti samostalno na način da se laganim kružnim pokretima masira po licu, vratu, dekolteu i tijelu. Može se koristiti i uz uobičajena sredstva za čišćenje.
Konjac spužve bez vode
Konjac spužve natopljene toplom vodom 


ČEMU SLUŽI KONJAC SPUŽVA? 
Konjac spužva je izuzetno nježna za čišćenje lica i tijela. Djeluje poput nježnog pilinga, temeljito čisti, pomaže uklanjanju mitesera, potiče mikrocirkulaciju, uravnotežuje pH kože i vraća joj vlažnost.Ne sadrži umjetne boje, konzervanse i štetne kemijske sastojke, te je potpuno biorazgradiva.
   

Konjac spužva meni nije nepoznanica i već sam ju davno probala o čemu ste već mogli čitati na blogu, a kako su se pojavile kod nas u DM trgovinama, odlučila sam im dati novu šansu, te kupila sve tri dostupne vrste kako bi vam ih usporedila u ovom postu.
Dakle, kod nas su dostupne tri verzije: Konjac spužva za čišćenje lica za sve tipove kože, Konjac spužva za čišćenje masne kože sklone aknama i Konjac spužva za osjetljivu kožu, pa krenimo redom:

Konjac spužva za čišćenje lica za sve tipove kože


OPIS PROIZVODA: Prirodna Konjac spužva idealna je za cijelu obitelj. Duboko čisti, uklanja mitesere i nježno uklanja mrtve stanice kože. Jedinstvena mrežasta struktura od biljnih vlakana potiče mikrocirkulaciju, uravnotežuje pH kože i vraća joj vlažnost i prirodan sjaj.  Ručno rađena, biorazgradiva i eko-friendly spužva može se koristiti svakodnevno. Ne sadrži umjetne boje, konzervanse i štetne kemijske sastojke. Savršeno prijanja u dlan ruke za jednostavno čišćenje. Prikladna i za osjetljivo područje oko očiju. 
 Sastav: 100 % čista biljka Konjac Zemlja porijekla: Južna Koreja
MOJ DOJAM: Verziju spužve za sve tipove kože, prepoznati ćete po bijeloj boji i nije slučajno da baš o njoj prvoj tipkam jer eto, ona je moj favorit a razlog je moja osjetljiva koža koja istovremeno vrlo masna na T zoni i sklona stvaranju mitesera i komedona. Tekstura vlakana se čini jednaka svim ostalim verzijama no kada isprobaš sve tri verzije onda shvatiš da njena imaju taman gustoću da odradi svoj posao čišćenja temeljito a opet istovremeno nježno. Osobno ovu spužvicu koristim u sklopu jutarnje rutine bez dodatnih sredstva za umivanje, mada po želji se mogu dodati, ali opet, mislim da ujutro nemam potrebe za posebnim čistaćima jer u nekoliko poteza uklonim sebum i ostatke noćne njege a što je najvažnije napravim laganu masažu tako da lice živne i dobije onu fresh "tek sam se probudila" boju tena. 


Konjac spužva za čišćenje masne kože sklone aknama


OPIS PROIZVODA:  Prirodna Konjac spužva s dodatkom bambusovog ugljena idealna je za masnu, kombiniranu, tinejdžersku kožu ili kožu s hormonalnim poremećajem, sklonu aknama i miteserima. Bambusov ugljen sadrži aktivni ugljen koji zbog svoje velike apsorpcijske moći duboko čisti niže dermatološke slojeve i odstranjuje višak sebuma i prljavštinu. Svakodnevno čišćenje i piling pomoći će očistiti pore kože i smanjiti pojavu prištića. Ručno rađena, biorazgradiva i eko-friendly spužva može se koristiti svakodnevno. Ne sadrži umjetne boje, konzervanse i štetne kemijske sastojke. Savršeno prijanja u dlan ruke za jednostavno čišćenje. Prikladna i za osjetljivo područje oko očiju. 
Sastav: 100 % čista biljka Konjac Zemlja porijekla: Južna Koreja
MOJ DOJAM: Ovu spužvicu prepoznati ćete po crnoj boji iz razloga što ima dodatak bambusovog ugljena. Na koži je vrlo nježna, ali kako ja nemam masnu kožu, isprobala sam ju na T-zoni, posebno na području nosa i oko nosa gdje se najviše stvaraju miteseri. Bambusov ugljen djeluje antibakterijski što je super za one koji imaju problema s upalnim aknama i sličnim gadostima, a sama spužva ima sposobnost apsorpcije suvišnog sebuma. Iznenadila sam se kako je koža mat iza upotrebe, a kako moja koža nije u principu masna ipak sam ju nastavila koristiti na tijelu, točnije dekolteu i leđima gdje mi je u posljednje vrijeme prilično nečista koža što najviše krivim ljeto i preznojavanje. Da sumiram, ovu verziju bih najviše preporučila tinejdžerima, muškarcima i svima s debelom, masnom kožom sklonoj aknama i/ili miteserima.

