LA ROCHE POSAY EFFECLAR : AKNE I MITOVI


Znate li onaj osjećaj kada preko noći izbije potkožni vulkan, a ujutro kada ga vidite u ogledalu nastane panika jer su pred vama  važne aktivnosti poput sastanaka, škole, posla ili romantične večere?
Poznati scenario?  Malo je sretnica koje se nisu bar jednom susrele sa aknama, makar jednom mjesečno i to baš kad ti najmanje treba (a ne treba nikada:)), što je toliko utjecalo na nastavak dana da smo pristupale raznim metodama kako bi sanirale što se spasiti da.

Vjerujem da ste puno puta pročitale razne "ćiribu ćiriba" savjete i pokušali nekima od njih. Najveći mitovi koje sam ja probala i čula je sljedeće:
ČIŠĆENJE KOŽE ALKOHOLOM: denaturirani alkohol nije sredstvo za čišćenje kože već dezinfekcijsko sredstvo i dugotrajnim korištenjem, pogodite što? Isušujete površinu kože što za posljedicu ima pojačano mašćenje, a u konačnici i brže starenje.
PASTA ZA ZUBE: ne znam koliko sam puta pročitala i čula da se na gada preko noći namaže malo paste za zube i do jutra je gotov. Paste za zube obično sadrže SLS, jake arome što zapravo dodatno nadražuje i iritira kožu, pa ako se i akna isuši malo, koža može ispucati i umjesto akne, "zaradite" veliku crvenu mrlju.
ACETON: jedna od najvećih gluposti koje sam pročitala je korištenje acetona u svrhu isušivanja prištića i akni. Ne, ne i ne! Aceton je izuzetno agresivno sredstvo kojim možete doslovno spaliti kožu oko akne.
POGREŠAN PUDER I KOREKTOR: jasno je kao dan da sa "podstanarima" na licu ne želimo izaći u javnost, te spas pronalazimo u "svetom" makeup-u. Najveća pogreška koju sam primjetila, a i sama radila jest pogrešan izbor pudera. Nije poanta da se nepravilnosti dobro "nažbukaju". U krajnjem slučaju, predebelim slojem pudera možete napraviti samo kontra efekt, a isto tako treba birati prekrivajuće proizvode namijenjene problematičnoj koži.
IZBJEGAVANJE HIDRATIZIRAJUĆEG PROIZVODA: mnoge osobe s problematičnom kožom izbjegavaju bilo kakve proizvode koji hidratiziraju i vlaže radi straha od čepljenja pora. Velika predrasuda jer i jako masnoj koži, potrebna je vlaga. Bez vlage, lice se još više masti što dovodi do čepljenja pora i u krajnjem slučaju, novih akni i mitesera.
DRUŠTVENI ŽIVOT: Problematičan ten i akne, u današnje doba itekako utječu na strpljenje pojedinaca. Prosječna osoba nema strpljenja držati se propisanih tretmana, a posebno u današnje doba "selfija" i ostalih društvenih mreža. Pojavljuju se frustracije, manjak samopouzdanja i izbjegavanje društvenog života. 
Ovakve probleme nažalost imam prilike svakodnevno vidjeti i zato sam odlučila predstaviti vam novitet iz linije EFFACLAR DUO [+] UNIFIANT korektivnu toniranu njegu.

Radi se o novoj njezi koja prekriva prištiće, mitesere i pore te sprječava nastanak istih, a prekriva i crvene i smeđe mrlje na koži. Formula sadrži Procerad™ koji aktivno djeluje protiv nepravilnosti: Procerad™ je patentirani ceramid koji štiti od pojave crvenih ili smeđih mrlja. 
Dolazi u dvije nijanse: LIGHT i MEDIUM, za svijetlo i prirodno prekrivanje bez začepljenja pora. Uz La Roche–Posay termalnu vodu prirodno bogatu selenom dokazanog dermatološkog djelovanja: smiruje kožu, smanjuje nadraženost i djeluje kao antioksidant. 

Proizvode testiraju moji modeli, tako da ćete u narednim postovima čitati njihova iskustva i recenzije, a do tada, pišite mi: koje su najveće zablude i mitovi koje ste isprobali u svrhu rješavanja akni i prištića?
*najzanimljiviji odgovori ulaze u bubanj za osvajanje nove Effeclar Duo korektivne njege 

Oznake: , ,