Konjac spužva za osjetljivu kožu koja djeluje umorno i beživotno



OPIS PROIZVODA:  Prirodna Konjac spužva idealna je za kožu koja pati zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, klima-uređaja i grijanja. Čista francuska ružičasta glina, bogata željezovim i silicijevim oksidom, nježno čisti i najosjetljiviju kožu te ima učinak omekšavanja i „podizanja“ kože kako bi se poboljšala elastičnost i osvježio izgled vašeg lica. Ručno rađena, biorazgradiva i eko-friendly spužva može se koristiti svakodnevno. Ne sadrži umjetne boje, konzervanse i štetne kemijske sastojke. Savršeno prijanja u dlan ruke za jednostavno čišćenje. Prikladna i za osjetljivo područje oko očiju.
Sastav: 100 % čista biljka Konjac Zemlja porijekla: Južna Koreja
MOJ DOJAM: Verzija za osjetljivu kožu tamno je ružičaste boje radi dodatka francuske ružičaste gline. Ovu verziju sam imala prije nekoliko godina i prema svim predispozicijama, ona bi bila najbolji izbor za moju rozaceičnu kožu. Ovoj spužvici sam pronašla namjenu a to je upotreba navečer iza uklanjanja makeup-a. Nakon što bih očistila make-up sa lica, upotrijebim ovu spužvicu za dodatno nježno uklanjanje svega i svačega iz mojih pora i površine kože koja je prožeta kapilarima.  Izuzetno je nježna pa iz tog razloga moja preporuka ide jako osjetljivoj koži, mada se nemojte začuditi laganom crvenilu kože nakon upotrebe, jer ono ne označava iritaciju već potaknutu cirkulaciju u koži. 

KOLIKO KONJAC SPUŽVA TRAJE?
Ovisno o održavanju, spužvica može potrajati nekih 2-4 mjeseca. Vrlo je bitno da ju nakon svake upotrebe isperete i objesite na pripadajući konac kako bi se iscijedila i posušila. Ukoliko koristite uz spužvicu dodatna sredstva za čišćenje poput mlijeka, gelova ili pjena imajte na umu da će spužvica nešto kraće potrajati. Kada se počne raspadati, znak je da trebati zamijeniti drugom. Inače, ja volim spužvice i slične proizvode često mijenjati (otprilike svakih dva mjeseca), no ovaj dio ovisi o vašim vlastitim navikama.
CIJENA: Konjac spužva košta 89,90 kn u svim DM trgovinama širom Hrvatske.
ODRŽAVANJE SPUŽVI PREMA UPUTSTVIMA PROIZVOĐAČA: Nakon upotrebe spužvu dobro isprati i stisnuti između dlanova te ju staviti da se suši na prozračnom mjestu. Molimo budite oprezni da ne cijedite spužvu jer to može oštetiti osjetljiva biljna vlakna. Možete ju položiti na ručnik da se suši. Za dulje trajanje, možete ju držati u hladnjaku. Kada je suha, smanji obujam i postane tvrda. Prije ponovne upotrebe namočiti u toploj vodi. Ne koristiti kada je suha. Ne ostavljati spužvu u vodi. Nikada ne ostavljajte dijete bez nadzora sa spužvom
ZAKLJUČAK: Moj svakodnevni make-up je vrlo blag; svodi se na lagani puder, rumenilo i malo maskare, pa kada govorim o svom načinu čišćenja lica uvijek koristim metodu dvostrukog čišćenja što znači da prvo uklonim makeup nekim sredstvom, a onda slijedi umivanje i korištenje spužvica. Isprobala sam ukloniti make-up samo Konjacom-om i moram napisati da funkcionira, iako se potrebno malo duže poigrati ovim "biskvitićima" po licu, a za maskaru i dalje volim koristiti posebno sredstvo.
Konjac spužvice mogu uštediti dosta vremena i sredstva za čišćenje, a ono što je vrlo važno: izabrati dobru verziju za svoju kožu, jer tek nakon toga možete primjetiti promjenu. Nažalost, krivim odabirom i ne poznavanjem vlastitog tipa i potrebe kože, često imamo više štete za našu kožu nego koristi, što se meni mnogo puta dogodilo; čak i kod Konjac spužvi , te mi je drago da sam im dala novu šansu jer od mene imaju veliko DA.


Jeste li već isprobali Konjac? Dojmovi?

Oznake: , , ,